Τρίτη 8 Μαΐου 2018

“Νοιάζομαι – Δρω για το Περιβάλλον”: Διήμερο φεστιβάλ στη Λιβαδειά με τη συμμετοχή της Αβθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα “Λεβαδρώ” διοργανώνουν διήμερο φεστιβάλ την Πέμπτη 10 Μαΐου και την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 με τίτλο “Νοιάζομαι – Δρω για το Περιβάλλον”.
Στόχος του φεστιβάλ είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει δημότες  και μαθητές της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.
Κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ και καθόλη την ημέρα  θα  πραγματοποιείται στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων κλπ, και παρακαλούνται οι δημότες να φέρνουν τις προς ανακύκλωση συσκευές τους.
Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 από 09:00 – 13:00 για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων θα λειτουργήσει Λούνα Πάρκ από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακυκλώσιμων (ΕΕΑΑ)  στο χώρο πίσω από το παλιό ΚΤΕΛ, όπου θα έχουν την ευκαιρία μέσα από διάφορα παιχνίδια να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον.
Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 από 10:00 – 13:00 στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύσσουν οι μαθητές των σχολείων, ΚΟΙΝΣΕΠ και καλλιτεχνικά εργαστήρια, που αφορούν στην ανακύκλωση και γενικά σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι παραπάνω δράσεις για τους μαθητές θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: