Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

«Μια ονειρεμένη ζωή στο ΜΑΖΙ»: Το συγγραφικό ντεμπούτο της Βασιλικής Γκόβαρη από τις εκδόσεις ANIMA


Δεν είναι απλά το χάρισμα του  γραπτού λόγου, δεν είναι ούτε και η φαντασία,  αλλά είναι  ο συνδυασμός τους και η κεντρική ιδέα, το θέμα που κάνει αυτό, το μικρό, πρώτο βιβλίο της συντοπίτισσάς μας Βασιλικής (Κικής) Γκόβαρη με τίτλο «Μια ονειρεμένη ζωή στο ΜΑΖΙ», να αποτελεί μια αφετηρία για ένα … ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο του νου, ένα ταξίδι που μοιράστηκε μαζί μας το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, από την έδρα του Δήμου μας.

Μια γνωριμία με την πρώτη της συγγραφική δουλειά αποτέλεσε το ανοικτό κάλεσμα της  κας Βασιλικής Γκόβαρη, με αφορμή την κυκλοφορία μιας πολύ ιδιαίτερης αλληγορικής νουβέλας από τις εκδόσεις ANIMA, στην οποία «μην αναζητήσετε το "ζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα"»… όπως λέει χαρακτηριστικά και η ίδια η συγγραφέας του.


Την έναρξη έκανε η κα Μαίρη Παππά 
Μια χαρισματική φιλόλογος και μια πολύ γλυκιά μαμά από τον Άγιο Δημήτριο,  που αποφάσισε να κάνει (επιτέλους) το επόμενο βήμα και να καταγράψει στο πρώτο της … «παραμύθι»,  τα συναισθήματα της Ζωής και του Ονειρεμένου και τα όσα έχει να μας πουν γύρω από μια αέναη προσπάθεια να ανταμώσουν, να φτάσουν στο ΜΑΖΙ, μετά από πολλές αναζητήσεις  και στην κορύφωση της επιθυμίας τους... 

Κομμάτια από το βιβλίο της Βασιλικής Γκόβαρη διάβασε η κα Χαρούλα Ψιλοπούλου
και στο πιάνο την συνόδευσε η κα Μαρία Σανιδά 

Η αγαπητή Κική τίμησε τη γενέτειρά της σ` αυτή την επίσημη πρώτη παρουσίαση και με την επιλογή των προσώπων που την πλαισίωσαν, αφού ΜΑΖΙ της ήταν εξίσου χαρισματικές κυρίες της περιοχής μας.


Αρχής γενομένης από την Κοινωνική Λειτουργό κα Μαίρη Παππά , που ανέλαβε να μιλήσει για την διαδρομή της, τη Θεατρολόγο κα Χαρούλα Ψιλοπούλου, που ανέβαλε τον ρόλο της αφήγησης και τη Μουσικό κα Μαρία Σανιδά, η οποία  εμπνεύστηκε από το έργο της και συνόδευσε με ορχηστρικά κομμάτια την παρουσίαση.
Μοναδική εξαίρεσή ανάμεσά τους αποτέλεσε η παρουσία του αναγνωρισμένο φωτογράφου κ. Δημήτρη ΣτρατάκηhT (Dimitris TheAthens) , προσωπικού φίλου της συγγραφέα.

Την ίδια τίμησαν με την παρουσία της ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, ο τ. Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος  κ. Γιώργος Ζυγούρης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιάννης Νταβαλούμης, Γρηγόρης Γαλάνης και Κική Καραβαγγέλη, η Δημοτική Σύμβουλος κα Βούλα Καράλη, δικοί της άνθρωποι και αγαπημένοι της φίλοι. 
Κι` ανάμεσά τους ασφαλώς οι πλέον αγαπημένοι, ο Χρήστος και η Τζωρντίνα, η οικογένειά της, αφού ΜΑΖΙ, όπως και η αγαπητή Κική ανέφερε, έφτασαν ως εδώ... 




Όλοι τους απέσπασαν τα συγχαρητήρια των παρισταμένων, οι οποίοι φάνηκε ότι δεν... χόρτασαν από την σύντομη αλλά εξαιρετικά ταξιδίαρικη παρουσίαση, με την συγγραφεά να "κλείνει" εξίσου ανθρώπινα και τρυφερά, όσο και ο γραπτός της λόγος... 






Το ORCHOMENOS PRESS χαιρετίζει τη νέα αρχή 
της Βασιλικής Γκόβαρη και της εύχεται 
το πρώτο της βιβλίο να είναι καλοτάξιδο!

Μπορείτε να το βρείτε  στα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας καθώς και στην πλατφόρμα του http://www.skrountz.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: