Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ορχομενού* μιλούν στο ORCHOMENOSPRESS



Στην τελική ευθεία των Δημοτικών Εκλογών, το ORCHOMENOSPRESS δημοσιεύει σήμερα τις απόψεις των τριών – από τους πέντε συνολικά – Υποψηφίων Δημάρχων Ορχομενού. Οι κκ. Πρόδρομος Εμμανουηλίδης, Γιάννης Νταβαλούμης και Γιώργος Σκόπας απάντησαν στο ενιαίο ερωτηματολόγιο που τους στείλαμε και καταθέτουν τις απόψεις τους στο «καθημερινό βήμα της πόλης μας», μια σελίδα που χάρις στην δική σας υποστήριξη και ενθάρρυνση, αγγίζει καθημερινά την κορυφή!!!

Ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό ότι η κα Βούλα Καράλη και ο κ. Σταύρος Χριστακάκης δεν απάντησαν στο ερωτηματολόγιο μας






Πρόδρομος Εμμανουηλίδης, 
Υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού:
«Εμείς θα αντιστρέψουμε το κλίμα αποξένωσης 
που υπάρχει  μεταξύ των Κοινοτήτων και της έδρας»


Ένα μήνα πριν από την προσέλευση όλων μας στις κάλπες, σκιαγραφήστε μας τη σημερινή εικόνα του Δήμου μας και πως θα θέλατε εσείς να τον παραδώσετε τέσσερα χρόνια μετά;
Ο ορατός κατήφορος που έχει πάρει ο Δήμος μας από τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας, είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τη διοίκησή του. Είναι, άλλωστε, ο τόπος που γεννήθηκα , μεγάλωσα, δραστηριοποιούμαι και ζω, με εξαίρεση τα χρόνια των σπουδών μου στο Πολυτεχνείο, στη Θεσσαλονίκη.
Η μιζέρια, η απαξίωση των πάντων και η αδιαφορία των δημοτών , είναι ορατά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Στο τέλος της θητείας μας, θα θέλαμε να παραδώσουμε έναν Δήμο καθαρό, όμορφο, ασφαλή, αναπτυγμένο, με χαμογελαστούς και αισιόδοξους κατοίκους που να έχουν εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή που τους διοικεί.

Γιατί επιλέξατε να ονομάσετε το συνδυασμό σας «Δύναμη Ανατροπής» ;
Τον Δήμο τον διοικεί ένα «κατεστημένο»  μερικών δεκαετιών. Δύο βασικές παρατάξεις οι οποίες εναλλάσσονται στη διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια και των οποίων συνεχιστές, και αυτόκλητοι (ξανά) σωτήρες του Δήμου, είναι οι δύο βασικοί μας εκλογικοί «αντίπαλοι».   Το κατεστημένο αυτό, έχει δημιουργήσει και παγιώσει πολλές αρνητικές καταστάσεις. Αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, πελατειακές σχέσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τους δημότες, «αγκύλωση» της σκέψης για προώθηση λύσεων ανάπτυξης των περιοχών του Δήμου κλπ.
Αυτό το φαινόμενο για να εξαλειφθεί, απαιτούνται ενέργειες δυναμικές που μόνο η λέξη «Ανατροπή «μπορεί να τις περιγράψει σωστά και ένας ΝΕΟΣ ,  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και «ΦΡΕΣΚΟΣ»  συνδυασμός, όπως η «Δύναμη Ανατροπής» μπορεί να το κατορθώσει.

Θα πάρετε θέση και ποια θα είναι αυτή σε περίπτωση που και πάλι τεθεί θέμα απόσχισης του Δ.Δ. Ακραιφνίου από το Δήμο Ορχομενού;
Τα προβλήματα που ώθησαν τους κατοίκους του Ακραιφνίου να θέσουν θέμα αποχώρησης από το Δήμο Ορχομενού, αφορούν και την Κοινότητα Κοκκίνου και σε μικρότερο βαθμό την Κοινότητα Κάστρου.
Η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του 2010 με το νόμο 3852/10 “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” χαρακτηρίστηκε από τον πρόχειρο, άνευ λειτουργικών κριτηρίων χωροταξικό σχεδιασμό, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων διαστάσεων Δήμων, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και χωρίς την απαιτούμενη εσωτερική οικονομική, συγκοινωνιακή, κοινωνική, ιστορική και πολιτισμική συνοχή, την απομάκρυνση των πολιτών από το θεσμό.
Εννέα χρόνια πέρασαν από την εφαρμογή του Καλλικράτη και τη συνένωση των δύο Καποδιστριακών Δήμων Ορχομενού και Ακραιφνίας. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια προσέγγισης.
Δεν αξιοποιήθηκαν ούτε καν οι ελάχιστες  δυνατότητες που προσέφερε η νομοθεσία. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ακραίφνιο ποτέ δεν επιχειρήθηκε.
Δεν επιχειρήθηκε να συνδεθεί η έδρα του Δήμου συγκοινωνιακά με το Κόκκινο και το Ακραίφνιο. Η συγκοινωνιακή επικοινωνία των Κοινοτήτων Κόκκινου και Ακραιφνίου είναι δυνατή μόνο μέσω Θήβας (Από τη Θήβα στη Λιβαδειά και από Λιβαδειά στον Ορχομενό)!!
Εμείς θα αντιστρέψουμε το κλίμα αποξένωσης που υπάρχει μεταξύ των Κοινοτήτων και της έδρας.
Μέτρα που θα λάβουμε:
·         Μηδενισμός αποστάσεων μέσω παρεχόμενης από το Δήμο επί τόπου υποστήριξης.
·         Θα εξετάσουμε και θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η νομοθεσία, για τη λειτουργία ΚΕΠ στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ακραιφνίας, δηλαδή στο Ακραίφνιο.
·         Θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. Επέκταση και Αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών.
·         Σύσταση ειδικής υπηρεσιακής μονάδας, για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας που δεν έχουν πρόσβαση σε παρεχόμενες από το διαδίκτυο υπηρεσίες.
·         Δημοτική συγκοινωνία για όλες τις κοινότητες του Δήμου μας και ανταπόκριση με τον ΟΣΕ.
Μέσα στις προτεραιότητες μας ο δρόμος που συνδέει το Κάστρο με το Κόκκινο και τον οικισμό του Νέου Κοκκίνου. Θα σεβαστούμε την ανεξαρτησία των τοπικών συμβουλίων, δεν θα υποδείξουμε υποψήφιους τοπικούς συμβούλους και θα στηρίξουμε τις ανεξάρτητες τοπικές πρωτοβουλίες.

Μείζον θέμα στη ζωή όλων μας αλλά και του Δήμου μας είναι η πληρωμή των δημοτικών  τελών, τόσο της άρδευσης, όσο και τις ύδρευσης. Ποια είναι η θέση σας;
Η πληρωμή των τελών άρδευσης και ύδρευσης δεν είναι το μείζον θέμα στη ζωή όλων μας. Ούτε αποτελεί μείζον θέμα για το πρόβλημα των ανταποδοτικών υπηρεσιών.Το πρόβλημα των ανταποδοτικών υπηρεσιών της άρδευσης και της ύδρευσης στο Δήμο μας, είναι χρόνιο και σχετίζεται άμεσα με την πολιτική  αυτών που τον διοικούν, μιας πολιτικής που την χαρακτηρίζει:
·         Απουσία σχεδιασμού
·         Προχειρότητα
·         Πελατειακές σχέσεις
·         Έλλειψη πολιτικού θάρρους που έχει άμεση σχέση με το προηγούμενο.
Επιπλέον σχετίζεται με τη απουσία αξιοπιστίας των υπηρεσιών, αποτέλεσμα και αυτό των παραπάνω.
Για το πρόβλημα της υπηρεσίας ύδρευσης σας παραπέμπω στη σχετική πρόσφατη ανακοίνωσή μας.
Όσο για την πληρωμή τα πράγματα είναι απλά:
Κάποιοι συνδημότες μας δεν πληρώνουν συστηματικά τις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται αυτοί που πληρώνουν.
Υπάρχουν συνδημότες μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις υποχρεώσεις. Για αυτή την κατηγορία των δημοτών θα υπάρξει λοιπόν συγκεκριμένη πρόβλεψη. Για όλους τους υπόλοιπους, μέτρα.
Πάντως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζετε με αυξήσεις στα τέλη τις οποίες πληρώνουν οι συνεπείς, ούτε με λογικές σαν αυτή που ακούστηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Γιάννη Νταβαλούμη, επί τέσσερα χρόνια αντιδημάρχου, αναπληρωτή Δημάρχου και υποψήφιου Δημάρχου Ορχομενού, κατά τη συζήτηση της αύξησης των τελών της ύδρευσης: «Να πάρουμε τετρακόσια χιλιάρικα να τα βολέψουμε».

Κορυφαίο θέμα για την καθημερινότητα του πολίτη παραμένει η ολοκλήρωση και η διαχείριση της αποχέτευσης για το κέντρο του Δήμου αλλά και για τα Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου και Διονύσου. Έχετε σκεφτεί τον τρόπο που θα το διαχειριστείτε;

Η κατασκευή του δικτύου  της αποχέτευσης η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’80,  έχει εξελιχθεί σε «γεφύρι της Άρτας» για το Δήμο μας.Το έργο έχει κατασκευαστεί σε τέσσερεις φάσεις, δεν έχει λειτουργήσει κανένα τμήμα του και δεν έχουν γίνει δοκιμές ούτε στο δίκτυο, ούτε στο βιολογικό καθαρισμό. Από ενδείξεις που περιστασιακά αντιλαμβάνομαι με το μάτι του Μηχανικού και εργολάβου δημοσίων έργων, έχω την εντύπωση ότι το αποχετευτικό δίκτυο (τμήμα του η ολόκληρο) είναι προβληματικό στην κατασκευή του. Από ενημέρωση που είχα από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, η τέταρτη φάση κατασκευής αφορά στην αποκάλυψη και την (πολύ δύσκολη) αποκατάσταση των ρωγμών και ατελειών που υπήρξαν από κατασκευής του έργου, οι οποίες ενεργούν ανασταλτικά στην λειτουργία του.
Να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι , επειδή ο υδροφόρος ορίζοντας στον Ορχομενό είναι ψηλά, μόλις μερικά εκατοστά από το έδαφος, όλο το αποχετευτικό δίκτυο (το οποίο θα έπρεπε λόγω προδιαγραφών μελέτης να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΕΓΑΝΟ), βρίσκεται ΜΕΣΑ στο επιφανειακό νερό. Αυτό σημαίνει ότι αν ο αγωγός δεν είναι στεγανός, θα εισέρχονται νερά μέσα στο δίκτυο αποχέτευσης. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι όλη αυτή η μεγάλη, πλέον,  ποσότητα μίγματος ακαθάρτων νερών και νερών επιφανειακών, θα πάει στον βιολογικό καθαρισμό , θα τον γεμίσει πολύ γρήγορα και θα τον καταστήσει ανενεργό.Είναι δηλαδή ζωτικής σημασίας η εξασφάλιση στεγανότητας του δικτύου αποχέτευσης. Χωρίς αυτή, η αποχέτευση ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.Επίσης υπάρχει και ένα άλλο (απευκταίο) ενδεχόμενο που αφορά στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί να απαξιωθεί λόγω…παλαιότητας (κοντά 35 χρόνια κατασκευασμένος με μεγάλα ελαττώματα,  με ότι σημαίνει αυτό), χωρίς να έχει λειτουργήσει ποτέ.Εμείς θα δούμε με προσοχή το όλο θέμα και θα εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο και τη δυνατότητα της τμηματικής λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης.Τώρα για τα δίκτυα αποχέτευσης των τοπικών διαμερισμάτων Αγ. Δημητρίου και Διονύσου, με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης με εξασφαλισμένες πιστώσεις.

Ο Δήμος Ορχομενού έχει επενδύσει – μεταξύ άλλων – και στην ανάπτυξη του τριτογενή τομέα. Η ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και η σύνδεσή του με την πολιτιστική διαδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από το οποίο ο Ορχομενός θα αλλάξει. Ποια η πρότασή σας, πως ο Δήμος Ορχομενού θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή τη μεγάλη ευκαιρία;
 Σίγουρα, ο Δήμος Ορχομενού θα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία και να την εκμεταλλευτεί στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του τουρισμού.
Όμως για να γίνει αυτό, δεν αρκεί από μόνη της η κατασκευή του αρχαιολογικού πάρκου. Θα πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά, συνοδά έργα τα οποία θα δίνουν περαιτέρω κίνητρα στους επισκέπτες να παραμένουν , να ενημερώνονται και να απολαμβάνουν τις ομορφιές του Ορχομενού καθώς επίσης και των αρχαιοτήτων στη δημοτική ενότητα Ακραιφνίας . Θα πρέπει δηλαδή να γίνει ανάδειξη της περιοχής των πηγών των Χαρίτων, ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην Ακραιφνία (ακρόπολη του Ακραιφνίου, ακρόπολη του Γλά , σπήλαιο του Σαρακηνού κλπ) , να δοθούν κίνητρα και , ενδεχομένως , ειδικές παροχές και διευκολύνσεις σε ντόπιους επενδυτές να δημιουργήσουν καταλύματα και καταστήματα εστίασης με υπηρεσίες υψηλής στάθμης.Επίσης στόχος μας είναι η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού σε ολόκληρο το Δήμο με τα μεγάλου αρχιτεκτονικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος μνημεία, όπως το μοναστήρι της Παναγίας στον Ορχομενό, το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου στα Καμπιά του Δ.Δ Διονύσου, του μοναστηριού της Αγ. Πελαγίας στο Ακραίφνιο, η εκκλησία του Αη Γιώργη επίσης στο Ακραίφνιο, η εκκλησία Αγ. Γεωργίου και Ταξιαρχών στον Αγ. Δημήτρη και πολλά άλλα εφάμιλλου ενδιαφέροντος.

Ολοκληρώνοντας θέλουμε να ρωτήσουμε, σας φοβίζει ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική στην πράξη;  
Η απλή αναλογική αποτελούσε αίτημα των κεντρικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού για χρόνια. Τα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ μέχρι το 2003 είχαν πάρει αποφάσεις πλειοψηφικά, υπέρ της απλής αναλογικής.
Αμφιβάλει κανείς ότι είναι το αντιπροσωπευτικότερο και δικαιότερο εκλογικό σύστημα;
Όσοι φοβούνται την απλή αναλογική φοβούνται τη δίκαιη αναλογική εκπροσώπηση των πολιτών, την αναβάθμιση του ρόλου του κάθε εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου, την αναβάθμιση του αποφασιστικού ρόλου των Δημοτικών Συμβουλίων, την ενίσχυση της αυτονομίας των τοπικών κοινωνιών, τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Ισχυρίζονται ότι είμαστε ανώριμοι για να ζήσουμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, δεν είμαστε ικανοί να συνεννοηθούμε για τα θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη καθημερινότητα στο Δήμο μας, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συγκλήσεις μεταξύ μας για τα ζητήματα που μας αφορούν άμεσα.
Όσοι φοβούνται την απλή αναλογική, στην ουσία πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με ένα λαό ανίκανο να αποφασίσει σωστά και βέβαια σε ένα βαθμό έχουν δίκιο, γιατί ξέρουν πολύ καλά πόσο έχουν συμβάλει στην κατεύθυνση να έχουμε ψηφοφόρους πελάτες και όχι πολίτες σκεπτόμενους.
Θα μου πείτε με την απλή αναλογική θα αλλάξουν όλα αυτά; Όχι δεν αλλάζουν τόσο εύκολα νοοτροπίες και συνήθειες δεκαετιών. Είναι όμως προϋπόθεση για να ξεκινήσει να αλλάζει κάτι στη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Με την απλή αναλογική η ευθύνη για τη ομαλή λειτουργία του Δήμου αφορά το σύνολο των παρατάξεων – το σύνολο των δημοτικών συμβούλων.
Είναι προφανές ότι χρειάζεται συζήτηση, συνεννόηση και συναίνεση. Δηλαδή ένας άλλος πολιτικός πολιτισμός. Αυτός ο πολιτικός πολιτισμός δεν αποκτάται μέσω επιφοίτησης αλλά είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας εφαρμογής στην πράξη.
Μπροστά στα προβλήματα του τόπου, δεν περισσεύει κανείς και τα όνειρα για μια καλύτερη πόλη, δεν αποτελούν προνόμιο ελαχίστων.

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού  Δύναμης Ανατροπής 


Γιάννης Νταβαλούμης, 
Υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού:
«Ο Συνδυασμός μας αποτελείται από πολλά, νέα πρόσωπα, γεμάτα από όρεξη για να προσφέρουν»


Λίγο πριν από την προσέλευση όλων μας στις κάλπες, σκιαγραφήστε μας τη σημερινή εικόνα του Δήμου μας και πως θα θέλατε εσείς να τον παραδώσετε τέσσερα χρόνια μετά;
Σε κάθε προεκλογική περίοδο, γίνεται πολύς λόγος για εκείνα που αφήνει πίσω της η Δημοτική Αρχή. Λόγος, όμως, χωρίς ιδιαίτερο βάθος και συνήθως μια κακόπιστη κριτική με αρκετή δόση λαϊκισμού θα έλεγα. Το θέμα δεν είναι τι θα παραλάβουμε μόνο αλλά το πώς θα το διαχειριστούμε και τι αποφάσεις θα πάρει για πολλά κρίσιμα θέματα το επόμενο Δ.Σ.
Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε σε μια χρονική στιγμή όπου και το ευρύτερο περιβάλλον, σε επίπεδο χώρας εννοώ, εξακολουθεί να παραμένει βαρύ. Στις κοινωνίες μας υπάρχουν μεγάλος προβληματισμός όσον αφορά την «ζωή των χωριών» μας, όχι όλων αυτή στιγμή, όπως και το θέμα της επιστροφή των ανθρώπων που γεννήθηκαν στο Δήμο Ορχομενού αλλά ίσως να μην γυρίσουν ξανά ποτέ. Εάν άνοιγε ένα εργοστάσιο αύριο, ξέρετε πως θα άλλαζε η ψυχολογία του κόσμου και πόσοι θα ήθελα να γυρίσουν πίσω, από την Αθήνα για παράδειγμα, αφού είναι ωραία η ζωή στο χωριό; Εάν μπορούσα να άλλαζα κάτι, θα ήταν αυτό, να φέρω νέες θέσεις εργασίες όπου είναι δυνατόν, ένα Δήμο φιλικό σε επενδύσεις σε όλους τους τομείς!

Γιατί επιλέξατε να ονομάσετε το συνδυασμό σας «Συνέπεια και Πράξη» ;
Επιλέξαμε το όνομα «Συνέπεια και Πράξη», ένα όνομα που δεν δόθηκε τυχαία. Αυτό που γράφουμε είναι και αυτό που θέλουμε να δηλώνει προς όλους και τον καθένα χωριστά: Συνέπεια λόγων και έργων, συνέπεια στην πράξη.

Θα πάρετε θέση και ποια θα είναι αυτή σε περίπτωση που και πάλι τεθεί θέμα απόσχισης του Δ.Δ. Ακραιφνίου από το Δήμο Ορχομενού;
O Δήμος Ορχομενού με τις δύο Δημοτικές Ενότητες, Ορχομενού και Ακραιφνίας, είναι και πρέπει να παραμείνει ένας Δήμος χωρίς διοικητικές ανισότητες.

Μείζον θέμα στη ζωή όλων μας αλλά και του Δήμου μας είναι η πληρωμή των δημοτικών  τελών, τόσο της άρδευσης, όσο και τις ύδρευσης. Ποια είναι η θέση σας;
Τα τέλη, είναι ίσως το πιο άμεσο, σοβαρό θέμα, καθώς τόσο η είσπραξη των τελών, όσο και εν γένει η διαχείριση τους, πόσο μάλλον η μείωσή τους, αποτέλεσε και αποτελεί ζήτημα που «σηκώνει πολύ κουβέντα». Οι δημότες θέλουν να πληρώνουν  και  να εισπράττουν υπηρεσίες, όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι αυτό θέλουν. Ο Δήμος θέλει συνεπείς δημότες, προκειμένου αυτό που προϋπολογίζει, στο τέλος αυτό να ισοσκελίζει.
Ως Δημοτική Αρχή έχει πλέον ξεκαθαριστεί ότι τα τέλη θα έχουν μια ενιαία λογική, για όλους.  Με μια λέξη «δικαιοσύνη» στην απόδοση και στην είσπραξη των τελών.

Κορυφαίο θέμα για την καθημερινότητα του πολίτη παραμένει η ολοκλήρωση και η διαχείριση της αποχέτευσης για το κέντρο του Δήμου αλλά και για τα Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου και Διονύσου. Έχετε σκεφτεί τον τρόπο που θα το διαχειριστείτε;
Ένα φιλόδοξο έργο που περιμένουμε όλοι, με περιβαλλοντική και κοινωνική υπεραξία.  Η ολοκλήρωση του περιφερειακού δικτύου στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού και του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) είναι γεγονός. Έχουμε σε εξέλιξη τις εργασίες  συντήρησης του κεντρικού αγωγού στη Δ.Κ. Ορχομενού, έργο που θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και θα μας επιτρέψει την λειτουργία του έργου. Η νέα Δημοτική Αρχή θα δημοπρατήσει και θα ξεκινήσει την επέκταση του Δικτύου στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Αγίου Δημητρίου και του Διονύσου και παράλληλα θα ξεκινήσει την υλοποίηση, σταδιακά των συνδέσεων ξεκινώντας από την έδρα του Δήμου μας.  Όσον αφορά τη διαχείρισή του, υπάρχουν προτάσεις που με το καλό θα τις βάλουμε κάτω και θα επιλέξουμε εκείνη που το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέξει με βάση της ανάγκες του Δήμου μας και την καταλληλότερη λειτουργία του αποχετευτικού.

Ο Δήμος Ορχομενού έχει επενδύσει – μεταξύ άλλων – και στην ανάπτυξη του τριτογενή τομέα. Η ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και η σύνδεσή του με την πολιτιστική διαδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από το οποίο ο Ορχομενός θα αλλάξει. Ποια η πρότασή σας, πως ο Δήμος Ορχομενού θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή τη μεγάλη ευκαιρία;
Περνώντας στο μεγάλο κομμάτι του Πολιτισμού, κυρίαρχο ζήτημα για αυτή την 5ετία ήταν η ολοκλήρωση των μελετών του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και η χρηματοδότησή τους μέσα από τους πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς Στερεάς Ελλάδας. Διανύουμε το δεύτερο καλοκαίρι της εκτέλεσης του έργου της α` φάσης – δηλαδή, της ενοποίησης των κλασσικών αρχαιοτήτων του Ορχομενού και της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου, έργο χρηματοδότησης περίπου 2.000.000 ευρώ. Επίσης, αναμένουμε την εγκατάσταση μειοδότη για την πεζοδρόμηση της Μινύου, με 800.000 ευρώ και της υπογειοποίησης  του δικτύου της ΔΕΗ με άλλες 400.000 ευρώ (β’ φάση). Ακόμη,  από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  την 5ετία  2014- 2019 χρηματοδοτήθηκε η εφαρμογή του Γενικού Ρυμοτικού για την περιοχή της Σκριπούς με ποσό 1.600.000, το οποίο περιλαμβάνει παρέμβαση – αστικές αναπλάσεις σε μια κατοικημένη  περιοχή περίπου 75.000 στεμμάτων.
Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού θα τελειώσει με την αναστήλωση των κελιών της Παναγίας της Σκριπούς, έργο περίπου 650.000 ευρώ και ανάλογου ποσού για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της αρχαιότερης εκκλησίας της Νότιας Ελλάδας.
Επιπλέον, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με την ΕΦΑ Βοιωτίας και το Υπουργείο Πολιτισμού για την αποκατάσταση – αναστήλωση του Τροπαίου του Σύλλα στο Δ.Δ. Πύργου καθώς και την ολοκλήρωση των ανασκαφών στην Ακρόπολη του Γλα στη Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας.
Θέλω, επίσης, να αναφέρω ότι ο Δήμος Ορχομενού έχει χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του παλιού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου.
Ο Δήμος Ορχομενού, είναι μέρος της ολοκληρωμένης πρότασης που ακούει στο όνομα «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τον Ορχομενό να είναι πάνω στο κύριο άξονα προβολής και ανάδειξης μέσω των θησαυρών του (Ερέτρια – Ορχομενός – Δελφοί).
Η περιοχή μας τώρα μπαίνει με αποφασιστικότητα στον τουριστικό χάρτη, γι’ αυτό και η ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι πολύ μεγάλη. Ο θεματικός, ο θρησκευτικός τουρισμός, αρχίζουν και διαμορφώνουν μια σταθερή ροή επισκεπτώνπου καλούμαστε να τους φιλοξενήσουμε, να τους ικανοποιήσουμε, να τους ευχαριστήσουμε για να μας ξαναεπισκεφτούν.
Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να προβάλλουμε όχι μόνο τον προορισμό αλλά και τους επαγγελματίες του, θα δημιουργήσουμε μια διαδικτυακή βάση όπου κάθε Δημότης  θα μπορεί, κάτω από την ομπρέλα του Δήμου, να διαφημίσει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν.
Με τον τρόπο αυτό θα καθιερώσουμε μια «γέφυρα» επικοινωνίας με τους επισκέπτες, τα Μέσα Ενημέρωσης και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη προβολή για το Δήμο μας. Θα ενημερωθούν όλοι οι επαγγελματίες του τόπου μας για τον τρόπο χρήσης της διαδικτυακής αυτής βάσης με συγκεκριμένες οδηγίες για την ανάρτηση του πληροφοριακού υλικού των επιχειρήσεών τους.

Ολοκληρώνοντας θέλουμε να ρωτήσουμε, σας φοβίζει ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική στην πράξη;
Η απλή αναλογική είναι ένα νέο εκλογικό σύστημα, ως γνωστόν, το οποίο κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να το κρίνει. Πόσο μάλλον να τοποθετηθεί απόλυτα αρνητικά η απόλυτα θετικά.  Προσωπικά έχω την εμπειρία του Καποδίστρια και του Καλλικράτη και μπορώ να σας πω ότι κάθε εκλογικό σύστημα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Δεν θέλω εκ των προτέρων να πάρω θέση, θα κρίνουμε τον Κλεισθένη μετά την εφαρμογή του στην πράξη.  Αυτό που είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι ο Κλεισθένης «επιβάλλει» τη  συνεργασία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεδομένου ότι ο Συνδυασμός μας αποτελείται από πολλά, νέα πρόσωπα, γεμάτα από όρεξη για να προσφέρουν στον τόπο μας, θεωρώ ότι ως επικεφαλής αυτού του Συνδυασμού έχω καταφέρει να διαμορφώσω την πλέον υγιή βάση για την επόμενη μέρα. Οι Σύμβουλοι αυτοί θα είναι το πρόσωπα που πρωτίστως «θα επιβάλλουν» , τρόπος του λέγειν, τη συνεργασία.
Συνδυασμός «Συνέπεια και Πράξη» έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά γι` αυτό και  είναι η κατάλληλη επιλογή των δημοτών: Εμπειρία, γνώση, συνέπεια.  Πάμε δυνατά για την πρώτη Κυριακή, πάμε για τη νίκη στις Δημοτικές Εκλογές 2019. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας!


Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 του Συνδυασμού Συνέπεια και Πράξη 




 Γιώργος Σκόπας,
 Υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού:
«Απαιτείται η διεκδίκηση των θεσμοθετημένων 
και παράνομα παρακρατημένων πόρων της Τοπικής Διοίκησης»

Λίγο πριν από την προσέλευση όλων μας στις κάλπες, σκιαγραφήστε μας τη σημερινή εικόνα του Δήμου μας και πως θα θέλατε εσείς να τον παραδώσετε τέσσερα χρόνια μετά;
Ο Δήμος μας δεν έχει διαφορετικά προβλήματα από ότι η πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, θύματα των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών με υποχρηματοδότηση, υπανάπτυξη, τεράστια προβλήματα στα λαϊκά στρώματα του πληθυσμού. Αυτό που χρειάζεται είναι:
Να ενισχυθεί η πλατιά Κοινωνική Συμμαχία που, μέσα και από τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", θέτει στην πρώτη γραμμή τον αγώνα για:
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις ανάγκες. Το δικαίωμα στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην αξιοπρεπή σύνταξη.
Το δικαίωμα της νεολαίας για ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό.
Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.
Την προστασία της μητρότητας, την εφαρμογή μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζόμενων γυναικών.
Διεκδικεί:
Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.
Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.
Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.
Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές και τις πόλεις.
Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ.), της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.
Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.
Την προστασία του περιβάλλοντος: Ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο και ελεύθεροι χώροι. Ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.
Αντιπαλεύει:
Τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης ως φορομπηχτικού - φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με διεύρυνση της ανταποδοτικότητας.
- Την προώθηση και στήριξη από την Τοπική Διοίκηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
- Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας στην Τοπική Διοίκηση που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα τους και ενισχύει την εμπορευματοποίησή τους.
- Την παραχώρηση της δημόσιας γης, δασών και δασικών εκτάσεων και υποδομών στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
- Τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας, να πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους που αποτελούν τραγική καθημερινότητα.

Γιατί επιλέξατε να ονομάσετε το συνδυασμό σας «Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού» ;
«Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το ενιαίο όνομα των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Οι διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και οι "αντιπολιτεύσεις", είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται με το μανδύα του "ανεξάρτητου", υλοποίησαν ή στήριξαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.Μόνον οι δυνάμεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είτε στη διοίκηση του δήμου είτε όχι λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση.Με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους.Μπορούμε να δυναμώσουμε το μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Θα πάρετε θέση και ποια θα είναι αυτή σε περίπτωση που και πάλι τεθεί θέμα απόσχισης του Δ.Δ. Ακραιφνίου από το Δήμο Ορχομενού;
Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν κατά των συγχωνεύσεων των Δήμων με τις Τοπικές κοινότητες «Καποδίστρια-Καλλικράτη-Κλεισθένη», και αυτό γιατί οι Δήμοι θα λειτουργούν αποκομμένοι από το λαό και θα υποτάσσονται πιο εύκολα στις κατευθυνόμενες πολιτικές από την ΕΕ και την κυβέρνηση.
Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις, που έγιναν και εξελίσσονται στην Τοπική Διοίκηση, ούτε έφεραν ούτε ποτέ θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Δεν αναιρούν τις περιφερειακές ανισομετρίες, τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια. Καμία φιλολαϊκή περιφερειακή ή τοπική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Εμείς θα αποδεχθούμε την απόφαση των κατοίκων της περιοχής αν και δεν είναι η «απόσχιση» που θα λύση τα προβλήματα.

Μείζον θέμα στη ζωή όλων μας αλλά και του Δήμου μας είναι η πληρωμή των δημοτικών  τελών, τόσο της άρδευσης, όσο και τις ύδρευσης. Ποια είναι η θέση σας;
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έγιναν αρωγοί της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων, "των ελάχιστων κοινωνικών παροχών". Αποτέλεσμα, η εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, η κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού, η αξιοποίηση του λεγόμενου εθελοντισμού η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που τις υποκαθιστούν ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, οι φορείς της "κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας". Δεν υλοποιούν έργα υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, αφού δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Απογειώθηκε η φοροεπιδρομή για τα λαϊκά νοικοκυριά. Χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά είναι σήμερα αντιμέτωπα με τις κατασχέσεις και την απειλή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα και για "οφειλές" 500 ευρώ στους δήμους.Είμαστε όχι μόνο κατά των αυξήσεων όλων των τελών αλλά και κατά της ανταποδοτικότητας σαν λογική για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων. Σήμερα απαιτείται η διεκδίκηση των θεσμοθετημένων και παράνομα παρακρατημένων πόρων της Τοπικής Διοίκησης.

Κορυφαίο θέμα για την καθημερινότητα του πολίτη παραμένει η ολοκλήρωση και η διαχείριση της αποχέτευσης για το κέντρο του Δήμου αλλά και για τα Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου και Διονύσου. Έχετε σκεφτεί τον τρόπο που θα το διαχειριστείτε;
Σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, το πραγματικό δίλημμα για τον λαό, τους εργαζόμενους παραμένει ίδιο: "Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον". Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών; Εδώ κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος και στις τοπικές εκλογές.
Τα έργα υποδομής όπως πχ.  η αποχέτευση που είναι απαραίτητη είναι στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής μας, μακριά από ιδιωτικά συμφέροντα, όπως και η προστασία της ζωής και τις περιουσίας των κατοίκων, η αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία.

 Ο Δήμος Ορχομενού έχει επενδύσει – μεταξύ άλλων – και στην ανάπτυξη του τριτογενή τομέα. Η ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και η σύνδεσή του με την πολιτιστική διαδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από το οποίο ο Ορχομενός θα αλλάξει. Ποια η πρότασή σας, πως ο Δήμος Ορχομενού θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή τη μεγάλη ευκαιρία;
Ο Δήμος μας έχει τεράστια πολιτιστική ιστορική κληρονομιά που μένει αναξιοποίητη. Δεν θεωρούμε σκόπιμο να ανατίθεται η ανάδειξη αυτής της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς σε ΜΚΟ ή σε οργανώσεις που το ρόλο τους δεν γνωρίζουμε. Ούτε μπορεί να είναι μόνο υπόθεση του Δήμου η ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Πάρκου. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού που κάποτε πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, την Περιφέρεια και των φορέων πολιτισμού της περιοχής, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα μπορεί να γίνει ο Ορχομενός πόλος έλξης τουριστών και όχι μόνο, να αναδείξει την ιστορία του.

Ολοκληρώνοντας θέλουμε να ρωτήσουμε, σας φοβίζει ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική στην πράξη;
 Καμιά διοικητική δομή, τέτοια ή άλλη, που υπηρετεί την καπιταλιστική οικονομία και ανάπτυξη δε συμφέρει μισθωτούς,  αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και την ύπαιθρο,  τους συνταξιούχους, τους ανέργους , τους νέους των λαϊκών νοικοκυριών . Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τις αντιλαϊκές συνέπειές του νέου κύκλου της καπιταλιστικής ανάπτυξης , εφόσον παραμένει στο απυρόβλητο η κυριαρχία και η εξουσία των μονοπωλίων στην οικονομία και την κοινωνία.Σε αυτή την εξουσία οφείλεται η ανισόμετρη ανάπτυξη των περιφερειών, η διευρυμένη φτώχεια και ανεργία, τα τσακισμένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα , η φοροεπιδρομή.
Το όλο νομοθετικό  εγχείρημα ενισχύει τα ταξικά χαρακτηριστικά στη σύνθεση των δήμων, τη διαφοροποιημένη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών,  ό,τι υπήρχε από δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες εμπορευματοποιείται παραπέρα με το καθεστώς της «ανταποδοτικότητας»  .
 Η «επιχειρηματικότητα» και η εμπορευματοποίηση ήδη έχουν προχωρήσει στην Τοπική Διοίκηση και ακολουθεί  με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πιο γοργά η «επιχειρηματική» οργάνωση των δήμων και η συνύφανση της δράσης τους  με τις επιχειρήσεις 

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον Δήμο Ορχομενού αποτελείται από εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και είναι οι εξής :

  • ΑΡΦΑΡΑΣ ΔΟΜΕΤΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
  • ΓΡΙΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  • ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
  • ΖΑΚΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ σύζυγος ΛΟΥΚΑ
  • ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ΕΛΕΝΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  • ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • ΚΑΡΚΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
  • ΚΟΥΚΙΑΣΑ ΕΛΕΝΗ του ΑΝΔΡΕΑ
  • ΜΑΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ
  • ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΛΟΥΚΑ
  • ΜΕΡΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  • ΜΠΡΙΚΑ – ΛΙΑΣΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΑΝΔΡΕΑ
  • ΝΤΕΜΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  • ΠΑΝΑΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ
  • ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ – ΣΧΟΙΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ
  • ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • ΦΑΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Εκλογική Περιφέρεια ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΖΥΓΟΜΗΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΗΛΙΑ
ΜΠΕΡΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΝΤΙΣΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ σύζυγος ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: