Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις

Ανοίγει σήμερα η αυλαία για τις θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας  11:00 – 18:00.
Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω: 
  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  • Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Οριακή αύξηση τζίρου «βλέπει» η ΕΣΕΕ
Την ελπίδα οι φετινές θερινές εκπτώσεις να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην αγορά, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εκτιμά ότι το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του λιανικού εμπορίου θα διαμορφωθεί στα 6,06 δισ. ευρώ, καταγράφοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 0,6% - 0,7%.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Κορκίδης, η πρόβλεψη αυτή της ΕΣΕΕ εδράζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση +0,65%.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: