Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για την Πρωτομαγιάτικη απεργία


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018
Ενάντια στην εκμετάλλευση
και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
για την τελική νίκη των λαών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10.00Π.Μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
1η Μάη παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης και των αγώνων της. Μέρα που ο κάθε εργάτης, σε κάθε σημείο της γης, συνειδητοποιεί ότι αποτελεί μέλος και αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης και αναλαμβάνει το βάρος των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτό.
Απεργούμε, τιμώντας  τους νεκρούς της τάξης μας, δυναμώνοντας τον αγώνα μας  για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και πολέμους. Τα αιτήματα των εργατών του Σικάγο το 1886 σήμερα μετά από 132 χρόνια  παραμένουν επίκαιρα. Το δικαίωμα στη δουλειά με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, του ελεύθερου χρόνου, της κοινωνικής ασφάλισης, βρίσκονται στο στόχαστρό του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του και της Ε.Ε.
Στον κλάδο του εμπορίου το 2018, το 8ωρο έχει ξηλωθεί δίνοντας τη θέση του σε κάθε ελαστική και ευέλικτη μορφή εργασίας, στα 10ωρα και 12ωρα.  Η Κυριακάτικη Αργία δόθηκε χάρισμα στη μεγαλοεργοδοσία και τις πολυεθνικές του κλάδου. Η ανασφάλιστη και η απλήρωτη εργασία κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Η εντατικοποίηση της εργασίας καταπονεί και φθείρει την υγεία των εμποροϋπάλληλων ιδιαίτερα των συναδέλφων στα Σ/Μ, στις αποθήκες  και στα πολυκαταστήματα. 
Στο  όνομα της κρίσης και σε αυτό της περιβόητης «ανάπτυξης» οι κυβερνώντες για χάρη των κερδών του κεφαλαίου  κατεδάφισαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Στο χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ξεσπίτωμα μας, τη μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροληστεία, τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους  των τελευταίων χρόνων, τα 88 προαπαιτούμενα που είναι στα σκαριά, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων από 1η Μάη, συνοψίζεται η μια όψη της επίθεσης στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η συνέχεια αυτής της βάρβαρης πολιτικής είναι η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοική βάση, σε ορμητήριο θανάτου. Η εργατική τάξη που με τις θυσίες της στην περίοδο της "ειρήνης τους", πλήρωσε το μάρμαρο της ανάπτυξης, θα κληθεί να ταΐσει με κρέας τα κανόνια στον "πόλεμο τους" ,τον οποίο η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τον φέρνει κάθε μέρα και πιο κοντά. 
Για  την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί τα συμφέροντα τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μπλέκοντάς μας  σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. Παίρνει ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, συμμετέχει σε πολεμικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη  "γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας".
Η συνέχιση και κλιμάκωση του πόλεμου στη Συρία, το αιματοκύλισμα του Συριακού λαού από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, το γεγονός ότι όλη η Ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών είναι απόρροια των  ανταγωνισμών των  μονοπωλιακών ομίλων. Ο εγκλωβισμός των θυμάτων τους, δηλαδή των προσφύγων και μεταναστών   στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου που προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη, η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο το  Ισραήλ, η Τουρκική προκλητικότητα   στο Αιγαίο που κλιμακώνεται ενώ η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί, καλλιεργώντας τον εφησυχασμό και την αυταπάτη ότι ΝΑΤΟ και Ε.Ε είναι “ομπρέλες προστασίας¨, όλα  αυτά συνθέτουν ένα πάζλ επικίνδυνων εξελίξεων για τους λαούς όλων των χωρών που μεταξύ τους δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.
Συνεχίζουμε στο δρόμο που έχει χαραχθεί με τις αμέτρητες θυσίες  των εργατών του Σικάγο το 1886, των  καπνεργατών το Μάη του 36, των  διακοσίων  της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 44.
Μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε  το κλαδικό  σωματείο μας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.
Απαιτούμε :
·           Εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.  Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
·           Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
·           Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
·           Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια της εργοδοσίας από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά που σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας.
Απομονώνουμε τα πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ που πανηγυρίζουν την συνθηκολόγηση τους με τους εργοδότες, για την αισχρή συμφωνία της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης των 586ευρώ και 511ευρώ, Αυτούς που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα των αφεντικών τους και να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε ξένα συμφέροντα.
Απαιτούμε: υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας
Ø  Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους
Ø  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
Ø  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς
Ø  Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: