Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Στις 4.30 μ.μ. και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδειάς η εξόδιος για τον αείμνηστο Πρωτοπρεσβυτέρο Δημήτριο Ταγκαλέγκα


H Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλει την αιφνίδιον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου  Δημητρίου Ταγκαλέγκα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως.
Η σορός του εκλιπόντος από τις 10:30 απόψε το βράδυ θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδειάς, όπου το πρωί του Σαββάτου 14 Απριλίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μεταστάντος.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 4:30 μ.μ. στον ως άνω Ιερό Ναό.
Ο πατήρ Δημήτριος είχε εισέλθει στον κλήρο την 30η Ιουνίου 1974 όταν χειροτονήθηκε Διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο Γραικό. Διεκρίνετο για την εργατικότητα, την εντιμότητα και την αγάπη του για την Εκκλησία. Διηκόνησε με ευσυνειδησία επί 44 συναπτά έτη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως κοντά σε τρείς Μητροπολίτες.
Από το 2010 είχε αναλάβει καθήκοντα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και παρά την υπεροχική θέση που κατείχε φερόταν απλά και συναδελφικά προς τους ιερείς και τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ήταν καλός οικογενειάρχης με την εκλεκτή πρεσβυτέρα του· πατέρας του ιατρού κ.Ιωάννη Ταγκαλέγκα, Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Αντιπεριφερειάρχη.
Το κενό της απουσίας του θα είναι μεγάλο, ωστόσο πιστεύοντας στον Αναστάντα Κύριο δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως της εκλεκτής ψυχής του και παρακαλούμε τον Νικητή του θανάτου να δώσει ενίσχυση και παρηγορία στη σύζυγό του, στα παιδιά του, στα εγγόνια του, στα αδέλφια του, και στους συγγενείς του.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια: