Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Στην Αιδηψό το 52ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο (11-13 Μαΐου 2018)


Με θέμα «Αξιοπιστία και Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή» η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου διοργανώνει το 52ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της, το τριήμερο 11 με 13 Μαΐου 2018 στη Αιδηψό. 
Στο Συνέδριο θα παραστεί και θα χαιρετήσει η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ισμήνη Κριάρη, ενώ συμμετέχουν ως εισηγητές Πανεπιστημιακοί, Επιστήμονες – Ερευνητές από πέντε Πανεπιστήμια (Πάντειο, ΑΠΘ, Αιγαίου, Θεσσαλίας και Κύπρου).
 Η ομάδα των εισηγητών συμπληρώνεται από έγκριτους δημοσιογράφους, αναλυτές και ερευνητές. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος σε θέματα και ερωτήματα όπως: 
- Η Ελευθερία έκφρασης και διάχυσης της πληροφορίας
- Δεδομένα και νέες μορφές ατομικότητας στα ψηφιακά δημοσιογραφικά περιβάλλοντα
- Ο τοπικός Τύπος όπλο κατά των ψευδών ειδήσεων στο νέο Παγκόσμιο Χωριό μας
- Τα δεδομένα (DATA): Ρόλος, διαχείριση και συμβολή στην επικοινωνία και την πληροφόρηση."
- Η Ηθική των Ηλεκτρονικών ΜΜΕ
- Η Αξία και η Απαξίωση της Πληροφορίας: Οικονομικές Προκλήσεις στην Ψηφιακή Εποχή
Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και με τη συνεργασία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ. 
Σημαντική είναι η συνεισφορά των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων που ως χορηγοί συμβάλουν στην επιτυχημένη διοργάνωση του Συνεδρίου και την φιλοξενία των συνέδρων. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δημοσιογράφοι από τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. 
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Βόρεια Εύβοια και την Αιδηψό μέσα από εισηγήσεις για την ιστορία, τον πολιτισμό της περιοχής, επίσκεψη στα Λιχαδονήσια, την Βόρεια Εύβοια, αλλά και ενδιαφέρουσα ξενάγηση στον Πύργο του Δροσίνη στις Γούβες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: