Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΚΥΑ για την καταβολή αποζημίωσης σε δημοτικούς συμβούλους

Τις λεπτομέρειες για την καταβολή αποζημίωσης σε δημοτικούς συμβούλους σχετικά με τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Η αποζημίωση αφορά μέχρι τέσσερις συνεδριάσεις τον μήνα, ενώ δεν καταβάλλεται στους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται:
  • Στους δήμους των εκλογικών περιφερειών Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιά και Α' Θεσσαλονίκης (εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι που υπάγονται σε αυτές τις περιφέρειες),
  • Στους λοιπούς δήμους, εφόσον η κατοικία τους απέχει λιγότερο από 10 χλμ. από τη δημοτική ή τοπική κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του δήμου.
Το ύψος της αποζημίωσης, για κάθε συνεδρίαση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων και βαρύνει τον προϋπολογισμό τού οικείου ΟΤΑ. Ως μηνιαία αντιμισθία του δημάρχου Αθηναίων λογίζονται οι ισχύουσες ακαθάριστες βασικές αποδοχές, χωρίς τυχόν επιδόματα και λοιπές προσαυξήσεις.
Την αποζημίωση δικαιούται και ο δημοτικός σύμβουλος που αποχώρησε πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Η συνολική δαπάνη εκτιμάται κατ' ανώτατο όριο στο ύψος των 6.730.560 ευρώ.
Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: