Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Παραδόθηκε η μελέτη Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος Χώρου του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ακραιφνίου



Στην υπογραφή του πρακτικού παραλαβής της μελέτης Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος Χώρου του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου του Ακραιφνίου προχώρησε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού η Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής της μελέτης, αποτελούμε από τους κκ. Ελένη Αθηνά Αγγέλη –μελετήτρια, .Sc. “Προστασία μνημείων» ΕΜΠ, Χαραμή Αλ., Αρχαιολόγος - Πρ/νη. Εφορείας Αρχ/των Βοιωτίας, Ασημίνα Καρδάση, Αρχαιολόγος -  Πρ/μένη Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων,  Κωστάρα Μαρία, Πολιτικός Μηχανικός Μουσείου Θήβας - Τμ/ρχης Τμ. Αρχαιολογικών έργων και μελετών, Μαριγούδης Αθανάσιος, Πολιτικός Μηχανικός - Δ/ντής Τεχν. Υπηρεσιών Περ. Ενότητας Βοιωτίας,  Τούντας Βασίλειος, Πολιτικός Μηχανικός - Δ/ντής Τεχν. Υπηρεσιών Δήμου Ορχομενού και Σταματάκη Λεμονιά, Αρχιτέκτων Μηχανικός -  Τμ/ρχης Τμ. μελετών και Επιβλέψεων Δήμου Ορχομενού).
 
Στιγμιότυπο από την επί τόπου επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο Ακραιφνίου
των μελετητών, της Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κας Αλ. Χαραμή και της Δημοτικής Αρχής
Η παρουσίαση και παραλαβής της μελέτης του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ακραιφνίου με αυτεπιστασία από την ΕΦΑ Βοιωτίας, έγινε και με την παρουσία του Δημάρχου Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου, του Αντιδημάρχου Ακραιφνίας κ. Γιάννη Φουρτάκα και του Προέδρου της Τ.Κ. Ακραιφνίου κ. Αλέκου Βασιλείου. Παρών και ο Πρόεδρος των Απανταχού Ακραιφνιών κ. Κώστας Αδρίτσος. 
Στο πλαίσιο της μελέτης – με ανάδοχο στην κα Ελένη – Αθηνά Αγγελή, Αρχιτέκτων Μηχανικός - συμπληρώθηκε η τεκμηρίωση του περιβάλλοντος χώρου του ναού (αρχαιολογική, σχεδιαστική και φωτογραφική), έγινε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και εκπονήθηκε αρχιτεκτονική
μελέτη με σκοπό τη συντήρηση και επιλεκτική ανάδειξη των αρχαιοτήτων του χώρου, καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας του αύλειου χώρου του ναού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επίσκεψη, αλλά και η λειτουργία του μνημείου (https://diavgeia.gov.gr/doc/64634653%CE%A04-%CE%9D%CE%A9%CE%94?inline=true  - https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A92%CE%98%CE%924653%CE%A04-0%CE%A93?inline=true -
Θυμίζουμε πως για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών στο πλαίσιο της αυτεπιστασίας και έως την ολοκλήρωσή της, έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση του ΥΠΠΟΑ με το Δήμο Ορχομενού και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με συνολική δαπάνη ποσού 15.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Ορχομενού (https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%9D%CE%9E%CE%96%CE%A9%CE%9E6-3%CE%9F%CE%97?inline=true )






Δεν υπάρχουν σχόλια: