Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, η 2η συνεδρίαση του νεοσυσταθέντος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδας, Περιφερειακών Συμβούλων & Αντιδημάρχων του Δ. Λαμιέων. Στις σύντομες τοποθετήσεις τους οι φορείς της Αυτοδιοίκησης ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο νέο όργανο, τόνισαν την ανάγκη για συνέχιση της συνεργασίας μέσα από την υλοποίηση κοινών δράσεων και ενεργειών και συνεχάρησαν τα Επιμελητήρια για τις προσπάθειες που καταβάλουν για την ισχυροποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.




Τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας σειράς δράσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Συζητήθηκαν ακόμη οι προτάσεις που θα κατατεθούν στο υπό διαμόρφωση Σχέδιο Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Η διοργάνωση του ετήσιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας καθώς και οι λεπτομέρειες υλοποίησης, ήταν ένα επιπλέον ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση.
Τέλος, κατατέθηκαν οι σκέψεις των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων σχετικά με την πρόταση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης έκθεσης αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος πανελλήνιας εμβέλειας το προσεχές διάστημα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: