Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Θεμέλια για την εξυγίανση του Ασωπού με τη σφραγίδα του Μπακογιάννη



Με μια πανελλήνιας εμβέλειας σημασίας εκδήλωση
στο Σχηματάρι,  πολιτεία και αυτοδιοίκηση «άνοιξαν τα χαρτιά» τους
για το πώς θα οδηγηθούμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής
 
Το «πρόβλημα» του Ασωπού, πόσο μάλλον η επίλυσή του, αποτελεί ένα εθνικής σημασίας γεγονός, δηλαδή ξεφεύγει από τα στενά όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πράγμα που θα μπορούσε και τον κ. Κώστα Μπακογιάννη να τον «διευκολύνει» ώστε στη θητεία ως Περιφερειάρχης, απλά να το προσπεράσει ή να το αναφέρει αλλά χωρίς να έχει τη λύση για να δώσει ένα τέλος σ` αυτή την «εθνική ντροπή». Αντίθετα, τέθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερούς του στόχους σ` αυτή τη πενταετία, κι` αυτό φάνηκε από μια πολύμηνη, συστηματική, αθόρυβη και εν τέλει αποτελεσματική δουλειά πολλών συνεργατών του, για να φτάσουμε στην κορυφαία εκδήλωση για φέτος, με την παρουσίαση του σχεδίου απορρύπανσης και εξυγίανσης της περιοχής του Ασωπού ποταμού με τον γενικό τίτλο: «Ασωπός, από την ιδέα στην πράξη». Μια ημέρα που αφιερώθηκε σε ένα μεγάλο όραμα, σε μία κοινή προσπάθεια. Να γίνει ο Ασωπός μας πηγή ζωής, υγείας και ανάπτυξης.


Αυτό ήταν άλλωστε και το βασικό σύνθημα στις εκδηλώσεις που με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν την Τίρτη, 6 Ιουνίου 2017 στο Σχηματάρι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολαμαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμου.
Το σήμα για την έναρξη των εκδηλώσεων, δόθηκε με την συμβολική φύτευση μίας ελιάς στην είσοδο του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης Σχηματαρίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμαρχο Τανάγρας.
Στη συνέχεια, ως βασικός οικοδεσπότης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ευχαρίστησε για την παρουσία τους υψηλούς προσκεκλημένους και μίλησε για την προσπάθεια ολόκληρης της κοινωνίας και των φορέων της Στερεάς Ελλάδας (Δήμος Τανάγρας, Επιμελητήριο Βοιωτίας, ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης ενώ εστίασε και στους άξονες στους οποίους βασίζεται η προσπάθεια αναμόρφωσης του Ασωπού και ολόκληρης της βιομηχανικής ζώνης των Οινοφύτων για την επίτευξη του τελικού στόχου.

Ο κ. Μπακογιάννης έστειλε σαφές μήνυμα για την ολοκλήρωση μίας περιόδου απραξίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Ασωπού και αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας και τον Δήμαρχό της κ. Βασίλη Περγάλια, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, το Ινστιτούτο Αθανάσιος Παντελόγλου και την κοινωνία των πολιτών, για την έναρξη μίας περιόδου συστράτευσης δυνάμεων από την κοινωνία, την πολιτεία και όλους τους φορείς, ώστε να εξυγιανθεί και να αναπτυχθεί ολόκληρη η περιοχή του Ασωπού.
«Τη χώρα μας και το δημόσιο λόγο καλύπτει τα τελευταία χρόνια ένα βαρύ μαύρο και τοξικό σύννεφο που κουβαλάει μέσα του δηλητήριο, διχόνοια και μίσος. Έχουμε μάθει δυστυχώς και σκεπτόμαστε με τεχνητά διλήμματα: Ή εμείς ή αυτοί. Ακόμη χειρότερα, ή εμείς ή κανείς. Για πολλά χρόνια και εμείς εδώ τρώγαμε τα σωθικά μας. Από τη μία το ιδιωτικό συμφέρον, από την άλλη το δημόσιο. Από τη μία η ανάπτυξη, από την άλλη το περιβάλλον. Από τη μία οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες, από την άλλη τα παιδιά μας. Καρκινοβατούσαμε. Δημιουργούσαμε προβλήματα αντί να τα λύνουμε» είπε και πρόσθεσε: «Όλες αυτές τις αντιθέσεις εμείς σήμερα εδώ τις πνίγουμε, και τις πνίγουμε συμβολικά στα νερά του Ασωπού που κάποτε μας διαιρούσαν και σήμερα μας φέρνουν πιο κοντά. Γιατί κάτι στα αλήθεια διαφορετικό συμβαίνει σήμερα εδώ. Και δίνει μια ηχηρή απάντηση. Πετύχαμε μια σύνθεση την οποία επικυρώνει με την παρουσία της η πολιτειακή, η πνευματική και η θρησκευτική ηγεσία του τόπου στο ύψιστο επίπεδο».
«Πριν από δύο χρόνια πήραμε μια απλή απόφαση: να πάψουμε να γκρινιάζουμε, να μεμψιμοιρούμε και να αλληλοκατηγορούμαστε. Να δουλέψουμε όλοι μαζί» εκτίμησε ο κ. Μπακογιάννης για να προσθέσει:
«Χωρίς να περιμένουμε τα πάντα από το Κράτος. Από κάτω προς τα πάνω. Με πίστη στις δικές μας δυνάμεις. Καθίσαμε γύρω από ένα τραπέζι. Αυτοδιοίκηση, βιομηχανίες και ολόκληρη η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας. Και όταν σηκωθήκαμε, μετά από έναν εξαντλητικό διάλογο και μια μακρά, επίμονη και επίπονη, διαβούλευση, δώσαμε τα χέρια πάνω από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βασισμένο σε τρεις άξονες: πρώτος και κυριότερος η δημόσια υγεία, δεύτερος το περιβάλλον, η εξυγίανση και απορρύπανση ενός δηλητηριασμένου για χρόνια τόπου, τρίτος η βιώσιμη ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Και έκλεισε με ευχαριστίες προς όλους:
«Σήμερα, με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Ασωπός και το πρόβλημα της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής ρύπανσης της χώρας, που φέρει το όνομά του, βγαίνει και επισήμως από την αφάνεια και την κουκούλα της απραξίας. Αναδεικνύεται και πολεμιέται. Περπατήσαμε στον δρόμο που ανοίξανε προσωπικότητες όπως ο  Αθανάσιος Παντελόγλου. Με συνταξιδιώτες τον Δήμαρχο Βασίλη Περγάλια, τον Πατέρα Γιάννη Οικονομίδη, το Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνιων Νίκο Κουδούνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Βρασίδα Ζάβρα, τον Υπουργό Αλέξη Χαρίτση και την Ευρωπαία Επίτροπο Κορινά Κρετού και βέβαια τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Γιάννη Ταγκαλέγκα και τους συνεργάτες μας στην Περιφέρεια που πίστεψαν και ξενύχτησαν πάνω από αυτή την προσπάθεια. 
Μα πάνω από όλα με κάθε πολίτη της περιοχής μας, με την εμπιστοσύνη και την υπομονή του.     Οι στόχοι μας, λοιπόν, είναι ξεκάθαροι. Υπάρχει για πρώτη ίσως φορά  σχέδιο.  Συγκεκριμένο, συνολικό. Συνεκτικό, μελετημένο κα στιβαρό. Οι χρηματοδοτήσεις έχουν ξεκλειδώσει. Είμαστε όλοι μαζί, και έχουμε ισχυρούς συμπαραστάτες.  Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή. Και έχουμε πολύ δουλειά.  Χρειάζεται χρόνος. Θέλει αντοχές, επιμονή, αφοσίωση και πίστη.    Κυρίως, όμως, χρειάζεται να διατηρήσουμε πάση θυσία την ενότητα που με κόπο πετύχαμε» τόνισε.




Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας…


Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για «μιαν εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το περιβάλλον, σε πλανητικό επίπεδο. Και υπ’ αυτή την έννοια η φετινή επέτειος της ημέρας του περιβάλλοντος πρέπει να μείνει ως επέτειος βαθιάς περίσκεψης». «Η ορθοδοξία έχει μέσα στην ψυχή της τον άνθρωπο, είναι εκείνη η οποία από την φύση της είναι προορισμένη να υπερασπίζεται το περιβάλλον. Γιατί το περιβάλλον είναι εκείνο το οποίο δίνει την δυνατότητα στον άνθρωπο να ζήσει. Εκ Θεού προέρχεται ο άνθρωπος και χωρίς το Περιβάλλον δεν έχει κανένα νόημα η αποστολή του» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και επεσήμανε ότι «η προστασία του περιβάλλοντος, ιδίως μετά τα βαρύτατα πλήγματα που έχει υποστεί εξαιτίας της προκλητικής ανθρώπινης αδιαφορίας και της άναρχης παγκόσμιας ανάπτυξης, καθίσταται πλέον υπαρξιακό διακύβευμα για την ανθρωπότητα. Όλοι οι λαοί του πλανήτη πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως έχουμε χρέος ν’ αντιμετωπίσουμε, όσο είναι ακόμη καιρός, τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Είναι εξαιρετικά αρνητικό το γεγονός ότι μεγάλες οικονομικές -και όχι μόνο- δυνάμεις, που μάλιστα φέρουν, εξαιτίας των πολιτικών τους, μεγάλο μέρος ευθύνης, για την πρόκληση των κλιματικών αλλαγών και για την συνακόλουθη υποβάθμιση του περιβάλλοντος αρνούνται ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και παλινδρομούν αναφορικά με την εκπλήρωση των προσφάτως μόλις συμφωνηθέντων διεθνώς. Είναι παρήγορος οιωνός το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, εξέφρασε απεριφράστως την προσήλωσή της στον αγώνα για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής και για την Προστασία του Περιβάλλοντος».
Για την άρρηκτη και στενή σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης μίλησε κι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. «Ο φυσικός κόσμος όπως κι ο άνθρωπος είναι του Θεού. Όλα τα μέρη της φύσεως είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα» είπε χαρακτηριστικά ενώ μίλησε για αναγκαιότητα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και επίλυση της κρίσης του Ασωπού. «Η κρίση του Ασωπού αναδεικνύει την αξία της επιστημονικής έρευνας. Ο Ασωπός είναι ένας μικρόκοσμος της παγκόσμιας οικολογικής κρίσης». Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο «βαρύ οικολογικό αποτύπωμα που αφήνει ο κόσμος μας στην γη», ενώ κάλεσε όλους, πολιτεία και πολίτες να σταθούν «στην πρώτη γραμμή ως φύλακες του περιβάλλοντος. Καθαρός Ασωπός σημαίνει καθαρός κόσμος».
Για την κλιματική κρίση και για την ανάγκη μιας παγκόσμιας ισχυρής συμμαχίας μίλησε κι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος. «Τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς, συνεργαζόμαστε για την περιβαλλοντική ανόρθωση κι αποκατάσταση του Ασωπού» δήλωσε κι ανακοίνωσε μια σειρά δράσεων, έργων και παρεμβάσεων, όπως η προώθηση έργων διαχείρισης υδάτινων πόρων, απορρύπανσης, έργων για τα στερεά απόβλητα. «Θα τα καταφέρουμε, πρέπει να υπάρξει μια ισόρροπη σχέση φύσης, εργασίας, ανάπτυξης κι οικονομίας. Το περιβάλλον, το κλίμα, οι φυσικοί πόροι είναι η βάση της οικονομίας. Το περιβάλλον είναι η ταυτότητα της Ελλάδας όπως είναι ο πολιτισμός κι η ιστορία της» τόνισε ο κ. Φάμελλος.



Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κι Ανάπτυξης, κ. Αλέξης Χαρίτσης επεσήμανε ότι το έργο του Ασωπού είναι ένα έργο μείζονος σημασίας για το περιβάλλον και την οικονομία. «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι δευτερεύον θέμα. Πρέπει τώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας». Ο κ. Χαρίτσης ανακοίνωσε την στήριξη του έργου και χρηματοδοτικά και θεσμικά. «Στη συμφωνία με τους θεσμούς συμπεριλαμβάνεται μια ρύθμιση που αφορά στη χρηματοδότηση της βιομηχανίας για την μείωση του ενεργειακού της κόστους, αλλά και χρηματοδότηση βιομηχανιών, ώστε να ανταποκριθούν στις ενεργειακές τους υποχρεώσεις, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ η οποία θα καλύψει την περίοδο μέχρι το 2021», ενώ τόνισε ότι το έργο του Ασωπού θα στηριχθεί χρηματοδοτικά κι από το νέο ΕΣΠΑ και από το νέο ταμείο υποδομών.
Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, για το ειδικό πρόγραμμα σχετικά με την δημιουργία νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρηματικών πάρκων. «Συντονιζόμαστε με όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Από το κράτος μέχρι και τους πολίτες για να αλλάξουμε σελίδα χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος. Κι ίσως ο Ασωπός γίνει πιλότος για αντίστοιχες παρεμβάσεις σε άλλα σημεία».
Ιδιαίτερη στιγμή στη χθεσινή εκδήλωση ήταν η ομιλία του Γ. Κτιστάκη, εκπρόσωπου του Ινστιτούτου Αθανάσιου Παντελόγλου. «Σήμερα η πολιτεία αναλαμβάνει την ευθύνη», ανέφερε. «Αυτό δεν ήταν αυτονόητο πριν από 12 έτη, όταν μια συμπαγής ομάδα πολιτών με επικεφαλής τον πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη και τον χημικό Θανάση Παντελόγλου ξεκίνησαν την προσπάθεια διάσωσης του Ασωπού. Χρειάστηκαν δεκάδες δικαστικές αποφάσεις, κυρίως από το ΣτΕ και μία από το Στρασβούργο, για να τεθούν οι σημερινές βάσεις. Προχωρήσαμε λίγοι, χωρίς οικονομικά μέσα, χωρίς αποκλεισμούς δρόμων, χωρίς πολιτικές συμμαχίες, χωρίς άλλες εξαρτήσεις αλλά με πίστη στην επιστημονική ορθότητα και κερδίσαμε», κατέληξε.



Παρεμβάσεις έγιναν ακόμη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργοος, τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων βραβεύθηκαν τρεις μαθητές από δημοτικά σχολεία και τρεις από γυμνάσια της Στερεάς Ελλάδας που κέρδισαν στον διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον, ενώ το ενδιαφέρον εκατοντάδων παρευρισκόμενων κέρδισε η συναυλία του τραγουδοποιού και ερμηνευτή Μίλτου Πασχαλίδη, που έκλεισε τον κύκλο όλων των  δράσεων της ημέρας.
 «Χθες ευχαρίστησα όλους τους επίσημους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας για τον Ασωπό. Ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για μένα, ξεχωριστή για ένα προσωπικό στοίχημα, να αλλάξουμε τον Ασωπό. Σήμερα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Κάθε πολίτη που πάνω από κόμματα και παρατάξεις βάζει την υγεία και το μέλλον των παιδιών και στέκεται δίπλα μας σε αυτή την τεράστια προσπάθεια. Χθες στείλαμε μήνυμα ενότητας και αποδείξαμε ότι όλοι μαζί είμαστε δυνατοί, μπορούμε. Εύχομαι αυτό το μήνυμα να φτάσει παντού, να πάει σε κάθε γωνιά της χώρας και να γίνει ανάγκη και σκοπός» σχολίασε στο τέλος αυτής της κορυφαίας εκδήλωσης ο συνεπής Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης.


Οι «συμπρωταγωνιστές» του οράματος για ένα «Καθαρό Ασωπό»

Γιάννης Ταγκαλέγκας: Πολύ δουλειά, στενή εποπτεία!
Κι` επειδή τίποτε δεν γίνεται τυχαία, η «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» οφείλει να αναδείξει στους «συμπρωταγωνιστές» της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης, αρχής γενομένης από τον καθ` ύλην αρμόδιο Βοιωτό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα. Πρόσωπο που, κυρίως μέσα από την επαγγελματική του ευαισθησία (γιατρός γαρ) «έπεσε με τα μούτρα» στην κυριολεξία πάνω στη «καυτή πατάτα» της διαχείρισης των ζητημάτων του Ασωπού.
Ακολουθώντας τη «γραμμή» Μπακογιάννη για δουλειά που θα οδηγήσει σε λύσεις, ο κ. Ταγκαλέγκας αφιερώθηκε – τρόπον τινά – σ` αυτή την περιοχή για μήνες, έκανε πολλές και συνεχείς συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, έτρεξε όλη την διαβούλευση, προετοίμασε κυβερνητικές συναντήσεις, είδε και ξαναείδες συνεργάτες των Υπουργών και των φορέων της περιοχής, συνδέθηκε με πρόσωπα που θέλουν το ίδιο με εκείνους: Τον Ασωπό καθαρό. Γι` αυτό και στο … «κάδρο» μαζί με τους κκ. Παυλόπουλο, Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο, ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης τον είχε μαζί του τον στενό του συνεργάτη, για να του αποδώσει και δημόσια τις ευχαριστίες στο πρόσωπό του.
Εκείνος, από μεριά τους, στη δημόσια ευχαρίστησε τους κκ. Λεοντιάδη (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος), Λινού (καθηγήτριας ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών)


Βασίλης Περγάλιας: «Το πρόσωπο κλειδί»
 
Χωρίς τη … δική του υπογραφή, τίποτε δεν θα προχωρούσε. Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας προέρχεται από το επιχειρείν αλλά με την «ιστορική» πλέον διάσταση που παίρνουν οι εξελίξεις γύρω από το Ασωπό, μάλλον βάζει αυτοδιοικητική σφραγίδα στην ενδιαφέρουσα πορεία του. Πίστεψε τον Μπακογιάννη, συνεργάστηκε στενά με τον Ταγκαλέγκα και τους υπηρεσιακούς, στήριξε την κοινή στρατηγική που ορίστηκε και σε κυβερνητικό επίπεδο και εν τέλει απόλαυσε το αποτέλεσμα της πολύμηνης αυτής δουλειάς με την επιβράβευση και την  παρουσία των πιο υψηλών προσωπικοτήτων στο Δήμο του. Το Σχηματάρι στη δική του θητείας πήρε άλλη διάσταση στα μάτια της κοινής γνώμης και ο Δήμος Τανάγρας πλέον ακούστηκε παντού, αφού επί Δημαρχείας τέθηκαν τα αληθινά θεμέλια για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.


Νίκος Κουδούνης: Η συνδρομή των «ισχυρών»
Η «συνδρομή των ισχυρών», δηλαδή των βιομηχανιών σ` αυτή την κοινή πρωτοβουλία που κορυφώνεται με την παρουσίαση του σχεδίου απορρύπανσης και εξυγίανσης της περιοχής του Ασωπού ποταμού με τον γενικό τίτλο: «Ασωπός, από την ιδέα στην πράξη», θεωρείται εξίσου καταλυτική. Ο κ. Νίκος Κουδούνης «περνάει στην ιστορία» εξίσου με τους όλους του παραπάνω, αφού αυτός κι` αν πίστεψε τον κ. Μπακογιάννη και την πρότασή του για την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Κουδούνης ήταν και στη μεγάλη εκδήλωση παρών, απολαμβάνοντας την κυβερνητική και αυτοδιοικητική κοινή απόφαση αυτή την περιοχή που φιλοξενεί τόσες πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις, να αποκτήσει επιτέλους υποδομές και σχέδιο που συντάσσεται με τους  κανόνες της αειφορείας παγκοσμίως.


Π.Αγνιάδης: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…
Όλα ξεκίνησαν από την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας για την ανάπτυξη και την υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης Οινοφύτων»  στις 9 Απριλίου 2016 στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, όπου για πρώτη φορά ανακοινώθηκε το σχέδιο των ριζικών παρεμβάσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά και την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για τον Ασωπό.
Πλαισιωμένος από τον κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕ αλλά και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά,  ο κ. Μπακογιάννης τότε είχε ξεδιπλώσει το κοινό αυτό όραμα που φέρει τον γενικό τίτλο: «Συμφώνο Συνεργασίας για την ανάπτυξη και την υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης Οινοφύτων». Το σύμφωνο προβλέπει τη στήριξη της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα, που αποτελεί δηλαδή μέρος του σχεδίου για την εξυγίανση του Ασωπού, την προστασία των κατοίκων και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, με κοινές δράσεις και παρεμβάσεις από όλες τις πλευρές, γι` αυτό και η συμβολή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ως ένας από τους τέσσερις εταίρους, ήταν εξ` αρχής καθοριστική.  Ο κ. Αγνιάδης, μ` άλλα λόγια, ήταν ο πρώτος που φιλοξένησε στη Λιβαδειά όλα αυτά τα σημαντικά πρόσωπα και επί της ουσίας «εγκαινίασε» το όραμα που σχεδόν ένα χρόνο μετά, παίρνει πανελλήνια διάσταση. 

Πηγή: ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου