Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Π. Σκουρλέτης: Ο «Κλεισθένης 1» τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση

Ο «Κλεισθένης 1» τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας τη Ν.Δ.ως δύναμη στασιμότητας και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ αναφέρεται και σε νέα προκήρυξη για προσλήψεις στους δήμους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης όσον αφορά τις προσλήψεις σημειώνει μιλώντας στο «Έθνος» ότι πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Ακόμη προβλέπονται 118 θέσεις επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού σε ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ανάγκες.
Σχολιάζοντας εξάλλου τα παράπονα επιτυχόντων στον μεγάλο διαγωνισμό-μαμούθ για τις 8.166 προσλήψεις μονίμων στους δήμους -ότι αν και πρόθυμοι να εργασθούν οι δήμοι δεν τους προσλαμβάνουν- απάντησε ότι υπάρχουν δήμοι που δημιουργούν προβλήματα στη διαδικασία, θεωρώντας ότι έτσι εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα των δημοτών τους.
«Σκοπεύω να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους ζητήσω να καλύψουν τα κενά τους από τους προσωρινούς πίνακες. Βεβαίως, θα επικοινωνήσω και με το ΑΣΕΠ για να επισπευσθεί η έκδοση των οριστικών πινάκων», τόνισε.
Για τις αντιδράσεις στον «Κλεισθένη 1», ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι ο «Κλεισθένης 1» τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και αυτό φάνηκε από τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις των δήμων, των περιφερειών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αντιδράσεις που, όπως εκτιμά, θα συνεχιστούν όταν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή.
Σε επίπεδο ηγεσίας, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ασκούν μια άδικη και ισοπεδωτική κριτική απέναντι στο ν/σ τονίζει, στη συνέντευξή του, ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι είναι μια δύναμη στασιμότητας και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τέλος, για το θέμα της μονιμοποίησης συμβασιούχων που απασχολούνται για πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι συμβασιούχοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Π. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: