Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Νέα ρύθμιση για τα χρέη προς τους δήμους εξετάζει η κυβέρνηση

«Ανοιχτό» άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης το ενδεχόμενο κατάθεσης νέας ρύθμισης για τις οφειλές των πολιτών προς τους δήμους.
Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία εξετάζεται το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», ο υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε την ύπαρξη σχεδίων για την κατάθεση νέας ρύθμισης, σχετικά με την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σημειώνεται ότι ανάλογη διάταξη είχε ψηφιστεί το 2017 και προέβλεπε την αποπληρωμή των χρεών σε 100 δόσεις.
Ο κ. Σκουρλέτης, επίσης, τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της κατάτμησης της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, κάνοντας λόγο για ένα «υπερώριμο αίτημα». Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη διάταξη αναμένεται να την στηρίξει και η Ν.Δ.
Όσον αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι η σχετική τροπολογία θα δρομολογηθεί εντός του έτους, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, υπεραμυνόμενος των διατάξεων του νομοσχεδίου, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η αυτοδιοίκηση πλέον θα έχει περισσότερα εργαλεία, προκειμένου να ασκήσει πολιτική, και απέρριψε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, άλλωστε, στη ρύθμιση για την εγκαθίδρυση της απλής αναλογικής, εξηγώντας πως «η κυβέρνηση αισθάνεται τιμή που συνδέει το όνομά της με μια βαθιά δημοκρατική τομή, ένα αίτημα δεκαετιών».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: