Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

Χορούς και δρώμενα του γάμου παρουσίασε ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού στην έκθεση "Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός" στο Στάδιο Ειρήνης & ΦιλίαςΟ "Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού" συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση "Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός" που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας  12,13 & 14/4/2019 κάτω από τη στέγη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

    Το περίπτερο του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού» επισκέφτηκαν πολλοί επίσημοι όπως ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ορχομενού κ. Λάμπρος Ρόδης,  ο υποψήφιος περιφερειάρχης κος Γιάννης Σγουρός , ο πρόεδρος του Συλλόγου Ορχομένιων Αθήνας κ. Ν. Καρρής , ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας ,  ο ηθοποιός Ιάκωβος Μυλωνάς και πλήθος κόσμου όπου εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για το περίπτερό μας και δοκίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα που φτιάχτηκαν από τις κυρίες του Ομίλου μας.    Στις 14/4/2019 το χορευτικό τμήμα του Ομίλου μας  παρουσίασε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στα πλαίσια της έκθεσης,  χορευτικό δρώμενο με θέμα τον παραδοσιακό γάμο της περιοχής μας, του Ορχομενού,  σε κείμενα και διδασκαλία του Κωνταντίνου Πατσαλή και καταχειροκροτήθηκε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους βοήθησαν για τη συμμετοχή του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού»  στην «5η Διοργάνωση – Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός», η οποία πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Απριλίου 2019, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα.Πρώτα – πρώτα ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης , ευχαριστούμε :
·        Τη ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.
·        Το Κατάστημα «ΤΖΕΝΗ» και τον κ. Νίκο Παπαγεωργίου
·        Το Κατάστημα «ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΣΠΟΡ» και τον κ. Νότη Αγνιάδη
·        Τον «ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΤΟΤΑΣ» και τους Ντίνο & Έλσα Παναγιωτίδη
·        Τον εφημέριο του Ι.Ν. Παναγίας Σκριπούς π. Χαράλαμπο Χατζηχαραλάμπους
·        Το κατάστημα «Καφέ Σύνορο» και την κ. Κική Στεφοπούλου
·        Το «ORCHOMENOS-PRESS» και τον κ. Λ. Ρόδη

Τέλος, ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης και λίγο πριν ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού παρουσιάσει το δρώμενο του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Βοιωτίας κ. Λάμπρος Ρόδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για τους  συμμετέχοντες Κάτω από τη στέγη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας... 
 
Στη  μεγαλύτερη συνάντηση των ανθρώπων του λαϊκού πολιτισμού στη χώρα μας, οι οποίοι συναντήθηκαν για 5η χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 12,13 & 14 Απριλίου 2019\, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε τη δική της ξεχωριστή παρουσία. Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας παρουσίασε τα ψηφιδωτά των μελών του, ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου  παρουσίασε   το άγαλμα του “Οιδίποδα” και μία φωτογραφική ιστορική αναδρομή του χωριού του είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα της Στερεάς γης που απαθανατίσαμε με το φακό μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr