Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Χελιώτης, Γκιζίμης, Καβαλάρης … άνοιξαν στη νεολαία μας τις πύλες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Εκπαιδευτική εκδρομή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τους μαθητές της Β` Τάξης του ΓΕΛ Ορχομενού


Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τη νεολαία μας - καθώς για πρώτη φορά στη ζωή τους βρέθηκαν σε πανεπιστημιακά έδρανα -  χάρισαν πρόσφατα εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Ορχομενού, οι οποίοι συνόδευσαν  μαθητές της Β` Λυκείου Ορχομενού σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.


























Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από τον Ορχομένιο μαθηματικό κ. Γιάννη Χελιώτη, κι απ` ό,τι φάνηκε από τις εντυπώσεις των μαθητών που ακολούθησαν στην Αθήνα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μαζί τους ήταν επίσης οι Ορχομένιοι εκπαιδευτικοί κκ. Κώστας Γκιζίμης (φυσικός) και Νίκος Καβαλάρης (μαθηματικός). Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β` Τάξης του ΓΕΛ επισκέφθηκαν τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ολιγόλεπτη διάλεξη από τον Κοσμήτορα κ. Ψαρράκο, τον καθηγητή και Πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Φελούρη. Στη συνέχεια είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν αντίστοιχες παρουσιάσεις από τους καθηγητές κκ. Τράκα και Φουσκάκη. 

 
Το ORCHOMENOS PRESS συγχαίρει για άλλη μια φορά τους εμπνευσμένους καθηγητές του τόπου μας, οι οποίοι πλουτίζουν με σημαντικές εξωσχολικές εμπειρίες τη νεολαία μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: