Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση με θέμα «Θεσμοί και Νέα γενιά» στη Λιβαδειά παρουσία του κκ. Ιερωνύμου

Η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις» (http://www.sinthesis-eu.gr) διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου, εκδήλωση με θέμα: «Θεσμοί και Νέα γενιά» στη Λιβαδειά. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 και μισή το πρωί και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 2 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος». Η εκδήλωση εντάσσεται στο νέο κύκλο συζητήσεων της Κοινότητας Διαλόγου «Σύνθεσις» με θεματικό τίτλο: «Ο λόγος στους Νέους! Ο λόγος στο Μέλλον!».


Σημειώνεται ότι ο κύκλος των συζητήσεων ξεκίνησε με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της «Σύνθεσις» κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με σκοπό να αναδείξει τα θέματα που απασχολούν τους νέους. Σε αυτή την πρώτη εκδήλωση θα αναζητηθούν οι απόψεις των νέων της Βοιωτίας για τους Θεσμούς της ελληνικής κοινωνίας και για το ρόλο που αυτοί διαδραματίζουν. Μήνυμα στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 
Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η νέα Έρευνα της διαΝΕΟσις (https://www.dianeosis.org/) «Τι πιστεύουν οι Έλληνες», με έμφαση στις απόψεις των Νέων για τους Θεσμούς, αλλά και για τα θέματα που τους απασχολούν. Την παρουσίαση της έρευνας θα ακολουθήσει συζήτηση επιστημόνων εγνωσμένου κύρους, με νέους της Βοιωτίας.
Η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις» αποτελεί προσπάθεια ενεργών πολιτών από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών χώρων, με σκοπό τη σύνθεση ιδεών, προσεγγίσεων και απόψεων σε θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Σκοπός της «Σύνθεσις» είναι να αναπτυχθεί ένας χώρος ανοιχτού διαλόγου, όπου θα προβάλλονται και θα αναδεικνύονται καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, με διάθεση σύνθεσης απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: