Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Για την ετοιμότητα των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών ρωτά ο Στουπής τον Μπακογιάννη


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Στουπής Νίκος ενόψει της επόμενης συνεδρίασης στη Λαμία. Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή εάν είναι σε ετοιμότητα οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την Πασχαλινή Περίοδο και αν υπάρχει επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό ώστε να γίνουν έλεγχοι που θα αποτρέπουν την παραβατικότητα και τις στρεβλώσεις στην αγορά.

 Ακολουθεί η ερώτηση:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

προς: Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο


κε Περιφερειάρχα,

Eνόψει της Πασχαλινής περιόδου η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή απέστειλε σχετική εγκύκλιο που ενημερώνει για την ανάγκη εγρήγορσης και ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών Ανάπτυξης και των ελεγκτικών μηχανισμών τους.

Όπως αναφέρει και η εγκύκλιος, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να αποτρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες διαπιστωμένες παραβάσεις και στρεβλώσεις στην αγορά, που ζημιώνουν τη τσέπη των συμπολιτών μας, και επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται.

Οι πρακτικές κερδοσκοπίας, αθέμιτου ανταγωνισμού, η μη έκδοση παραστατικών και η διαδεδομένη Ελληνοποίηση εισαγωγών που πλήττει τη πασχαλινή περίοδο, είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και τον καταναλωτή.

Θα θέλαμε να μάθουμε εάν:

  1. οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί και είναι σε ετοιμότητα

  1. έχουν διαμορφώσει πρόγραμμα τακτικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων σε όλες τις αγορές της Περιφέρειας

  1. υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό που θα υποστηρίξει την διενέργεια ελέγχων, και αν έχει προγραμματιστεί  η συνδρομή και υπαλλήλων συναφών ειδικοτήτων.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ


ΛΑΜΙΑ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: