Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων κ. Γ. Αναστασίου με τον Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας κ. Κώστα Σταρά


Τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου επισκέφθηκε ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Βοιωτίας Κωνσταντίνος Σταράς προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία λειτουργίας του Σχολείου στη Θήβα και να εκφράσει τη θέληση του ΣΔΕ για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας του Σχολείου με τον Δήμο.

Ο κ. Αναστασίου δήλωσε στον κ. Σταρά ότι ο Δήμος θα συνεχίσει αμέριστα να στηρίζει το ΣΔΕ, καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, που αναμφίβολα συμβάλει στην αντιμετώπιση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας.
Το πρόγραμμα σπουδών του ΣΔΕ μπορεί να διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, ωστόσο ενήλικες που για τον οιανδήποτε λόγο είχαν χρεωθεί τη σχολική αποτυχία στην πρώτη τους ευκαιρία, έχουν μέσω του ΣΔΕ μια δεύτερη στη γνώση, ενώ μετά την επιτυχή φοίτησή τους θα αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του Γυμνασίου, ενισχύοντας τα προσόντα τους στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Δήμος θα συνεχίσει να παραχωρεί αίθουσες στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας, για να γίνονται τα μαθήματα των ενήλικων μαθητών και θα στηρίξει την καμπάνια ενημέρωσης με κάθε δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Παιδείας, η Κοινωνική Υπηρεσία, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και το Γραφείο Τύπου του Δήμου θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους δημότες για την ύπαρξη, τον σκοπό και τη λειτουργία του ΣΔΕ, ώστε να ενισχυθούν οι ετήσιες εγγραφές και τα τμήματα. 

Πληροφορίες για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας (ΣΔΕ Βοιωτίας)

Το ΣΔΕ είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.  Λειτουργεί στη Βοιωτίας με τμήματα στον Ορχομενό και στη Θήβα (5ο Γυμνάσιο Θήβας).  Απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, που  τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δε φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν. To πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες και τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (5-9μ.μ.) Προσφέρει:
  • Τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου (νόμος 2525/97)
  • Πιστοποιημένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  • Γνώση Αγγλικής γλώσσας
  • Προετοιμασία για την εργασιακή ζωή σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός του Ορχομενού και της Θήβας, παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση (μαθητικό δελτίο/ταξί/επίδομα), ώστε να επιτυγχάνεται η δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο.

Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
  • Στο ΣΔΕ Ορχομενού, (πρώην κτίρια Οργανισμού Κωπαΐδας- Ορχομενός), καθημερινά από 5.00 μ.μ μέχρι 8.00 μ.μ. τηλ. 2261039045
  • Επιπλέον για το Τμήμα της Θήβας στον Δήμο Θηβαίων (Γραφείο Παιδείας κα Αναστασίου τηλ 2262350610)
  • Ιστοσελίδα  ΣΔΕ Βοιωτίας http://sde-orchomenou.blogspot.com





Δεν υπάρχουν σχόλια: