Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Όταν οι δάσκαλοι θέλουν τα παιδιά μας ν` αγαπήσουν ακόμη πιο πολύ τον τόπο της καταγωγής τους


Η χαρά που μου δίνει αυτό το βήμα είναι μεγάλη και με διάφορες αφορμές. Μια από αυτές είναι η παρούσα … «είδηση», η οποία προέρχεται μέσα από τη δημιουργική εκπαιδευτική ματιά των δασκάλων του τόπου μας, οι οποίοι εμπνεύστηκαν, πρότειναν και εν τέλει υλοποίησαν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό διασχολικό πρόγραμμα για τον τόπο της καρδιάς μας, τον Ορχομενό μας!



Πρόκειται, ουσιαστικά, για την κορύφωση δύο ξεχωριστών προγραμμάτων, που … «έτρεξαν» όλη την σχολική χρονιά -  «σαν μια οικογένεια» στην κυριολεξία - στο 1ο  (Ε 1 Τάξη)  και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού (Δ1, Ε και ΣΤ2   Τάξη) αντίστοιχα τέσσερις ντόπιοι εκπαιδευτικοί: Μονοχάρη Αικατερίνη (1ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού), Ζαραμπούκα Βασίλειο, Γερονικολού Παναγιώτα, Μονοχάρη Άννα (2ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού).
Δύο προγράμματα με τον τίτλο «Ξεναγοί και τουρίστες στον τόπο μας - Θολωτός τάφος Μινύα, αρχαίο θέατρο» και «Παναγία η Σκριπού 9ος αιώνας, ένα σπουδαίο μνημείο έξω από την Κωνσταντινούπολη».
«Ενώσαμε διασχολικά τα δυο προγράμματα για να δείξουμε την ιστορική συνέχεια της πόλης του Ορχομενού και εκτός από τις επισκέψεις έχουμε παιχνίδια ρόλων, χρήση ΤΠΕ, εικαστικό εργαστήριο και παρουσιάσεις» είπε σχετικά στο ORCHOMENOS PRESS η δασκάλα κα Παναγιώτα Γερονικολού, με αφορμή την ολοκλήρωσή τους και τις επί τόπου δράσεις που έγιναν πρόσφατα εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων μας είναι πέρα για πέρα ανεξάντλητο, καθώς καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου υλοποιούνται πολλά περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα καθώς και προγράμματα αγωγής υγείας, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, προγράμματα «που κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τον τόπο τους»!


Αγαπητές κυρίες και αγαπητέ κύριε,
 σας ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: