Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Διόνυσος και Άγιος Δημήτριος στο Δήμο Ορχομενού θα αποκτήσουν αποχετευτικό δίκτυο έως το τέλος του 2020 !


Μια ξεκάθαρη προεκλογική δέσμευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής ήταν η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου για την πόλη του Ορχομενού ( http://orchomenos-press.blogspot.com/2018/07/3-54.html ) καθώς και η ένταξη στο δίκτυο των Δ.Δ. Διονύσου και Αγίου Δημητρίου. Μια απόφαση που λήφθηκε τον περασμένο Απρίλιο με την  τροποποίηση της Πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΕΛ. ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ- Β ΦΑΣΗ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ).» και την ένταξή της στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με το ποσό των 2.272.511,07 (http://www.ymeperaa.gr/images/apofaseis-entaxhs/axones/14/14_5001954_2h_trop.pdf)

Συνολικά, η  Β` φάση του έργου περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΚΕΛ και της εκπαίδευσης του προσωπικού του ΚτΕ (ποσοστό 55% της δοκιμαστικής λειτουργίας). Προκειμένου το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων να είναι λειτουργικό, θα υλοποιηθεί νέο υποέργο που αφορά στα έργα καθαρισμού και ελέγχου με βιντεοσκόπηση του συνόλου του υφισταμένου παλαιού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού του Ορχομενού μήκους 11.380 μμ, καθώς και αποκατάστασης τμημάτων αυτού εσωτερικά (με σύγχρονες μη σκαπτικές μεθόδους) ή εξωτερικά (με συμβατικές σκαπτικές μεθόδους).

  • Προβλέπεται επίσης η κατασκευή των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Αγ. Δημητρίου και Διονύσου, καθώς και των έργων μεταφοράς στο αντλιοστάσιο Ορχομενού για την μετέπειτα μεταφορά τους στο ΚΕΛ Ορχομενού.
  • Οι εκσκαπτικές εργασίες θα επιβλέπονται από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων. Θα ολοκληρωθεί η σύνδεση των εγκαταστάσεων με τον ΔΕΔΔΗΕ και η παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου.
  • Θα παραδοθεί η ΕΕΛ δυναμικότητας 11.000 ικ σε πλήρη και κανονική λειτουργία, το παλιό δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού Ορχομενού μήκους 11.380 μμ σε πλήρη συνέργεια με το κατασκευασμένο στην Α`  φάση του έργου δίκτυο αποχέτευσης και το νέο δίκτυο αποχέτευσης, μετά των αγωγών μεταφορά στο Α/Σ Ορχομενού, των οικισμών Αγ. Δημητρίου και Διονύσου μήκους 26.375 μμ.
  • Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31/12/2020.

Θα επανέλθουμε…



Δεν υπάρχουν σχόλια: