Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκινούν την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, από τα Γιάννενα οι προσυνεδριακές συναντήσεις διαλόγου - Λ. Κυρίζογλου: Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης με ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους


ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ
 

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ξεκινούν από τα Γιάννενα οι προσυνεδριακές συναντήσεις διαλόγου που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ ενόψει του πρώτου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της δημοτικής περιόδου 2024 - 2028, που θα γίνει στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου.

Στην πρώτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου στα Γιάννενα, στις 26 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν οι αιρετοί της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο Epirus Palace, με ώρα έναρξης των εργασιών 9.30 π.μ. (Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα εργασιών).

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν θεματικές ενότητες που αφορούν στην ενέργεια, το περιβάλλον, τη διαχείριση υδάτων, την κυκλική οικονομία, τις υποδομές, τις μεταφορές και τα δίκτυα. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με αφορμή την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου δηλώνει τα εξής: «Το συνέδριο της ΚΕΔΕ και οι επτά συνολικά προσυνεδριακές συναντήσεις μας με τους αιρετούς εκπροσώπους στο σύνολο της χώρας πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η Αυτοδιοίκηση καλείται  να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στις νέες προκλήσεις, να θέσει τα κρίσιμα θέματα με τα οποία είναι σήμερα αντιμέτωποι οι δήμοι, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά και τους στόχους και τα αιτήματα μας. Ως οι αιρετοί εκπρόσωποι των δήμων της χώρας, οφείλουμε, μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλλουμε στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε. Επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε για την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης, για ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία των πολιτών».

Αναλυτικά οι επτά προσυνεδριακές συναντήσεις είναι οι εξής:

Τόπος

Ημερομηνία

Χώρος Συνεδρίου

ΠΕΔ που συμμετέχουν

Ιωάννινα

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ξενοδοχείο Epirus Palace

Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας

Ναύπλιο

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2024

Ξενοδοχείο Amalia

Πελοποννήσου

Μεσολόγγι

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024

Αμφιθέατρο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας

Ηράκλειο

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024

Ξενοδοχείο Aquila Atlantis

Κρήτης

Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΘ-Helexpo, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Λαμία

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων

Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Αθήνα

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024

Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ

Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Αττικής

 

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση του κρίσιμου διαλόγου για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, έχει παράλληλα δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ανά θεματική ενότητα των Επιτροπών Πολιτικής, η οποία λειτουργεί ήδη στην ιστοσελίδα https://synedrio2024.kede.gr/, προκειμένου να υπάρξει  ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών. 

Οι εργασίες των προσυνεδριακών συναντήσεων θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ https://kede.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου