Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Σε Χαλκίδα, Λαμία και Θήβα οι πρώτοι κάδοι με το σύστημα Fbin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σε συνέχεια αποφάσεων του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε & των Δήμων – Μελών του, δρομολογήθηκε η δημιουργία πιλοτικών προγραμμάτων διαλογής στην πηγή με την τοποθέτηση κάδων με το σύστημα Fbin.
Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν από 2 ζευγάρια κάδων στις 3 πόλεις (Χαλκίδα, Λαμία & Θήβα).
Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει την δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου, είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ είτε πιέζοντας το πλήκτρο δίπλα από τον κάδο είτε μέσω ειδικής κάρτας για άτομα με αμαξίδια εξασφαλίζοντας πέραν της εύκολης χρήσης, μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και αποφυγή δυσάρεστων οσμών.
Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένοι κάδοι διαθέτουν σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι με φίλτρο ενεργού άνθρακα.
Η όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ισχύος 10W 12V.
Ήδη τοποθετήθηκαν σήμερα στην πόλη της Θήβας, στον χώρο μπροστά από τα γραφεία του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, επί της οδού Δράκου 11, κάδοι 3 διακριτών ρευμάτων.
Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν
-          2 κάδοι πράσινοι για τα σύμμεικτα απορρίμματα
{χωρητικότητας 2.200 lt (1.100 lt έκαστος), σε αντικατάσταση του προ υπάρχοντος βυθιζόμενου κάδου} 
-          1 κάδος μπλε για τα ανακυκλώσιμα, 1.100 lt
-          1 κάδος κίτρινος για το χαρτί – χαρτόνι, 1.100 lt
Ενδιάμεσα των κάδων υπάρχει θέση για την τοποθέτηση χάρτινων συσκευασιών μεγάλου μεγέθους.
Για την ενημέρωση των πλησιέστερων καταστημάτων & κατοικιών διανεμήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο γίνεται αναφορά στον τρόπο χρήσης των κάδων και ιδιαίτερα στην διαχείριση των μεγάλων συσκευασιών χαρτονιού, τα οποία θα πρέπει να σπάνε και να ταξινομούνται είτε στην ιδιαίτερη θέση για τις μεγάλες συσκευασίες είτε στο κίτρινο κάδο.
Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε θα παρακολουθεί την πορεία του προγράμματος και ο Δήμος Θηβαίων θα επιμελείται της αποκομιδής των διακριτών ρευμάτων.
Η συμβολή όλων είναι σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος και θα είναι πρόκριμα για την επέκταση και σε άλλα σημεία της πόλης, ενόψει της ανάπτυξης του διακριτού ρεύματος των οργανικών απορριμμάτων, με την ολοκλήρωση και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας.



Θήβα: 29/09/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου