Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Στην Κύπρο για τη Γ.Σ. του ΚΕΒΕ οι κκ. Χατζηθεοδοσίου και Αγνιάδης – Συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αθανασιάδη

 


Την ανάγκη της περαιτέρω σύσφιξης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και την ευρύτερη συνεργασία των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην ομιλία του στη ΓΣ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) στη Λευκωσία, την Τετάρτη 1/12, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, Υπουργών, της Διοίκησης του ΚΕΒΕ και μελών του.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος ως κύριος ομιλητής είχε την τιμή να μιλήσει πρώτος στην εκδήλωση, αρχικά μετέφερε τους χαιρετισμούς και την στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην κυπριακή. «Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν κοινή ιστορία, κοινή γλώσσα, πολιτισμό και αξίες. Είναι δεδομένη, λοιπόν, η φιλία και η αλληλεγγύη. Είναι δεδομένη η σύμπνοια και η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα», τόνισε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις της εποχής υπογράμμισε την ανάκαμψη και επανεκκίνηση των δύο οικονομιών, μετά από την πρωτόγνωρη σε διάρκεια και ένταση υγειονομική κρίση, την προσαρμογή στις απαιτήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ψηφιακή και τεχνολογική επανάσταση, τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή και βεβαίως την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου, απέναντι στη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία.





«Είναι σημαντικό το ότι οι δύο χώρες, σε πολιτικό επίπεδο, παραμένουν απόλυτα συντονισμένες, προκειμένου να απαντήσουν στην προκλητικότητα της Τουρκίας, με τρόπο οργανωμένο και συμβατό με το Διεθνές Δίκαιο. Θέλω, αντίστοιχα, να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ήταν και παραμένει πάντα στο πλευρό της Κύπρου», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Άμεσος στόχος των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων, μετά και τις επίσημες επαφές που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ στην Κύπρο, είναι η δημιουργία Ελληνο-Κυπριακού Επιμελητηρίου, η διεξαγωγή επιχειρηματικών φόρουμ σε Αθήνα και Λευκωσία το αμέσως επόμενο διάστημα και η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων για την περαιτέρω πρόσβαση των ελληνικών στην αγορά της Μέσης Ανατολής και των κυπριακών σε αυτή των Βαλκανίων.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, αντιπροσωπεία της ΚΕΕΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Β΄Αντιπρόεδρο Παύλο Ραβάνη και τον Γ.Γ. Παναγιώτη Αγνιάδη, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης τίμησε και την Νατάσα Πηλείδου, Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου.

Στις ομιλίες τους ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης αναφέρθηκαν –μεταξύ άλλων- στην παρουσία της ΚΕΕΕ στην Κύπρο, τονίζοντας την σημασία των συνεργειών των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να εστιάζει περισσότερο στα εθνικά θέματα και τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την ανάπτυξη της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: