Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την αναδοχή δύο αδέσποτων ζώων


Θετική ήταν η έκβαση για τα δύο αδέσποτα ζώα που περισυλλέχθηκαν από την περιοχή Αριστοφάνους και Πλαταιών, στις 16.02.2023, κατόπιν καταγγελιών από Αρχές και από πολίτες λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς τους.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Καλογρηάς, ευχαριστούν ιδιαιτέρως την κ. Μάρθα Πουλτίδου, την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων, η οποία παρείχε ουσιαστική βοήθεια ώστε να βρεθεί ανάδοχος για τα δύο αυτά ζώα στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν. Επίσης, ευχαριστούν πολύ την ανάδοχο κ. Γεωργία Δρακοπούλου με την οποία ο Δήμος έχει υπογράψει και τη σχετική σύμβαση.
Να σημειωθεί, ότι στις 02.05.2023 η ειδική πενταμελής Επιτροπή, υπεύθυνη για τα αδέσποτα, έχοντας συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία, κατόπιν παρακολούθησης των ζώων κατά το χρονικό διάστημα των τριών μηνών, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την ευθανασία των δυο αυτών σκύλων. Ωστόσο, πριν τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής, αρμόδιας για την ευθανασία, και προς αποφυγή αυτής, ο Δήμος Λεβαδέων αποφάσισε την παράταση της φιλοξενίας τους σε ειδική δομή για δέκα ημέρες. Παράλληλα, διερευνούνταν το ενδεχόμενο της υιοθεσίας ή αναδοχής των δύο αυτών ζώων χωρίς, ωστόσο, τη συμβολή Φιλοζωικών Οργανώσεων της περιοχής.
Τελικά, με την αξιοσημείωτη συνδρομή της κ. Πουλτίδου βρέθηκε ανάδοχος για τα δύο αυτά αδέσποτα. Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ταγκαλέγκας και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Καλογρηάς, ευχαριστούν, επίσης, τον κ. Μάκη Παπαθανασίου για την τρίμηνη φιλοξενία και τη φροντίδα που παρείχε στους δύο σκύλους μετά την περισυλλογή τους καθώς και την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για την άρτια συνεργασία και την έγκαιρη ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: