Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Διευρύνει τις δραστηριότητές της η METKA EGN στον τομέα των έργων ηλιακής ενέργειας


Η MYTILINEOS συνεχίζει να αναζητά και να δημιουργεί νέες επενδυτικές ευκαιρίες και να διευρύνει τις δραστηριότητές της στον ελπιδοφόρο και γεμάτο προοπτικές τομέα των έργων ηλιακής ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η θυγατρική της METKA EGN προχώρησε με επιτυχία στην πώληση τεσσάρων λειτουργικών φωτοβολταϊκών έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικής ισχύος 18 MW, στην Lightsource BP, κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Τα τέσσερα αυτά φωτοβολταϊκά έργα αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από τη METKA EGN εντός της ορισμένης για την 31 Μαρτίου 2017 προθεσμίας, και στη συνέχεια έλαβαν πιστοποίηση στο πλαίσιο του προγράμματος 1.2 Renewable Obligation Certificate (ROC).

Η θυγατρική της MYTILINEOS, METKA EGN, καταδεικνύει ότι η επιδίωξη της αριστείας και της υψηλής τεχνολογικής καινοτομίας, αποτελούν βασικά στοιχεία των δραστηριοτήτων της. Η νεοσύστατη ομάδα ανάπτυξης έργων, με επικεφαλής τον Fabio Spucches, είχε την ευθύνη της ανάπτυξης και της οργάνωσης των έργων, ενώ οι συμβάσεις μελέτης, προμήθειας και κατασκευής (EPC) «με το κλειδί στο χέρι» υλοποιήθηκαν από τον τομέα εκτέλεσης έργων της METKA EGN, με έδρα το Λονδίνο. 

Η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε από τη METKA EGN, ενώ η τελική χρηματοδότηση των έργων πραγματοποιήθηκε από την Lightsource BP, μετά την ολοκλήρωσή τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της METKA EGN, Νίκος Παπαπέτρου, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη επιτυχημένη συναλλαγή αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα του ολοκληρωμένου φάσματος των ικανοτήτων μας στην ανάπτυξη και την εκτέλεση έργων, με έμφαση στα υψηλού επιπέδου έργα επενδυτικού χαρακτήρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την πραγματοποίηση αυτής της συναλλαγής με την Lightsource BP, που αποτελεί σημαντικό συνεργάτη μας. Η σειρά έργων που αναπτύσσουμε διεθνώς συνεχίζει να εμπλουτίζεται και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τον συγκεκριμένο εξελισσόμενο τομέα των δραστηριοτήτων μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lightsource BP, Nick Boyle, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ικανοποίηση για την προσθήκη τεσσάρων λειτουργικών φωτοβολταϊκών έργων στο ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιό μας. Οι ομάδες στελεχών μας που ασχολούνται με τη στρατηγική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τη λειτουργία και συντήρηση θα φροντίσουν για τη βέλτιστη απόδοση των συγκεκριμένων έργων. Η συναλλαγή αυτή επιβεβαιώνει την ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική μας στην αγορά. Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε σε περισσότερες συναλλαγές με ιδιοκτήτες μονάδων ηλιακής ενέργειας, όπως η METKA EGN, στο Ηνωμένο Βασίλειο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: