Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Στο 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών στην Καλαμαριά συμμετείχε και η Ένωση Μικρασιατών Θήβας

 


Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών στην Καλαμαριά, όπου συμμετείχε και η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, τιμώντας την Εκατονταετηρίδα Εθνικής Μνήμης.


Το πρωί του Σαββάτου 2/7/2022, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή στην Πλάζ Αρετσούς, από εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, όπου παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των συλλόγων της δύναμης της ΟΠΣΕ και ακολούθησε η παράδοση-παραλαβή του λαβάρου του ανταμώματος από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Βασιλόπουλο Αθανάσιο, στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, κ. Ιωάννη Δαρδαμαλένη. 


 

Στα πλαίσια ανταλλαγής αναμνηστικών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών, κ. Αποστόλης Δαγδελένης, δώρισε στον Δήμαρχο Καλαμαριάς και οικοδεσπότη των εκδηλώσεων, το Ληξιαρχικό βιβλίο των οικογενειών μας.

 

Το πολυπληθές χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας συμμετείχε στην «Πατινάδα» που άρχισε από νωρίς το απόγευμα στους δρόμους της Καλαμαριάς και συνέχισε με χορούς της Ερυθραίας στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια.

Η συμμετοχή των συλλόγων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δεδομένων των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, που τιμώνται φέτος με κάθε λαμπρότητα.

Συναντηθήκαμε με αγαπητούς και εκλεκτούς φίλους και συμπατριώτες και αναζωπυρώσαμε την φλόγα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, τιμώντας τις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα της καταγωγής μας.





 

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τους χορευτές για την εξαιρετική παρουσία και την χοροδιδάσκαλο μας, κ. Χριστίνα Στέρπη. Ακόμη, την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) για την εκπληκτική διοργάνωση.

Ένώ, ένα μεγάλο ευχαριστώ, οφείλουμε στους Πνευματικούς Φίλους Θήβας για την ανιδιοτελή προσφορά τους σε μπλούζες για τους χορευτές μας και το Tsotras Travel για την άψογη συνεργασία.

 


Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: