Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Nέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας ο π. Ανδρέας Δάρρας

Την 6η Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου που αγίασε με τη ζωή του τα χώματα της Βοιωτικής γης, αφού ασκήτεψε για δέκα χρόνια στην Ιερά Μονή Σαγματά και στη συνέχεια στον Ελικώνα και στην περιοχή Δομπός, όπου και το περιώνυμο μοναστήρι Του, το οποίο ο Ίδιος ίδρυσε στα τέλη του 1600. Στον νάρθηκα του Καθολικού, που είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος, βρίσκεται ο τάφος του Οσίου ενώ η τιμία κάρα Του αποτελεί τον ιερό και πολυτίμητο θησαυρό της Μονής.


Κάθε χρόνο την 5η και 6η Μαΐου η Μονή κατακλύζεται από πλήθη πιστών, οι οποίοι προσέρχονται για να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου. Έτσι και φέτος κατά εκατοντάδες οι προσκυνητές διάβηκαν τις πλαγιές του Ελικώνα για να βρεθούν στο Αη Σεραφείμ και να συμμετάσχουν στην ολονύκτια Αγρυπνία, που ξεκίνησε το εσπέρας του Σαββάτου 5 Μαΐου και τελείωσε το πρωΐ της Κυριακής 6 Μαΐου ε.έ.



Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε Μικρός Εσπερινός και λιτανεία. Κατόπιν τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον τιμώμενο Όσιο Σεραφείμ καθώς και στην εορτή της Σαμαρείτιδος. Κατόπιν συνεχίστηκε η Ιερά Αγρυπνία και ολοκληρώθηκε με τη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε Ιερά Λιτανεία.


Η μνήμη του Οσίου τιμήθηκε και στο χωριό Λούτσι. Το πρωΐ της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Σεραφείμ στο Λούτσι με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Δοσίθεος Καστόρης. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος δώρισε ένα επιγονάτιο στον Εφημέριο του χωριού π. Ανδρέα Δάρρα, ο οποίος είναι ο νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, και του ευχήθηκε καλή διακονία, δύναμη και υγεία. Τέλος ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Πηγή www.imtl.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: