Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κ.Μίχαλος: «Με τη λιτότητα καταφέραμε μια τρύπα στο νερό»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης παρών στην σημερινή παρουσίαση του Οικονομικού Βαρόμετρου της ALCO που παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στην Αθήνα.
Πιο σκληρή διαπραγματευτική τακτική από την κυβέρνηση για το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενη το μεγάλο κόστος μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ο κ. Μίχαλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασε το Οικονομικό Βαρόμετρο της ALCO, κάλεσε την κυβέρνηση να επιδιώξει μαζί με τους εταίρους πολιτική λύση για τη χώρα μας αναδεικνύοντας το πρόβλημα χρέους ως ευρωπαϊκό. "Υπάρχουν σύμμαχοι, όπως ο Γάλλος πρόεδρος και οι χώρες του Νότου. Η κυβέρνηση χρειάζεται να ακολουθήσει πιο σκληρή διαπραγματευτική τακτική και να εκμεταλλευτεί το κόστος μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ", είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στα φορολογικά μέτρα. Όπως σημείωσε "μια τρύπα στο νερό καταφέραμε με την πολιτική λιτότητας. Έχουμε αύξηση των λουκέτων στις επιχειρήσεις, μείωση εισοδημάτων κι έκρηξη της ανεργίας. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μας, είναι ευρωπαϊκό. Πρέπει κι εμείς να εκμεταλλευτούμε την απόφαση της τελευταίας συνόδου Κορυφής για το χρέος της Ισπανίας και της Ιταλίας όπως και τις αποφάσεις του κ. Ντράγκι", επανέλαβε αναφερόμενος στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.
Εξάλλου, ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε "εγκληματική" την επιβολή φόρου 35% στους ελεύθερους επαγγελματίες προειδοποιώντας πως "οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές θα οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή σε έκρηξη της φοροδιαφυγής
Άσκησε επίσης κριτική στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι "υπάρχουν καθυστερήσεις. Θα έπρεπε οι αποκρατικοποιήσεις να ξεκινήσουν με σοβαρά έργα όπως το Ελληνικό, η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και ο ΟΠΑΠ. Η κατάργηση των δημόσιων φορέων δεν έχει προχωρήσει".
Από τις αιχμές του κ. Μίχαλου δεν ξέφυγε και η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου κατά του παραεμπορίου: "Δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που είναι οι πολλοί συναρμόδιοι φορείς. Δεν έχουμε δει αποτελέσματα", σχολίασε επαναφέροντας την πρότασή του για συγκρότηση ειδικού Σώματος Δίωξης του Παραεμπορίου.
Τέλος σε ό,τι αφορά τα εργασιακά ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ επανέλαβε τη θέση του πως "δεν χρειάζονται άλλες αλλαγές. Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι το εργασιακό κόστος όταν έχεις το 28% της κοινωνίας κάτω από τα όρια της φτώχιας".
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ/ Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112929938

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου