Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Στάση αναμονής για το προσφυγικό στη Στερεά Ελλάδα - Τι δήλωσε από τη Λιβαδειά ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός

Στάση αναμονής τηρούν αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί της Στερεάς Ελλάδας περιμένοντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε σχέση με τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων. 
Ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση είναι όμως γνωστό, είπε, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση χώρων, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες περιοχές.
Ειδικά για τη Βοιωτία  επεσήμανε ότι είναι πιο επιβαρυμένη σε σχέση με τους άλλους νομούς της περιφέρειας ως προς τον αριθμό των φιλοξενούμενων προσφύγων.
«Ότι χρειασθεί θα κάνουμε» ήταν η αμφίσημη δήλωση του δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα ο οποίος σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχει όμως πληροφόρηση για την εξεύρεση χώρου στο Δήμο.
Στην έλλειψη ενημέρωσης αναφέρθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, καταλόγισε έλλειψη σχεδιασμού στην κυβέρνηση και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ανοικτών κέντρων φιλοξενίας και υπέρ της συνέχισης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ που υλοποιείται στη Λιβαδειά.
Σοβαρότητα και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων πρότεινε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης καλώντας την κυβέρνηση να αναδείξει το πρόβλημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πηγή https://www.siriosfm.gr

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις τους στο ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: