Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Νέος αγωγός στην Τ.Κ. Αγίου Σπυρίδωνα στη θέση «Γέφυρα Αγ. Ανδρέα» για την περαιτέρω διευκόλυνση του αγροτικού κόσμου


Το ΔΣ του Δήμου Ορχομενού αποφάσισε πρόσφατα ομόφωνα να εγκρίνει την Αριθ. Μελέτης 35/2018 με στόχο την κατασκευή της παράκαμψης αγωγού άρδευσης Τ.Κ Αγ. Σπυρίδωνα στη θέση «Γέφυρα Αγ. Ανδρέα», με προϋπολογισμό 56.702,27 και με συνοπτικό διαγωνισμό. 

Αναλυτικά, στην παλιά γέφυρα του «Βοιωτικού Κηφισού» γίνεται απορροή του νερού της γεώτρησης Άρδευσης της ΤΚ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ που υπάρχει στην θέση ΚΕΡΑΤΟΒΟΥΝΙ.
Το κανάλι στο οποίο γίνεται η απορροή νερού ,μέσω υπόγειας διόδου που διέρχεται τον ποταμό «Βοιωτικού Κηφισό» μεταφέρεται το νερό στη περιοχή αναδασμού Αγίου Σπυρίδωνα. Λόγο της αντίστροφης κλίσης του καναλιού ως προς την επιθυμητή ροή υπάρχει πρόβλημα στην απορροή του νερού της Γεώτρησης στον Αναδασμό με αποτέλεσμα να δημιουργείται υψηλή στάθμη στο ποτάμι στην θέση «ΜΠΟΥΤΙ» και να γίνεται απορροή από το σχετικό φράγμα στον Βοιωτικό Κηφισό.
Με το έργο αυτό θα γίνει μια μετατόπιση τις απορροής του νερού της Γεώτρησης Κερατοβούνι στο φρεάτιο όπου γίνεται η μεταφορά του νερού από την μια πλευρά του Βοιωτικού Κηφισού στην άλλη προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες στην μεταφερόμενη ποσότητα νερού.
Για την κατασκευή του ανωτέρω έργου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες με τα αντίστοιχα υλικά. 1) Εκσκαφή και επαναπλήρωση χάνδακα, διάστρωση και εγκιβωτισμός με άμμο 2) Διάστρωση των προϊόντων εκσκαφής 3 )Κατασκευή ειδικού χαλύβδινου τεμαχίου για την σύνδεση των υφιστάμενων αγωγών φ 350 με τον νέο αγωγό 4) Kατασκευή φρεατίου αεραξαγωγού διαστάσεων 1,73χ1,30 μ 5) Εγκατάσταση νέου αγωγού πλαστικού Φ 355 σε μήκος 400 μ 6) Εγκατάσταση ειδικών τεμαχίων που θα χρειασθούν (καμπύλες, ταυ, συστολές κλπ) 7) Εγκατάσταση τεσσάρων χυτοσιδηρών συρταρωτών φλαντζωτών δικλείδων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: