Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Αδικαιολόγητα αισιόδοξη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ αποστρέφεται μια οικονομία που να διασφαλίζει βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και ποιοτική εργασία»

 


Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών για το Μεσοπρόθεσμο 2022-2025, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης. 

Εξαρχής επισημάνθηκε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το Μεσορπόθεσμο 2022-2025 αισιοδοξεί σε επίπεδο αφηγήματος, αγνοώντας ότι η πραγματικότητα αποτελεί αντίβαρο στην αισιοδοξία. Εναποθέτει όλες τις ελπίδες της στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.


Ο κ. Μουλκιώτης τόνισε ότι:

  • ​​Η Κυβέρνηση αδιαφορεί  για το «καμπανάκι» που κρούει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για τον κίνδυνο ανάπτυξης κοινωνικών ανισοτήτων, μεσοπρόθεσμα, καθώς κάποιες επιχειρήσεις και νοικοκυριά,  δεν θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους μετά τη διακοπή των μέτρων στήριξης.
  • Η Νέα Δημοκρατία αδιαφορεί που η ανεργία δεν αποκλιμακώθηκε επειδή αυξήθηκε η απασχόληση, αλλά μειώθηκε επειδή αυξάνεται ο πληθυσμός εκτός εργατικού Δυναμικού. Για να φτάσουμε το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό απασχόλησης πριν την πανδημία, θα πρέπει στα επόμενα χρόνια, να δημιουργηθούν πάνω από 850.000 θέσεις εργασίας πέρα από εκείνες που θα χαθούν. 
  • Στην βαθιά πληττόμενη από την κρίση αγορά εργασίας, η Κυβέρνηση επέλεξε να δείξει το πραγματικό θατσερικό της πρόσωπο, θεσμοθετώντας το δεκάωρο, την εξίσωση των υπερωριών σε όλους τους κλάδους, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων που λειτουργούν τις Κυριακές. Αποφάσισε ότι η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με την υπεραπασχόληση αυτών που παραμένουν στην αγορά εργασίας και όχι με την απασχόληση περισσότερων συμπολιτών.
  • Ήδη τα μηνύματα από τον πρωτογενή τομέα, είναι εξόχως αρνητικά. Η απόδοσης θερισμού σιτηρών, αγγίζει σε κατώτερο επίπεδο και τα 80 κιλά ανά στρέμμα στο Κωπαϊδικό πεδίο, ενώ ο μέσος όρος δεν υπερβαίνει τα 250 κιλά ανά στρέμμα, όταν η συνήθης παραγωγή ανέρχονταν  σε διπλάσια κιλά.  Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας και επείγει η άμεση λήψη μέτρων για τους παραγωγούς, οι οποίοι πλήττονται πολλαπλώς από την πανδημία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
  • Η ευκαιρία για ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί στοίχημα ζωής για την Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί. Το διακύβευμα είναι υψηλό. Και πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, για να μην σπαταληθούν οι πολύχρονες θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

 

Για να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου