Τρίτη 30 Απριλίου 2024

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας στο αρδευτικό δίκτυο της Κωπαΐδας - Έργο προϋπολογισμού 2.195.754,8 €

 


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2.195.754,8 ευρώ, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες δημοπράτησης και προχώρησε ήδη στη συμβασιοποίηση του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». 

Πρόκειται για ένα από τα έργα άρδευσης συνολικού προϋπολογισμού 6.595.754,8 ευρώ, τα οποία  μελετήθηκαν εγκαίρως, προτάθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και εντάχθηκαν στο 2023 στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».   

Συγκεκριμένα,  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη εντάχθηκαν στη Δράση 4.3.1: «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων», του Υπομέτρου 4.3: «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας», του Μέτρου 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού» του «ΠΑΑ 14–20». 

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων μέτρησης βασικών παραμέτρων για τον έλεγχο του αρδευτικού δικτύου του Οργανισμού Κωπαΐδας και συγκεκριμένα:

Ø  11 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου σε 7 γεωτρήσεις και 4 δεξαμενές για την παρακολούθηση κρίσιμων παραμέτρων (πίεση, παροχή, ενέργεια) καθώς και τη δραστική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας στις υποδομές του αρδευτικού δικτύου του Οργανισμού Κωπαΐδας.

Ø  Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου, όπου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και εγκαταστάσεις εξοπλισμού και λογισμικών του συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού, καθώς και η ενσωμάτωση των σταθμών τύπου Τ.Σ.Ε. σε μία ενιαία βάση λήψης συχνών δεδομένων.

Μέσω των 11 σταθμών αυτών και του Κέντρου Ελέγχου θα παρακολουθούνται οι απώλειες του δικτύου, θα δοθούν πρόσθετα δεδομένα για τον ακριβέστερο υπολογισμό του υδατικού ισοζυγίου και η Διεύθυνση Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα οδηγηθεί στην αποδοτικότερη λειτουργία της, μειώνοντας δραστικά την σπατάλη νερού. 

Προβλέπεται επίσης η υποστήριξη για την εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας στη λειτουργία, τη συντήρηση, τις επισκευές, καθώς και εφοδιασμός με τα αντίστοιχα πλήρη προγράμματα, βιβλία, εγχειρίδια, καταλόγους ανταλλακτικών και οδηγίες για τη σωστή, εύρυθμη και μακρόχρονη λειτουργία του συστήματος.

 Επισημαίνεται, ότι στις συμβατικές υποχρεώσεις περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση του

5ου αντλιοστασίου του Μόρνου.



 Μετά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αντλούμε κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για την καλύτερη άρδευση της Κωπαΐδας, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και -κυρίως- τη μείωση της σπατάλης νερού. Το συγκεκριμένο έργο μελετήθηκε εγκαίρως από τις υπηρεσίες μας, εντάχθηκε το 2023 στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 20  και μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης, για να μας βοηθήσει στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών σε δύσκολες περιόδους, όπως είναι και η φετινή».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης τόνισε: «Με το έργο αυτό, δίνουμε μια πραγματική ώθηση στον αγροτικό μας τομέα, αντιμετωπίζοντας το σοβαρό πρόβλημα της μείωσης των υδάτινων πόρων, με ορθολογική διαχείριση. Η διαχείριση του αρδευτικού ύδατος με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, επιφέρει σίγουρα εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, αλλά προσδίδει με έμφαση δικαιοσύνη και συμβάλει στην ισότιμη μεταχείριση των καταναλωτών. Το έργο αυτό εντάσσεται στη γενικότερη λογική μας για έργα και παρεμβάσεις, που θα ακολουθήσουν κινούμενα προς την ίδια κατεύθυνση».

 

Ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Γιάννη Καντά τα μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Νόμου Βοιωτιας


 Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στη Λιβαδειά , πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσιες του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Νόμου Βοιωτιας με τον πρόεδρο Καντα Ιωάννη να λαμβάνει 78 από τους 79 ψήφους

Από τα 92 μέλη ψήφισαν 78

Τα αποτελέσματα

Καντας Ιωάννης 78

Φραγκας Ευάγγελος 57

Δελιανιδης Βασίλειος 51

Ζαγαριτης Κωνσταντίνος 40

Κυριακου Άγγελος 35

Λύτρας Ιωάννης 33

Δουκας Ανδρέας 27

Μάγκας Ευάγγελος 27

Μπέκας Σπυριδων 26


Αναπληρωματικά μέλη

Αβράμπος Ηλιας 24

Καρατζογλης Γεώργιος 17

Πολυταρχου Δημήτριος 14

Νικάς Ιωάννης 10

Κουτσουμπας Ευάγγελος 8

Ιωαννου Γεώργιος 8



Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Τακτικά μέλη

Καραμπελούσης Αθανάσιος 58

Γεωργακοπουλος Νικόλαος 52

Μαρτιναιος Ανδρέας 52

Αναπληρωματικός

Γαργαλετσιος Δημήτριος 31



Μετά τις αρχαιρεσιες συγκροτήθηκε σε σώμα η Εκτελεστική Επιτροπή του Σ.Π.Π.Ν.Βοιωτιας


Στην θέση του προέδρου παρέμεινε ο Καντας Ιωάννης και έτσι επανεξελέγη ως πρόεδρος για 4η συνεχόμενη 4ετια, με τους συναδέλφους του να τον εμπιστεύονται λόγω της πολύ καλής παρουσίας του Συνδέσμου σε όλους τους τομείς.

Νεοεκλεγέντες στην νέα Εκτελεστική Επιτροπή ο Μάγκας Ευάγγελος και Μπέκας Σπυριδων


Η νέα Ε.Ε.:

Πρόεδρος: Καντας Ιωάννης

Αναπληρωτής. Προεδρος: Φραγκας Ευάγγελος

Ά Αντιπρόεδρος: Ζαγαριτης Κωνσταντίνος

Β Αντιπρόεδρος: Κυριακου Άγγελος

Γεν. Γραμματέας: Δελιανιδης Βασίλειος

Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας: Λύτρας Ιωάννης

Ταμιας: Δούκας Ανδρέας

Μέλη: Μάγκας Ευάγγελος

Μπέκας Σπυρίδων

Η 1Μάη είναι ημέρα των εργατών, ημέρα πάλης και αγώνων - Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ

Η 1Μάη είναι ημέρα των εργατών, ημέρα πάλης και αγώνων!

Η 1 Μάη 2024 θα βρει τους συνταξιούχους της Χώρας μας και τις οικογένειες τους στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 10 ετών.

Η ενιαία επίθεση των κομμάτων και των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής ένωσης, του κεφαλαίου έχει φέρει τους συνταξιούχους της Χώρας μας σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Οι συντάξεις τους να μην επαρκούν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους, παρότι για 10ετίες από τα χέρια τους φτιάχτηκε ο πλούτος αυτής της Χώρας.

Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις μισθών για τα παιδιά μας, επαναφορά των συντάξεών μας στις προ μνημονίων εποχές, χορήγηση των δώρων μας και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών.

Όπως αγωνιστικά, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε την επίθεση σε βάρος μας, υπερασπιστήκαμε την ζωή μας και τα δικαιώματα μας, έτσι θα συνεχίσουμε.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, να δώσουμε μαχητικό – αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.

Την Μ. Τετάρτη  1 Μάη όλοι οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάςστις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

 138 χρόνια από την ηρωική 1 η Μάη του 1886 στο Σικάγο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο για ένα κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.

Και αυτήν τη μέρα θα τη γιορτάσουμε και φέτος, όπως ξέρουμε, η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, ο λαός και η νεολαία: Στους δρόμους του αγώνα. Στην απεργία!  

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!!!

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ επ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΚΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΑΕΕ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, για τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, από την Δ.ΥΠ.Α. από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

 


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας ενημερώνει τα μέλη του, ότι η Δ.ΥΠ.Α.(Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), σε συνεργασία με τα Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. των Ελληνικών Δημοσίων ΑΕΙ, καθώς και με τα αδειοδοτημένα Κ.Δ.Β.Μ. (Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) προχωρά στην υλοποίηση της νέας δράσης, με τίτλο: «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις  πράσινες δεξιότητες».

Στόχος της δράσης είναι η αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα σύμφωνα με τις δεξιότητες που απαιτούνται από τις σύγχρονες τάσεις στους χώρους εργασίας και η βελτίωση τόσο της παραγωγικότητας των ωφελουμένων εργαζομένων, όσο και η διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

 

Τα προγράμματα απευθύνονται σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

 

Η δράση θα περιλαμβάνει προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων στον τομέα των πράσινων δεξιοτήτων, με τη χρήση επιταγών κατάρτισης (Voucher), σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και  με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

 

Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι συνολικά 80 ώρες (12 ώρες, δια ζώσης και 68 ώρες, εξ αποστάσεως με σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση).

 

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

 

Οι επιλεγέντες δικαιούχοι θα αποκτήσουν πιστοποίηση στο αντικείμενο του σεμιναρίου, που θα επιλέξουν και επιπλέον επιδότηση ποσού 400€.

 

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα  Κ.Δ.Β.Μ. (Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) της Βοιωτίας.

 

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ κ. Νίκος Καϊλης αποχαιρετά τον Χάρη Μπελτεγρή

 


Θλίψη έχει σκορπίσει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ η είδηση του θανάτου σε ηλικία μόλις 40 ετών του Χάρη Μπελτεγρή.

 Ο Χάρης Μπελτεγρής ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια να δραστηριοποιείται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ

 Ήταν μέλος της Κεντρική Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ καθώς και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. 

Με μια ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook τον αποχαιρετά ο  Ορχομένιος κ. Νίκος Καΐλης , κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ. ΑΛ στο Νομό μας,  χαρακτηρίζοντας τον ως «καταπληκτικό άνθρωπο» με τον οποίο είχαν συμπορευτεί στην ΠΑΣΠ και την Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Ξεκάθαρος στη θέση ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ κ. Γιώργος Μουλκιώτης: «Δύο έδρες αυτόνομων Πρωτοδικείων στην Π.Ε Βοιωτίας» - Κατέθεσε τροπολογία στην Βουλή για το μείζον θέμα του Νομού μας


Ο βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος του ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε Τροπολογία με θέμα της: «Δύο έδρες αυτόνομων Πρωτοδικείων στην Π.Ε Βοιωτίας», στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Παρακάτω παρατίθεται η Τροπολογία με ΑΠ: 167/20 30-04-2024, όπως κατατέθηκε:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης»

Άρθρο 1

Το άρθρο 6 παρ 1 εδ. ζ) του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης», αντικαθίσταται ως εξής:

«ζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (πρώην Νομός Βοιωτίας):

ζα) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, ως έδρα Πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, με έδρα τη Λιβαδειά. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς εμπίπτουν ο Δήμος Λιβαδειάς, ο Δήμος Διστόμου – Αντίκυρας – Αράχωβας, ο Δήμος Ορχομενού, πλην της Δημοτικής Ενότητητας Ακραιφνίας και ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, πλην της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιέων. Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: μία (1), β) Πρωτοδίκες: δώδεκα (12) γ)Δικαστικοί Πάρεδροι: μηδέν (0), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς ανέρχονται σε τριάντα (30)».

ζβ) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Θήβας, ως έδρα Πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Θήβα. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Θήβας εμπίπτουν οι Δήμοι Θηβαίων, Τανάγρας, η Δημοτική Ενότητας Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού, η Δημοτική Ενότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και η Δημοτική Ενότητα Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Θήβας ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: μία (1), β) Πρωτοδίκες: δώδεκα (12), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: μήδεν (0), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: δύο (2). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Θήβας, ανέρχονται σε τριάντα τέσσερις (34). 

Ο κ. Μουλκιώτης δήλωσε: «Μένοντας πιστός στη διακηρυγμένη θέση μου, που είναι και θέση του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή που το Υπουργείο έδωσε στην δημοσιότητα το σχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας και δεδομένου ότι το νομοσχέδιο εισήχθη και συζητείται στην Βουλή χωρίς καμία διαφοροποίηση, κατέθεσα κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την σχετική Τροπολογία και ευελπιστώ στη στήριξή της».

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του γραμματέα N.E. B2 Βόρειου Τομέα Αθηνών Χάρη Μπελτεγρή


Το φωτεινό «βουνό» σκοτείνιασε.

Είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετάς τόσο πρόωρα έναν νέο άνθρωπο μετά από σχεδόν 25 χρόνια φιλίας. Από χθες όλοι κατακλυζόμαστε από μνήμες και εικόνες όσων ζήσαμε. Τα ξενύχτια μας, τις αγωνίες μας, τις χαρές και τους αγώνες μας.

Ο Χάρης, όμως, μας είχε προετοιμάσει. Ανέβηκε τον δικό του Γολγοθά με αξιοπρέπεια, θάρρος και ενσυναίσθηση. Στάθηκε δυνατός και ακλόνητος μπροστά στον θάνατο, δίνοντας σε όλους μας μαθήματα ζωής.

Μένουμε με τις χαρούμενες μνήμες της νεότητας, αλλά και με μια μεγάλη πίκρα για όσα δεν προλάβαμε να ζήσουμε μαζί.

Για μένα, αγαπημένε μου φίλε, θα είσαι πάντα ο παθιασμένος πολεμιστής, το «βουνό» με το φωτεινό χαμόγελο.

Θα αποχαιρετήσουμε τον Χάρη αύριο στις 17:00 στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Κτιστάκης - Ζεμπίλης στον Υπουργό Οικονομικών κ. Κώστα Χατζηδάκη για το θέμα της ΛΑΡΚΟ

 


Σήμερα το πρωί 30η Απριλίου 2024, οι βουλευτές Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης και Βοιωτίας κ. Λευτέρης Κτιστάκης συναντήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υπουργό κ. Κώστα Χατζηδάκη για το θέμα της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους δύο βουλευτές για την εξέλιξη της διαδικασίας εξεύρεσης νέου επενδυτικού  σχήματος, σε σχέση με την προσφυγής της CMI στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Από την πλευρά τους, οι δύο Στερεοελλαδίτες βουλευτές τόνισαν τη σημαντική συμβολή που έχει η ΛΑΡΚΟ εδώ και δεκαετίες στις τοπικές οικονομίες των περιοχών τους και ζήτησαν να υπάρξουν μέτρα αποτελεσματικής επαγγελματικής αποκατάστασης του προσωπικού της. Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση και για την πρόοδο της εκκαθάρισης με σκοπό την συντομότερη δυνατή εξόφληση των οφειλών προς τους εργολάβους, καθώς και ενδεχόμενα μέτρα ανακούφισής τους μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή.   

Περαιτέρω, έθεσαν στον κ. Χατζιδάκη επίκαιρα ζητήματα και άλλων επαγγελματικών ομάδων, ενώ ζήτησαν και την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων των εθελοντών δασοπυροσβεστών.

Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε να εξετάσει τα θέματα που του τέθησαν και να ενημερώσει τους κυρίους Ζεμπίλη και Κτιστάκη.

Στρατηγικά έργα υποδομής, Δημόκριτος και ΛΑΡΚΟ στη συνάντηση Φάνη Σπανού - Άκη Σκέρτσου - Θανάση Κοντογεώργη

 


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, για σειρά θεμάτων που αποτελούν υψηλές προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ιδίως στο πεδίο των οδικών και κτιριακών υποδομών, καθώς επίσης και για το μείζον ζήτημα που σχετίζεται με το μέλλον της «ΛΑΡΚΟ ΓΜΜΑΕ». 

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ενημέρωσε εκτενώς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό για την απόλυτη ωριμότητα των ακόλουθων οδικών έργων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τομεακά προγράμματα:


Ø  Παράκαμψη Βασιλικού με τελικό εκτιμώμενο κόστος (συμπεριλαμβανομένων και των απαλλοτριώσεων) 32.500.000 ευρώ.

Ø  Οδός Δερβενοχώρια - όρια Βοιωτίας προς Ελευσίνα, με τελικό εκτιμώμενο κόστος 13.000.000 ευρώ.

Ø  Βόρειο ήμισυ οδού Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα.

Ø  Βελτίωση οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, Τμήμα: Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς – Ανισόπεδος κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη. Το έργο εκτελείται ήδη με πόρους του «ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2021 – 2027» και ζητείται η μεταφορά του σε τομεακό πρόγραμμα, προς αποδέσμευση των σχετικών πόρων υπέρ του περιφερειακού προγράμματος.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα εξής έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν ή και να υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ:

§  Ανέγερση Διοικητηρίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία. Έχει ώριμη μελέτη, αναμένεται η έκδοση οικοδομικής αδείας.

§  Υδρευτικό φράγμα Μανίκια – Σέττα. Ώριμο μελετητικά έργο, αναμένεται εντός των προσεχών εβδομάδων η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων.

§  Αναβίωση Τεχνικής Σχολής «Δημόκριτος». Ζητείται η ίδρυση κατάλληλου θεσμού και η χρηματοδοτική συνδρομή, ώστε να υποστηριχθεί η εν λόγω δράση από κοινού με το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Επίσης, έγινε αναφορά και συζήτηση για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έθεσε το ζήτημα της ενημέρωσης για την εξέλιξη της προσπάθειας εξεύρεσης επενδυτή, αλλά και αυτό της πιο μακρόχρονης, σε σχέση με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, εργασιακής αποκατάστασης των υπαλλήλων κάτω των 55 ετών. Ο Υπουργός Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμη, ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σύνθετη άσκηση, που απαιτεί χρόνο και από τη φύση της δεν έχει βέβαιο αποτέλεσμα, αλλά η προσπάθεια είναι απόλυτα ενεργή.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ευχαριστώ τους κ.κ. Υπουργούς για την παραγωγική συνεργασία μας και τη θετική βούληση στα αιτήματά μας. Λαμβάνοντας υπόψη πάντα και τη διαθεσιμότητα πόρων στα υφιστάμενα χρηματοδοτικά προγράμματα, προσδοκούμε ότι σύντομα θα οδηγηθούμε και σε λήψη σχετικών αποφάσεων για τα κρίσιμα οδικά, κτιριακά και υδρευτικά έργα της Περιφέρειάς μας!  Φυσικά, παρακολουθούμε ενεργητικά τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, αξιώνοντας την επαναλειτουργία του φορέα και την προστασία των θέσεων εργασίας».

 

Μέλος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ο Δρ. Χ. Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ


 Ως ένα από τα 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund – EIF) εξελέγη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), Dr. Χάρης Λαμπρόπουλος.

Το European Investment Fund (EIF) είναι το ισχυρότερο Ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο, όπου κατά το 2023 διαχειρίστηκε κεφάλαια πάνω από €120 δισ. Εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και στη διάθεση καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων και προϊόντων μέσω ενδιάμεσων φορέων, στην παροχή εγγυήσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς (>400), καθώς και στη συμμετοχή σε επενδυτικά funds Venture Capital και Private Equity (>600), για τη χρηματοδότηση και υποστήριξη ΜΜΕ, καινοτόμων επιχειρήσεων, Startups, Grownups και υποδομών σε όλη την Ευρώπη.  Διαβάστε όλο το άρθρο 

https://banks.com.gr/sto-evropaiko-tameio-ependyseon-ch-lampropoulos-proedros-tis-eate/

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Πληρωμές 780 εκατ. ευρώ σήμερα και αύριο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ -Αφορούν συνδεδεμένες, Οικολογικά Σχήματα και παλαιές οφειλές

 


Αυγενάκης: Η προσπάθεια για εξυγίανση και σωστή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα

 

Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα και αύριο Μεγάλη Τρίτη πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων πόσο ενισχύσεων που ξεπερνά συνολικά τα 780 εκ. ευρώ και που αφορούν σε Συνδεδεμένες Ενισχύσεις, Οικολογικά Σχήματα, Βασική ενίσχυση, νεοεισερχόμενοι αγρότες και αναδιανεμητική ενίσχυση 2023, ξεπερνώντας κατά πολύ και τις αρχικές εξαγγελίες των 700 εκ. ευρώ.

Η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, των Γενικών Διευθύνσεων του ΥΠΑΑΤ καθώς και της Διαχειριστικής Αρχής, για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος γίνεται πράξη, διαψεύδοντας όλους όσους μιλούσαν για πληρωμές μετά το Πάσχα υλοποιώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.

Με γνώμονα την διαφάνεια την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των παραγωγών ακολουθούν διευκρινιστικές οδηγίες για τους δικαιούχους.

Αναφορικά με τη χορήγηση συνδεδεμένων ενισχύσεων για τα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων για τις καλλιέργειες βρώσιμων οσπρίων, κτηνοτροφικών ψυχανθών, αραβόσιτου, μήλων, σανοδικών ψυχανθών,  σπόρων σπορά και με δεδομένο τη μη εμπρόθεσμη καταχώρηση στην εφαρμογή στο προβλεπόμενο διάστημα καταχώρησης ποσοτήτων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαιώνει τους συγκεκριμένους δικαιούχους ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και επειδή ακριβώς αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, θα δώσει τη δυνατότητα σε φορείς και παραγωγούς τις επόμενες ημέρες, να προβούν σε τυχόν διορθωτικές ενέργειες και καταχωρήσεις προκειμένου το συντομότερο να προβούμε σε συμπληρωματικές πληρωμές προς όσους τις δικαιούνται. 

Αναφορικά με τη συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια σπόρων προς σπορά και καθώς δεν υπάρχουν πορίσματα ΕΛΓΑ, οι περιπτώσεις που είχαν πληγεί λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων θα αντιμετωπιστούν με αιτήματα ανωτέρας βίας στις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού για να συμπεριληφθούν σε επόμενη συμπληρωματική πληρωμή.

Δεδομένου ότι εφέτος είναι η πρώτη χρονιά υλοποίησης της ΣΣ ΚΑΠ και πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων όρων επιλεξιμότητας για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και των Γενικών Διευθύνσεων Γεωργίας και Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ,  αξιολόγησαν ορισμένα ευρήματα της πληρωμής που χρήζουν άμεσης περαιτέρω εξέτασης και ελέγχου.

Σημειώνεται ότι όσα αναφέρονται στο ΣΣ ΚΑΠ είναι αδύνατον να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν τη δεδομένη χρονική στιγμή και αποτέλεσαν τις βασικές αρχές κατανομής των πόρων.

Σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των ετών 2022 και 2023 είναι ότι σε πολλές από τις ενισχύσεις έχουν αλλάξει οι όροι επιλεξιμότητας και τα ύψη των ενισχύσεων, ακολουθώντας αυτά που αναγράφοντα στο ΣΣ της ΚΑΠ.

Διαφορές εντοπίζονται, επίσης, και στην απαίτηση παραδόσεων σε όλα τα καθεστώτα. Επί παραδείγματι το 2022 δεν υπήρχε απαίτηση παραδόσεων στα ψυχανθή αλλά και σε άλλους όρους όπως π.χ. για τα μήλα που προαναφέρθηκε. Παρ’ όλα αυτά στο πλαίσιο της εξυγίανσης του Οργανισμού και ορθής και διαφανούς λειτουργίας του με στόχο την πιο δίκαιη καταβολή ενισχύσεων, όλα τα παραπάνω ζητήματα θα επανεξετασθούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πληρωμών.

Σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, ελέγχονται όλες εκείνες οι περιπτώσεις που κρατούσαν σε ομηρία πάνω από 16.500 παραγωγούς και για τις περιπτώσεις που δεν προκύπτουν ευρήματα προχωρούν οι διαδικασίες πληρωμής. Ήδη για το 2023 εξ αυτών πληρώνονται 6.850 δικαιούχοι που ελέγχθησανκαι δεν προέκυψαν ευρήματα. Για τις περιπτώσεις που υπήρξαν ευρήματα θα ακολουθηθεί η διαδικασία των κυρώσεων, όπως προβλέπεται από το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις όπου παραγωγοί είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για μη καταβολή των ενισχύσεών τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δικαιώθηκαν καθώς και για 2.480 υποθέσεις που εκκρεμούν από το 2014.

Διαφορές μεταξύ 2022 και 2023 σε συνδεδεμένες

Συγκεκριμέναγια τις ακόλουθες κατηγορίες συνδεδεμένων, διαπιστώθηκε:

Για τη συνδεδεμένη των μήλων, για το έτος 2022 το ύψος της στήριξης ήταν 3.854.643 ευρώ, επιλέξιμη έκταση σε εκτάρια 9.494,65 και ποσό ανά εκτάριο 405,98 ευρώ. Και για το 2023 τα αντίστοιχα νούμερα είναι, ύψος στήριξης 542.800 ευρώ  και επιλέξιμη έκταση 2.284,15 και ποσό ανά εκτάριο 237,63 ευρώ.

Σημειώνεται ότι πλέον σύμφωνα με τη ΣΣ ΚΑΠ, επιδοτούνται μόνο μήλα που είναι ΠΟΠ και ΠΓΕ σε συγκεκριμένες τοπικές κοινότητες και υπάρχει απαίτηση παράδοσης.

Για την κορινθιακή σταφίδα, για το 2022: ύψος στήριξης 4.818.304 ευρώ, επιλέξιμη έκταση σε εκτάρια 7.526,2 ποσό ανά εκτάριο 561 ευρώ. Ύψος συνδεδεμένης για το 2023, ήταν  3.518.628, επιλέξιμη έκταση 9.527,76 εκτάρια και ποσό ανά εκτάριο 369,3

Για τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικάψυχανθή: Ύψος στήριξης για το 2022: 24.871.396, επιλέξιμη έκταση σε εκτάρια 204.648, ποσό ανά εκτάριο 121,53 ευρώ. Για το 2023: Ύψος στήριξης 16.179.600, επιλέξιμη έκταση 197.978,96 εκτάρια, ποσό ανά εκτάριο 181,72  ευρώ

Για τη βιομηχανική τομάτα, για το 2022: Ύψος στήριξης, 2.890.983 ευρώ, επιλέξιμη έκταση 3.505,6  και ποσό 805 ευρώ ανά εκτάριο. Για το 2023: Ύψος συνδεδεμένης 2.233.856 ευρώ, επιλέξιμη έκταση 5.005,59 ποσό ανά εκτάριο 446,27 ευρώ

Για το πορτοκάλι προς χυμοποίηση, για το 2022: Ύψος συνδεδεμένης στήριξης 5.357.695 επιλέξιμη έκταση σε εκτάρια 8.358,94, ποσό 588 ευρώ ανά εκτάριο. Το 2023: Ύψος στήριξης 3.573.460 ευρώ, επιλέξιμη έκταση σε εκτάρια 16.357,87, ποσό ανά εκτάριο 218,45 ευρώ.

Επισημαίνεται ακόμη ότι:

Για τον σκληρό σίτο το 2022 το ποσό ανά εκτάριο ήταν 58,3 ευρώ και για το 2023 ήταν 88,86 ευρώ.

Για τα όσπρια το ποσό ανά εκτάριο το 2022 ήταν 181,26 και το 2023 441,24

Για τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, το ποσό ανά εκτάριο ήταν 75,6 και το 2023 ήταν 202,5 ευρώ

Τα υπόλοιπα ποσά των συνδεδεμένων δεν εμφανίζουν σημαντικές διαφορές.

Οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζονται και δεν θα διστάσουμε να αναδείξουμε, κυρίως όμως να διορθώσουμε, πιθανές παραβλέψεις και αστοχίες. Γνώμονας για εμάς είναι πάντα το συμφέρον των Ελλήνων παραγωγών και η κατανομή των κοινοτικών ενισχύσεων με διαφανή, αδιάβλητο και δίκαιο τρόπο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Σήμερα και αύριο ολοκληρώνονται οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των οικολογικών σχημάτων ακολουθώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα που θέσαμε σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά εφέτος υλοποιούνται τα οικολογικά σχήματα. Μια διαδικασία καινούργια και συνάμα δύσκολη. Στην ουσία αντικαθιστούν το «πρασίνισμα» και πέρα από διοικητικές δηλώσεις απαιτούν και πρόσθετες ενέργειες, από την πλευρά των παραγωγών, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι συγκεκριμένες ενισχύσεις. Το γεγονός αυτό δημιούργησε πρόσθετο διοικητικό βάρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και στους ίδιους τους  παραγωγούς.

Παρ’ όλα αυτά είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε.

Θυμίζω ότι η δήλωση ΟΣΔΕ ενεργοποιήθηκε, όπως είχαμε δεσμευθεί, σχεδόν πέντε μήνες νωρίτερα από πέρσι, την 1η Απριλίου, ενώ συνεχίζεται και ο έλεγχος στα 16.500 δεσμευμένα ΑΦΜ και σε παλιά ξεχασμένα ΑΦΜ από το 2014.

Η μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση και σωστή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στόχος μας η εξυπηρέτηση των παραγωγών μας μέσα από ένα δίκαιο, διαφανές και σύγχρονο ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών».

Το κλειστό κύκλωμα άρδευσης Ορχομενού θα λειτουργήσει 1.5.2024 και 2.5.2024


 Ο Δήμος Ορχομενού ενημερώνει ότι το Κλειστό κύκλωμα άρδευσης θα λειτουργήσει την Μ. Τετάρτη 1-5-2024 και την Μ. Πέμπτη 2-5-2024 και ώρες από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να ποτίσουν, να επικοινωνήσουν με τους υδρονομείς:

  • Ρουμάνη Αργύρη στο τηλέφωνο 6973765970 και
  • Κλαρούδα Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 6907638899

Έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο...


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού προσκαλεί τα μέλη του, την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 και ώρα 13:00, σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ Ορχομενού, με θέματα της ημερήσιας διάταξης:

https://www.orchomenos.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-7%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b4%cf%83-%ce%bf%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf/


Το Δημόσιο αλλάζει νοοτροπία: Νέο σύστημα μπόνους παραγωγικότητας

 


Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στόχος του νέου συστήματος είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με απώτερο στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα:

·       Δημιουργείται ένα νέο πλαίσιο, απόλυτα συνδεδεμένο με το υφιστάμενο σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης και τα Ετήσια Σχέδια Δράσης των Υπουργείων.

·       Προβλέπεται πεδίο εφαρμογής για το μπόνους παραγωγικότητας που περιλαμβάνει όλους τους φορείς που υπάγονται στην στοχοθεσία - αξιολόγηση.

·       Ορίζεται σαφής μεθοδολογία προσδιορισμού των επιλέξιμων στόχων και ενιαία μεθοδολογία απονομής της ανταμοιβής.

·       Συστήνεται Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής, Τμήμα Κινήτρων και Ανταμοιβής στο Υπουργείο Εσωτερικών και Πληροφοριακό Σύστημα Ανταμοιβής για την τεχνική υποστήριξη της διαδικασίας.

·       Εισάγονται και μη χρηματικές ανταμοιβές.

Στην αρχή κάθε έτους θα καθορίζονται οι προς ανταμοιβή στόχοι των φορέων του Δημοσίου, κατόπιν επεξεργασίας από την Επιτροπή Κινήτρων και Ανταμοιβής που αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη και τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, με βάση τις προτεραιότητες ανά Υπουργείο. Εφόσον οι στόχοι αυτοί επιτευχθούν, οι υπάλληλοι που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξή τους, θα λαμβάνουν το μπόνους παραγωγικότητας.

Οι δικαιούχοι υπάλληλοι μπορούν να λάβουν χρηματική ανταμοιβή έως το 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους. Η επιλογή των δικαιούχων υπαλλήλων και του ύψους ανταμοιβής ανά δικαιούχο πραγματοποιείται από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους και όχι από την πολιτική ηγεσία, με κριτήριο τη συμβολή τους στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων. Το 40% του ποσού ανταμοιβής κατανέμεται ισομερώς στους δικαιούχους υπαλλήλους που εργάστηκαν για την επίτευξη του στόχου και το 60% κατανέμεται μη οριζόντια και σε συνάρτηση με τη συγκεκριμένη προσφορά του κάθε υπαλλήλου στην επίτευξη του στόχου. Με το νομοσχέδιο προβλέπονται επίσης δικλείδες ασφαλείας για να μην μετατρέπεται το μπόνους σε οριζόντιο επίδομα ενώ εισάγονται επίσης μη χρηματικές ανταμοιβές, οι οποίες μπορούν να έχουν για παράδειγμα τη μορφή συμμετοχής σε ειδικά προγράμματα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από φορείς δημόσιας διοίκησης στο εξωτερικό.

Τα οφέλη του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι τα ακόλουθα:

·       Επιβράβευση άξιων και αποτελεσματικών δημοσίων υπαλλήλων – Εισαγωγή υγιών κινήτρων στο Δημόσιο

·       Ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Δημόσιου Τομέα – ενίσχυση της συνεργατικότητας μεταξύ υπηρεσιών που εξυπηρετούν κοινούς στόχους

·       Καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες – καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

·       Ταχύτερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και προτεραιοτήτων Υπουργείων

·       Ενίσχυση της εικόνας και της ελκυστικότητας του Δημόσιου Τομέα ως εργοδότη





Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Εισάγουμε υγιή κίνητρα στο Δημόσιο. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, επιβραβεύουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι ιδιαιτέρως αποδοτικοί. Αλλάζουμε την αντίληψη για το Δημόσιο μέσα από ένα πλούσιο μεταρρυθμιστικό πλέγμα που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου, πιο φιλικού, πιο αποτελεσματικού κράτους που θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη.».

Η Υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη δήλωσε: «Εκπληρώνουμε σήμερα, ακόμα μια προεκλογική μας δέσμευση, με το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο. Συνδέουμε άρρηκτα το νέο νομοθέτημα με τη στοχοθεσία και δημιουργούμε ένα περιβάλλον παρακίνησης, αξιοκρατίας, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, προς όφελος των πολιτών.».