Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση από το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ για τους Παιδικούς Σταθμούς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
  ενημερώνει
πως ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2019, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, (με 60 εκ. ευρώ ) και από εθνικούς πόρους (με 210 εκ. ευρώ ). Αξίζει να επισημάνουμε ότι, εφέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία (1) οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την 28ης Ιουνίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες.
Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου 2019.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.
 Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας Μινύου 3 (Πέτρινα κτίρια) Ορχομενός τηλέφωνα 2261034970 και 2261034001.

Δεν υπάρχουν σχόλια: