Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Βοιωτίας για τις μέδουσες στον Κορινθιακό


Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Π.Ε. Βοιωτίας, σε συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Κατσαγούνου Ευάγγελου, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κ. Παπαθωμά Φανής, του Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Αναστασίου Γεωργίου και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Περγαντά Ιωάννη.



Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προιστάμενος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. (Σύνδεσμος Προστασίας και  Ορθολογικής  Ανάπτυξης Κορινθιακού) κ.  Χαλβαντζής Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ, Αγνιάδης Παναγιώτης , ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Καμούτσης Αναστάσιος, ο Αντιδήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Βαλαούρας Νικ., ο εκπρόσωπος του Δήμου Λεβαδέων κ. Σαλαπατάρας Στέλιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει προκύψει με το φαινόμενο του υπερπληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο και απόφασίστηκε:

1)Η πιλοτική εφαρμογή μέσω του Σ.Π.Ο.Α.Κ. τοποθέτησης δικτύων σε παραλία της Βοιωτίας με δαπάνες του φορέα και η αναμονή αποτελεσμάτων σχετικά με την τοποθέτηση των δικτύων αυτών ως τα μέσα Μαίου σχετικά με την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των δικτύων αυτών.
2)Η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την χρηματοδότηση φορέων (Δήμων), σε περίπτωση  καταθέσεως αιτήματος.
3)Η δυνατότητα χρηματοδότησης μελέτης για την εξακρίβωση της κατάστασης του πελαγικού τροφικού πλέγματος στο οικοσύστημα του Κορινθιακού.

«Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση παρακολουθώντας το φαινόμενο, εξετάζοντας όλες τις πιθανές λύσεις έχοντας ως κύριο μέλημά μας την προστασία του περιβάλλοντος, των λουόμενων και της Τουριστικής Ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας» τόνισαν σε δηλώσεις τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Ευάγγελος Κατσαγούνος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: