Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΛΥΓΟΝΙΟΝ: Μεσημεριανό LIVE το Σάββατο 16 Ιουλίου στο ανοιχτό στεγασμένο Αίθριο του Ξενώνα Φλυγόνιον!



Οι Κοζανίτες τραγουδοποιοί, Γιώργος Μιχαήλ και Δημήτρης Βαβλιάρας με όχημα το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι, αγκαλιάζουν την παράδοση και μας ταξιδεύουν μέσα από λαϊκότροπα μονοπάτια. Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, καθώς και άλλα αγαπημένων καλλιτεχνών, όπως του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Σωκράτη Μάλαμα, του Νίκου Παπάζογλου κ.α.
Ο Γιώργος Μιχαήλ δεν χρειάζεται συστάσεις. Ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τραγούδια από τον πρώτο δίσκο του Θ. Παπακωνσταντίνου «Αγία Νοσταλγία» (1993) και ήταν συνοδοιπόρος του Λαρισαίου τραγουδοποιού για πολλά χρόνια επί σκηνής. Το 2002 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο («Της γης ο μουσαφίρης»), καταθέτοντας μια ιδιαίτερη προσωπική πρόταση σε δικούς του στίχους, μουσική και ερμηνεία. Ο δίσκος διακινήθηκε χέρι με χέρι και έκανε αίσθηση, αναδεικνύοντας τον Μιχαήλ και σαν τραγουδοποιό.
Ο Δημήτρης Βαβλιάρας μας συστήνεται το 2012 με τη δισκογραφική δουλειά «Πάλι Βρέχει» που κυκλοφορεί από την Polytropon. Ο Βασίλης Σκουλάς τον τιμά με την ερμηνεία του σε 6 τραγούδια δίνοντας έντονα μία κρητική αύρα στον δίσκο. Ο Αργύρης Μπακιρτζής μεταφέρει με μοναδικό τρόπο την αμεσότητα των στίχων σε 2 τραγούδια. Ενώ, ο Μανώλης Χατζημανώλης και ο Γιώργος Κοντορικός δίνουν πνοή στα υπόλοιπα 4 τραγούδια με την ευαισθησία των φωνών τους.
Ο «Ατέρμων» των Γιώργου Μιχαήλ και Δημήτρη Βαβλιάρα κυκλοφόρησε το 2016 και πρόκειται για ένα σπουδαίο δίσκο.
Ο Μιχαήλ έχει φτιάξει τη μουσική σε 7 κομμάτια και ο Βαβλιάρας σε 6 από αυτά. Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι συμπαγές, αδιαίρετο και οι όποιες διαφορές λειτουργούν ενισχυτικά επί του κοινού παρονομαστή των δημιουργών.

Για πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 6986908879

Δεν υπάρχουν σχόλια: