Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Νέα παρέμβαση Σταθά για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Τον κώδωνα του κινδύνου, όσον αφορά τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, κρούει εκ νέου, ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς, μέσω επιστολής στη Διοίκηση της  ΕΤΑΔ Α.Ε. και κοινοποίηση προς τον  Υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει, μετά την άκαρπη συνεδρίαση  του Δ.Σ  της στις 17 Οκτωβρίου,  στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στο κατά πόσο θα «προλάβουν» ώστε να λειτουργήσει  το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού   κατά τη χειμερινή περίοδο 2018 – 2019.

Ο κ. Σταθάς τονίζει ότι, από την 1η Αυγούστου, είχε επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχουν και που χρειάζονται άμεσα λύση για να λειτουργήσει  το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, «όμως

μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό, εκτός από τις ενέργειες του κ. Τερζάκη και του εναπομείναντα προσωπικού της ΕΤΑΔ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, οι οποίες όμως  δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού κατά τη χειμερινή περίοδο».

Τέλος καλεί τον  Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Πολύζο, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης να πάρουν άμεσα απόφαση, διότι δεν μπορούν να «παίζουν» με το μεροκάματο και τις ζωές των εκατοντάδων επαγγελματιών και των χιλιάδων εργαζομένων της περιοχής.

Πριν από έναν μήνα, ο κ. Σταθάς είχε καταγγείλει ότι το Χιονοδρομικό  είναι χωρίς Διευθυντή, δεν έχει αποφασισθεί με ποιον τρόπο θα γίνει η πρόσληψη του προσωπικού, εάν θα είναι εξ ολοκλήρου επιστασία (απευθείας από ΕΤΑΔ) ή μέσω εργολάβου, ή με μικτό σύστημα. Αποτέλεσμα της μη πρόσληψης προσωπικού να μην έχει γίνει η προβλεπόμενη συντήρηση για την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
«Η μη εύρυθμη λειτουργία του ΧΚΠ θα είναι καταστροφική τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για την Εθνική Οικονομία. Γι’ αυτό η Διοίκηση της ΕΤΑΔ πρέπει άμεσα να προχωρήσει τόσο στο διορισμό Διευθυντή, όσο και στην πρόσληψη προσωπικού ώστε να γίνει η συντήρηση των εγκαταστάσεων», σημείωνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου