Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Οι «Λευκές Ανάσες» από τους «Οιπότες του Θεάτρου» καθήλωσαν το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας – Ανεπανάληπτες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές της νέας τους παραγωγής σε σκηνοθεσία κ. Γ. Χουλιαρά


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ORCHOMENOS PRESS 
Ήταν οι ερμηνείες; Ήταν το κείμενο των μονολόγων; Τα μηνύματα «γροθιά στο στομάχι» ή μήπως ήταν η σκηνοθεσία; Όλα μαζί και καθένα χωριστά οδήγησαν ξανά τους «Οιπότες του Θεάτρου» - μια θεατρική ομάδα που ξεπετάχθηκε από τα «σπλάχνα» της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού, εξελίχθηκε, μεγάλωσε, ωρίμασε, και δοκιμάστηκε πολλές φορές στα «μάτια της τοπικής μας κοινωνίας» - στην επιβεβαίωση πως το θέατρο είναι μια ύψιστη πολιτιστική πολυτέλεια, χάρις στους οποίους όμως μια μικρή, επαρχική πόλη, την απολαμβάνει και την ρουφά μέχρι το μεδούλι της.

 «Αυτή τη παράσταση ήταν η  καλύτερη όλων» κατά την κρίση των θεατών, ίσως επειδή οι «Λευκές Ανάσες» κατάφεραν να ξεδιπλώσουν την πιο ώριμη καλλιτεχνικά ερμηνεία των πρωταγωνιστών της.
Τι να πει κανείς για την συγκλονιστική Έφη Τζαβάρα ή την απόδοση της Ευδοκίας Τσάπρα; Όλοι τους «ζούσαν στο πετσί τους», το ρόλο που τους έδωσε εύστοχα ο σκηνοθέτης τους κ. Γιώργος Χουλιάρας, κι` εκείνοι,  τον απογείωσαν.
Μια μίξη από μονολόγους βασισμένους σε  λογοτεχνικά κείμενα  και προσωπικές ιστορίες, έγιναν η αιτία ο Ορχομενός να καταγράφει στο ενεργητικό του, κι` αυτή του την κορυφαία  πολιτιστική στιγμή, γιατί αυτό που κάνουν οι «Οιποτες του Θεάτρου», όλοι το ξέρουμε ότι δεν «είναι για εδώ» ΜΟΝΟ αλλά πάντα το ξεκινούν από εδώ !!!

Στην παράσταση «Λευκές Ανάσες», η αυλαία της οποίας έπεσε απόψε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας, πρωταγωνίστησαν κατά σειρά εμφάνισης οι:
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΕΦΗ ΤΖΑΒΑΡΑ, ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΣΑΠΡΑ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΕΝΑ, ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Χουλιάρα, ο φωτισμός του Βασίλη Κλωστήρα και Γιώργου Χουλιάρα, τα κοστούμια -σκηνικά αντικείμενα του Γιώργου Χουλιάρα – Οιπότες του Θεάτρου, οι μουσικές επιλογές του Γιώργου Παπαχριστοδούλου. Στα φώτα και τον ήχο ήταν οι Δημήτρης Ραμαντάνης και Κώστας Τσεκούρας. Η παραγωγή ήταν των Οιποτών του Θεάτρου.

Το ORCHOMENOS PRESS ευχαριστεί
για την τιμή να επιλεγεί ως Χορηγός Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: