Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Οι θέσεις του Νίκου Κουδούνη στο «1ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη».


«Η Εξαγωγική Βιομηχανία της Βοιωτίας θα πρωταγωνιστήσει στη μάχη εξόδου της χώρας από την κρίση, για αυτό είναι απαραίτητο να γίνει ανακατάταξη του Νομού από την ζώνη Α’ που την κατατάσσει ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος, ώστε να καταστεί δυνατόν να γίνουν νέες παραγωγικές ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στην περιοχή».


Το Σάββατο 29 Μαΐου 2010 στην Λειβαδιά , πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη.
Στους διοργανωτές, την Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κυρίας Κατερίνα Διαμαντοπούλου, τον Πρόεδρο του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας καθηγητή κύριο Χαράλαμπο Μπότσαρη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κύριο Παναγιώτη Αγνιάδη οφείλονται πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Συνεδρίου αυτού καθώς και για άρτια οργάνωση, τη πολυπληθή παρουσία, τις αξιόλογες τοποθετήσεις και το θαυμάσιο κλίμα της εκδήλωσης.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βοιωτίας συμμετείχε με εισήγηση του Προέδρου του κ. Νικολάου Κουδούνη με τίτλο «Περί ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» και ανέλυε την αναγκαιότητα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ως μοναδικού μέσου εξόδου από την κρίση.
Τόνισε ότι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ επιταχύνεται μόνο με Επενδύσεις που πρέπει να είναι Ανταγωνιστικές και άμεσου αποδόσεως.
Να προκύπτουν ως αποτέλεσμα και αναγκαιότητα έξυπνου σχεδιασμού του Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που δίνουν κίνητρα και ευκαιρίες ανάπτυξης παραπληρωματικών δραστηριοτήτων μόνιμης επιχειρηματικής παρουσίας και απασχόλησης.
Να παράγουν επώνυμα ποιοτικά προϊόντα που θα υποκαταστήσουν ήδη εισαγόμενα και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις εξαγωγής τους.
Αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης αποτελούν υφιστάμενες Βιομηχανίες του Νομού Βοιωτίας, που είναι σε θέση να φέρουν άμεσα εξαγωγικά αποτελέσματα και νέες θέσεις εργασίας. Παράγουν ήδη καταξιωμένα προϊόντα διεθνούς αναγνώρισης, είναι τεχνολογικά και παρέχουν εγγύηση μόνιμης επιχειρηματικής παρουσίας και απασχόλησης. Ήδη καλύπτουν το 12,7% των εθνικών εξαγωγών και συμβάλλουν σημαντικά στην διαμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και του κατά κεφαλήν εισοδήματος του Νομού. Πλην όμως καταδικάζονται από το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο στο χαμηλότερο ποσοστό κεφαλαιϊκής ενίσχυσης λόγω της άδικης και μη επιστημονικά αποδεκτής κατάταξης της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας από την ΕΕ στην ζώνη Α’, τη ζώνη της χαμηλότερης καφαλαιϊκής ενίσχυσης, πράγμα που οδηγεί στην άμεση ανάγκη παρέμβασης της Πολιτείας προς την ΕΕ για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εισοδήματος της κάθε περιοχής με βάση το εισόδημα των φυσικών προσώπων, και όχι με βάση το συνολικό εισόδημα που διαμορφώνεται και από τις Επιχειρήσεις.
Καταδείχθηκε η ανάγκη, οι Δημόσιες Επενδύσεις να στηρίξουν την Βιομηχανία με έργα υποδομών απαραίτητων για την ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ λειτουργία τους δηλαδή:


  • Να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής και απόθεσης στερεών καταλοίπων Βιομηχανικής ή Γεωργικής διαδικασίας

  • Να προβλεφθούν εγκαταστάσεις υποδοχής επεξεργασμένων αποβλήτων

  • Να γίνουν δίκτυα ύδρευσης ποσίμου νερού και για Βιομηχανική χρήση και

  • Να βελτιωθούν οι οδικές και οι σιδηροδρομικές μεταφορές.

Τέλος τόνισε ότι η Εξαγωγική Βιομηχανία είναι το εναπομένον υγειές κοινωνικοοικονομικό κομμάτι της χώρας μας και θα πρωταγωνιστήσει στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ και στην μάχη εξόδου από την κρίση.

Οινόφυτα 3 Ιουνίου 2010

Νικόλαος Κουδούνης
Πρόεδρος ΔΣ
ΣΒΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου