Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παράγει και εξάγει» : Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας ξανάνοιξε το διάλογο για πληροφόρηση των επιχειρηματιών που θέλουν να εξάγουν!




Στο επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Στερεάς βρίσκονται οι εξαγωγές των προϊόντων της, εξ` ου μια σκοπός της πρόσφατης συνάντησης που οργάνωσε ο  Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , το Enterprise Greece και τα Επιμελητήρια Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Η ημερίδα με θέμα «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παράγει και εξάγει» έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαρτίου, στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας στα Οινόφυτα με στόχο να παράσχει πληροφόρηση για όλα  όσα πρέπει να γνωρίζει ο επιχειρηματίας που θέλει να εξάγει…








Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Νίκος Κουδούνης, ως «οικοδεσπότης» ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Περιφερειάρχη τους αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους επιχειρηματικότητας για την άριστη συνεργασία που έχουν.



Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Νίκος Κουδούνης, στη σύντομη τοποθέτηση του έθεσε δυνητικά το ερώτημα αν τελικά η Περιφέρεια Στερεάς παράγει και εξάγει, απάντησε στη συνέχεια, ό,τι παράγει και εξάγει σε ικανοποιητικό βαθμό.

«Στη Στερεά Ελλάδα έχουμε σημαντική παρουσία βιομηχανίας η οποία είναι συγκεντρωμένη στο μεγαλύτερο ποσοστό στην περιοχή Οινοφοίτων –Σχηματαρίου.

Η συγκέντρωση αυτή αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% της συνολικής βιομηχανικής δραστηριότητα της Περιφέρειας και πάνω από το 35% της δραστηριότητας όλης της Χώρας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουδούνης και συνέχισε:

«Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι οι πολύπαθες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις ανάγκες στροφής και αυτών των επιχειρήσεων προς τις εξαγωγές οι οποίες θα προσδώσουν νέα δυναμική ανάπτυξης».


Ιδιαίτερα σημαντικά τα όσα ανέφερε για την επιτυχημένη πορεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο οποίος παρουσίασε τις πολιτικές Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Μέσα από το αναπτυξιακό όραμα που έχουν θέσει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη στρατηγική τους αλλά και τις έως τώρα δράσεις τους για την ορθολογική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

«Εμείς μαζί με τους ανθρώπους που παλεύουν και καινοτομούν Χτίσαμε το μοντέλο του Αναπτυξιακού Οράματος που θέλουμε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συγκεκριμένες προτεραιότητες στο επιχειρησιακό μας πρόγραμμα» είπε ο κ. Χειμάρα και συνέχισε: «Συγκεκριμένα το όραμά μας περιλαμβάνει τη δημιουργία συνεργασιών για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, τον αναπροσανατολισμό του πρωτογενούς τομέα προς την εξωστρέφεια. Τη βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως Τουριστικού προορισμού εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Τη βελτίωση της ελκυστικότητας για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις».

Ακόμη, ο κ. Χειμάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη ουσιαστική συνδρομή του Συνδέσμου στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ που αφορά τις κοινωνικές δομές της Περιφέρειάς μας…



Στην αρχή της ημερίδας ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, Δημήτρης Κυρίτσης επεσήμανε την αναγκαιότητα να στηριχτούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εξαγωγικές επιχειρήσεις μέσω της Περιφέρειας Στερεάς και Αναπτυξιακής Διαχειριστικής που τρέχει αυτή την περίοδο το πρόγραμμα «Επιχειρούμε έξω».
«Σαν Περιφέρεια πιστεύουμε ό,τι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή βοηθούν στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας και βοηθούν κυρίως στην ενίσχυση της Περιφερειακής και Τοπικής Επιχειρηματικότητας. Η ΑΝΔΙΑ θα στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια όλων των φορέων για τη στήριξη επιχειρήσεων οι οποίες προσπαθούν να σταθούν επάξια στην Παγκόσμια αγορά» είπε ο κ. Κυρίτσης και συνέχισε: «Το πρόγραμμα “ Επιχειρούμε έξω” που παρουσιάζουμε, εστιάζει ακριβώς στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δράση μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις».





Χαιρετισμοί έγιναν ακόμη κι` από όλους τους παριστάμενους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας ή μελών του ΔΣ, ενώ παρόντες ήταν ακόμη εκπρόσωποι του α` και β` βαθμού της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, τα στελέχη των γραφείων ΚΥΕ, κ.α.  Τέλος, ο Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Enterprise Greece, Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος ανέφερε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας επιχειρηματίας στην επιχείρησή του για να μπορέσει να σταθεί στις ξένες αγορές.









Δεν υπάρχουν σχόλια: