Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Η Υπουργός Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στην Ι. Μ. Φθιώτιδος

 


Την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.  Την κ. Ζαχαράκη ξενάγησε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τόσο σε εκτελούμενα έργα της τοπικής Εκκλησίας αλλά και σε εγκαταστάσεις των διοικητικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικοπρονοιακών δομών της τοπικής Εκκλησίας στην Λαμία, στην Στυλίδα και στο Καινούργιο Λοκρίδος.




          Η κ. Ζαχαράκη ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο  στο υπό δημιουργία «Μουσείο Εκκλησιαστικού Πολιτισμού - Κέντρο Εκπαίδευσης, Ψηφιακής Διαχείρισης, Τεκμηρίωσης και Ανάδειξης της Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος», στις δομές του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου (Κ.Δ.Α.Π. «Άγιος Εφραίμ» της Αποστολής, Βιβλιοθήκη, Αμφιθέατρο, Μουσείο Χαλκού, Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός», «Αποθετήριο της Αγάπης», Ξενώνας «Αγάπης Εστία» κλπ) και παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και την δημοσιογράφο κα Σοφία Λίτσα. 

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και η κ. Ζαχαράκη επισκέφθηκαν το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Βασιλική Στυλίδος, όπου και πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων «Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων» και στο Οικοτροφείο Νόσου Alzheimer, Άνοιας & Συναφών Παθήσεων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, που λειτουργούν στο Πολυδύναμο Κέντρο.

Η κ. Υπουργός είχε μία ευρεία συνάντηση με τους υπευθύνους και τους εργαζομένους όλων των κοινωνικοπρονοιακών Δομών (των Μονάδων Φροντίδος Ηλικιωμένων «Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων», «Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας» και «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα - Γηροκομείο Σπερχειάδος» καθώς και του Οικοτροφείου Νόσου Alzheimer, Άνοιας & Συναφών Παθήσεων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», καθώς και  της Εκκλησιαστικής Μαθητικής Εστίας - Ξενώνα Φιλοξενίας μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου).

Τελευταίος σταθμός της επισκέψεως της κ. Υπουργού ήταν το παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούριο Λοκρίδος, όπου και ξεναγήθηκε στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» και απηύθυνε χαιρετισμό στο προγραμματισμένο γεύμα των παιδιών, που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο από το Περιστέρι Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου