Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί στηρίζει τον Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανέλυσε σε ανάρτηση του ο Θηβαίος Φοροτεχνικός και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας, Σβίγγος Βασίλης.


 Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι Βοιωτοί,

θα ήθελα να φανώ συνεπής και ειλικρινής απέναντι σας και να σας εκθέσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ .
Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει μετατρέψει την χώρα μας σε μια αποικία χρέους και έχει οδηγήσει την κοινωνία μας, μαζί με την δημόσια περιουσία που είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια, να έχει υποθηκεύσει και τις ελπίδες της.
Τα αποτελέσματα των παγκόσμιων προκλήσεων είναι πλέον ορατά.
Η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου στα χέρια των λίγων και εκλεκτών και η τεράστια διεύρυνση των ανισοτήτων είναι ίσως η σημαντικότερη από μια σειρά πολλών και δυσμενών επιπτώσεων.
Είναι τόσο αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να κάνουμε την υπέρβαση ακολουθώντας μια στρατηγική που θα μας οδηγήσει στην απελευθέρωση.
Θα πρέπει οπωσδήποτε να θέσουμε νέους στόχους αποκαθιστώντας την κοινωνική συνοχή και την ενότητα, αλλάζοντας το παραγωγικό μοντέλο και επενδύοντας και πάλι στα κεκτημένα του παρελθόντος που αποκτήθηκαν μέσα από αγώνες και μας τα αφαίρεσαν βιαίως.
Είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ξανά:
✅δημόσια υγεία για όλους με ένα σύστημα που να εμπνέει και πάλι εμπιστοσύνη στον ασθενή.
✅δημόσια εκπαίδευση με πρόσβαση σε όλους που να μπορεί να προσφέρει στους νέους ανθρώπους όσα εφόδια χρειάζονται για ένα μέλλον καλύτερο.
✅αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος παρέχοντας στους πολίτες όχι επιδόματα, αλλά ευκαιρίες για εργασία με αξιοπρέπεια και ανθρώπινες αμοιβές.
Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι και πολλοί ακόμη χρειάζονται γνώση, συνέπεια, σεβασμός στον άνθρωπο και την κοινωνία, θέληση και κυρίως πολλή δουλειά.
Θεωρώ ηθική υποχρέωση όλων όσοι δηλώνουμε παρόντες και από οποιοδήποτε μετερίζι αγωνιζόμαστε για το μέλλον της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, να εκφράσουμε ξεκάθαρη άποψη για την επιλογή μας σε σχέση με την εκλογή νέας ηγεσίας.
Έτσι λοιπόν παραμερίζοντας κάθε συναισθηματική εξάρτηση και βάζοντας μπροστά το εμείς και όχι το εγώ, στηρίζω και ταυτίζομαι πολιτικά και συμφωνώ απόλυτα με το πρόγραμμα του Χάρη Δούκα ο οποίος πιστεύω πως έχει την δύναμη να ενώσει και να συσπειρώσει τον χώρο μας και τελικά να καταφέρουμε να πετύχουμε την υπέρβαση.
"Γιατί προοδευτικό είναι ό,τι μειώνει τις ανισότητες"
Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο…
«Χάρη, πάμε τώρα και από την Βοιωτία»
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Σβίγγος Βασίλης
Λογιστής-Φοροτεχνικός
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου