Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιόρτασε η Θήβα τον Πολιούχο της Αγ. Ιωάννη Καλοκτένη


Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου των Θηβών Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη, Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχου πάσης Βοιωτίας.



Παραμονή της εορτής του Αγίου (28 Απριλίου) τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό και ανήμερα ( 29 Απριλίου)  η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ,  Καρπενησίου κ. Γεωργίου,  Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Ιερού Κλήρου, τους ύμνους της οποίας απέδωσαν χοροί Ιεροψαλτών.   Ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης παρουσία Πολιτικών, Τοπικών, Περιφερειακών και Στρατιωτικών αρχών του Νομού με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος του ΚΕΠΒ Θήβας και της Φιλαρμονικής. 



Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ευχήθηκε απευθυνόμενος σε όλους τους Δημότες:  «Χρόνια Πολλά στη Θήβα μας, χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες μας με υγεία και ευτυχία.  Εύχομαι ο Άγιος να μας δίνει  δύναμη,  για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας και φώτιση για να προοδεύουμε ως άτομα και ως κοινωνία ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: