Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Πλημμύρισε από αθλητές ποδηλάτες για 3η χρονιά η ιστορική μας πόλη - Με ασύλληπτο νούμερο συμμετοχών το 2ήμερο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Ομφάλιος 2018 στον Ορχομενό


Στις 168 έκλεισαν οι συμμετοχές των ποδηλατών, οι οποίοι συμμετείχαν στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου, αυτό της κατηγορίας Masters που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο (στις 1 και 2 Ιουνίου 2018 ) με  τερματισμό τον Ορχομενό. 168 ποδηλάτες από 41 σωματεία, κάτι λιγότερο από το 50% της δύναμης των Σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ένα ασύλληπτο νούμερο συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters 2018, στον Αγώνα Δρόμου Αντοχής. Αναμφίβολα μια από τις πιο ωραίες διοργανώσεις, η οποία ταιργιάζει απόλυτα και με το τοπίο  της περιοχής μας, άκρως  κατάλληλο για ποδηλασία!!! 













Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου A.O. Θησέας, διοργάνωσαν  με μεγάλη επιτυχία  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στην κατηγορία Masters Ανδρών και Γυναικών, στην περιοχή του Δήμου Ορχομενού, στα πλαίσια του πολυήμερου Ομφάλιου ποδηλατικού αγώνα.







Η σημαντικότερη δυσκολία για όλους τους αθλητές ήταν η αποπνικτική ζέστη από την στιγμή που η εκκίνηση του αγώνα 'έγινε στις δύο το μεσημέρι και τρείς ώρες περίπου μετά, πρωταθλητής 2018 αναδείχθηκε ο  Λουκάς Καταπόδης, στην Αντοχή της κατηγορίας Μάστερ Β, κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία μου και 1η θέση της Γενικής (ΑΟ Πήγασος Κυψέλης) με τον καλύτερο χρόνο της ημέρας (29:50). 

Πρωταθλητής Ελλάδος 2018 (κατ. Μάστερ Β) αναδείχτηκε ο Λουκάς Καταπόδης (ΑΟ Πήγασος Κυψέλης) με τον καλύτερο χρόνο της ημέρας (29:50) ενώ τον ακολούθησαν ο Γιάννης Λιονάκης (ΠΟΧ Τάλως) και ο Κώστας Μαυρίδης (ΠΟ Βέλος) στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα
Στην κατηγορία Μαστερ Α ο Βασίλης Κολιός του ΑΟ Αίολος με χρόνο 29:55 κατέκτησε τη φανέλα του Πρωταθλητή 2018 με δεύτερο και τρίτο τους Ζεντελη Γιάννη (ΠΟΧ Τάλως) και Γιώργο Νίνη (ΑΣ Αλφα Καλλιθέας) αντίστοιχα.
Ο Πασχάλης Πασχαλόπουλος νικητής στην κατηγορία Γ’ με χρόνο 30:28 με τους Χρήστο Ποντίκη (Ευκλής Καλαμάτας) και Χαράλαμπο Μαλισιάνο (ΑΟ Αίολος) να συμπληρώνουν το βάθρο.


Στο αγώνισμα της αντοχής το Σάββατο 2/6, ο Λουκάς Καταπόδης (ΑΟ Πήγασος Κυψέλης) φτάνοντας πρώτος στον Ορχομενό μετά από 110 δύσκολα χιλιόμετρα και παρά την πτώση και τον τραυματισμό του λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας 2018 στην κατηγορία Μάστερ Β! Ακόμη ο Αθανάσιος Καβουρτζικλής (Θράκας Ιππέας) και  Γιώργος Γκίνης (ΑΟ Θησέας) αναδέιχθηκαν πρωταθλητές στις κατηγορίες Μάστερ Α και Γ αντίστοιχα μετά από ένα εντυπωσιακό σπριντ ενώ στο Granfondo Ομφάλιος Classic ο Λουκάς Καταπόδης φορώντας τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος 2018 έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού μπροστά στην οικία του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ στους Δελφούς!



Η τελετή απονομής των μεταλλίων τους έγινε στην Πλατεία Ηρώων Ορχομενού. 
Η τελετή απονομής των μεταλλίων τους έγινε στην Πλατεία Ηρώων Ορχομενού και μια ακόμη ιδιαίτερη στιγμή, αφού την έναρξή της έκανε η δασκάλα χορού κα Λιλή Καραδήμα, η οποία έλκει και την καταγωγή της από την ιστορική μας πόλη. Εμπνευσμένη από τους στίχους του Πίνδαρου, ερμήνευσε τον ύμνο του Ασώπιχου, κάτω από το βλέμμα του συμπλέγματος – συμβόλου της πόλης μας, του Φρίξου και της Έλλης, που κοσμεί την κεντρική μας πλατεία. 







Τα μετάλλια απέδωσαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κική Καραβαγγέλη – που είχε και την ευθύνη του διημέρου – Γιάννης Νταβαλούμης και Γιάννης Φουρτάκας. Εκ μέρους των εθελοντών, η κα Ιωάννα Παναγιωτίδη απέδωσε διακρίσεις στους συμμετέχοντες αθλητές.






 Αξίζει επίσης να αναφερθεί η μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης των μελών της Μοτολέσχης Ορχομενού, καθώς η ομάδα υποστήριξης στο ποδηλατικό αγώνα που φιλοξενήθηκε στην πόλη μας ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική! Τα μέλη της ομάδας συνέχισαν και στην 3η και τελευταία διαδρομή η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στους Δελφούς, μία διαδρομή 125 χιλιομέτρων.

  


Το ORCHOMENOS PRESS – που ως γνωστόν έχει πρωτοστατήσει ώστε αυτός ο αγώνας να έρθει και στην πόλη μας – εκφράζει δημόσια ευχαριστήρια στον αφανή πρωταγωνιστή της διοργάνωσης, τον πολυσχιδή κ. Γιάννη Παπαθανασίου καθώς και τον διοργανωτή κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, επιστήθιοι φίλοι πλέον του Ορχομενού, μετά και την τρίτη επιτυχημένη διοργάνωση του 2018!!!  Θερμά συγχαρητήρια και στη Μοτολέσχη Ορχομενού, στη διοίκηση και τα μέλη της για την άψογη συμμετοχή τους στη διοργάνωση. 


ORCHOMENOS PRESS - ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: