Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Δήλωση Δημάρχου Λεβαδέων Δ. Καραμάνη για ΚΥΑ και Νοσοκομείο

 


Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου οι Υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης η οποία αφορά στην προσέλκυση και παραμονή ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτρης Καραμάνης δήλωσε:

«Στην πρόσφατη Κ.Υ.Α. που αφορά την προσέλκυση και παραμονή ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. σε προβληματικές και άγονες περιοχές δεν περιλαμβάνονται τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θηβών, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και στέκονται «όρθια» χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και όλου του προσωπικού παρά τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις.

Η εξαίρεση των δύο νοσοκομείων της Βοιωτίας από τις παροχές των γιατρών και τα οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν σε άλλες περιοχές, όχι μόνο αναιρεί την όποια πρόθεση για προσέλευση αλλά και για παραμονή τους στα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας αλλά παράλληλα πλήττει το δικαίωμα στην Υγεία των κατοίκων του νομού.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Υγείας είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη και ίσως δείχνει τι περιμένει στο μέλλον τα δύο Νοσοκομεία.

Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό από κανέναν, δεν δεχόμαστε να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, όλοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα πρόσβασης σε ποιοτικές παροχές υπηρεσιών Υγείας.

Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης και γι’  αυτό θα αγωνιστούμε.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς επί δεκαετίες προσφέρει τις υπηρεσίες του καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υγειονομικών αναγκών, ήδη έχει πληγεί από πολιτικές που έχουν κατά καιρούς εφαρμοστεί και δεν θα γίνει ανεκτή καμία περεταίρω υποβάθμιση».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου