Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ευκαιρίες για τον τουρισμό από την αξιοποίηση της διατροφικής παράδοσης


Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφηκε για το Συνέδριο της Sopexa «Η τοπική διατροφική παράδοση ως κινητήρια δύναμη της τουριστικής ανάπτυξης» στην 7η Horeca.

Τα κύρια σημεία του συνεδρίου:


  1. H Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τον τουρισμό της μέσα από την πλούσια γαστρονομική της κουλτούρα. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που ξεκινούν ως μικρού μεγέθους εγχειρήματα, αλλά έχουν ισχυρή δικτύωση μεταξύ των μελών τους, δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας
  2. Είναι απαραίτητη η ανάπτυξη τοπικών συνεργιών στο πλαίσιο ενός θεσμικού πλαισίου
  3. Κρίνεται αναγκαία η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, για την ένταξη της γαστρονομίας στο χαρτοφυλάκιο του ελληνικού τουρισμού
  4. Η σημασία του regional marketing που αποτελεί αναδυόμενη τάση, αποδεικνύεται όλο και περισσότερο σημαντική για την αξιοποίηση της τοπικής προέλευσης των προϊόντων σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.paseges.gr/el/news/Shmantikes-anaptyxiakes-eykairies-gia-ton-ellhniko-toyrismo-mesa-apo-thn-axiopoihsh-ths-topikhs-diatrofikhs-paradoshs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου