Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Δημοσιογράφους που «υπηρετούν» το λειτούργημά τους με κοινωνική ευαισθησία τίμησε φέτος η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς

Σαν την αγκαλιά της μάνας, κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς ανοίγει τις δικές της πύλες για να υποδεχθεί μέλη και φίλους απ` όπου γης, παλιούς και νέους συνοδοιπόρους στο δρόμο που χάραξε η αείμνηστη ιδρύτρια Φούλα Νικολάου πριν από 58 χρόνια, προκειμένου να γιορτάσει τον ερχομό του νέου χρόνου. Μια αγκαλιά για όλους αλλά φέτος περισσότερο από ποτέ μια τιμή για τον ΕΘΕΛΟΝΤΗ και την ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ που παραμένουν οι στυλοβάτες κάθε συλλογικής δράσης, εκείνους και εκείνες  που φωτίζουν με την πένα τους, το λόγο και τις εικόνες τους οι δημοσιογράφοι της Επαρχίας μας, τους οποίους και τίμησε φέτος το Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας του 2018 την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου.


 Διπλή ευλογία έλαβαν φέτος όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πρώτη γιορτή για το νέο χρόνο, που οργάνωσε με την ίδια, διαχρονική τάξη και υποδειγματική φιλοξενία το ΔΣ του Ιδρύματος της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς, καθώς για άλλη μια φορά στην πάλαι ποτέ πνευματική του έδρα βρέθηκε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κκ. Ιερώνυμος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος, ο οποίος και ευλόγησε τη βασιλόπιτα του νέου χρόνου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εστία Μητέρας, Χρήστος Λουκάς - Studio Helen - ORCHOMENOS PRESS 
 






Στα πρώτα καθίσματα εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων, αρχής γενομένης από τους Βουλευτές κκ. Νίκο Θηβαίο και Ανδρέα Κουτσούμπα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Περγαντά, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα, την Δήμαρχο Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου, τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γιώργο Ντασιώτη, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, πολιτευτές, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέα της ΚΕΕ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Λιβαδειάς και Θήβας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή – Βασιλήα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Βοιωτίας κ. Τριαντάφυλλος Υφαντίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων «Ο Άγιος Μηνάς» κ. Γιάννης Κομματάς, εκπρόσωποι Συλλόγων της πόλης και φορέων του Νομού μας αλλά και πλήθος κόσμου, οι οποίοι προκάλεσαν το αδιαχώρητο.







Γι` αυτό και η αξιαγάπητη και συνάμα… άνετη Πρόεδρος κα Χριστίνα Αγγέλου είχε μόνο λόγια ευχαριστίας να πει, ανάμεσα στις πνευματικές διαδρομές που σχημάτιζε με το περιεκτικό της λόγο, στην αυτή του 2018, για το οποίο ευχήθηκε να είναι τουλάχιστον πλούσιο από ειρήνη, αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα μας.



Η οικοδέσποινα της βραδιάς, πλαισιωμένη από το ΔΣ, κάλεσε στη συνέχεια τον κκ. Γεώργιο για να ευλογήσει τη βασιλόπιτα του νέου χρόνου, ο οποίος στο χαιρετισμό του επανέλαβε την υποστήριξή του στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Εστίας, στις οποίες πρότεινε να δοθεί έμφαση αυτό το χρόνο στα θέματα της οικογένειας, στη στήριξη των νέων γονιών που δοκιμάζονται μέσα από τη δύσκολη καθημερινότητα και σημερινές κοινωνικοοικομικές συνθήκες.






Κεντρική ομιλήτρια της πρώτης εκδήλωσης για το 2018 ήταν η διακεκριμένη δημοσιογράφος της Περιφέρειάς μας κα Λένα Παρασκευά, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Ο Εθελοντισμός στο επίκεντρο της Ενημέρωσης», μια ομιλία που λειτούργησε ως … εισαγωγή για τις τέσσερις βραβεύσεις που ακολούθησαν στο πρόσωπο των δημοσιογράφων της Επ. Λιβαδειάς.







Διακρίσεις που προέκυψαν από τη διαχρονική στήριξη και ανάδειξη του εθελοντισμού μέσα από τα κείμενα και τα λεγόμενά τους, μέσα από τα τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά και έντυπα ρεπορτάζ που έχουν κάνει στην πλούσια διαδρομή τους οι κκ. Θανάσης Μερτζάνης, Γιάννης Μπαρδώσας, Λάμπρος Ρόδης και Μαρία Σφυρή.

Κατά την απονομή των αναμνηστικών πλακετών,  ο Ορχομένιος δημοσιογράφος, Δντης της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Κεντρικής Ελλάδας «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ», Υπεύθυνος των Ειδικών Εκδόσεων της «Ν», ιδρυτής και διαχειριστής της πρώτης ηλεκτρονικής εφημερίδας για τον Ορχομενό και τη Στερεά Ελλάδα www.orchomenos-press.blogspot.com   κ. Λάμπρος Ρόδης ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε  και την αφιέρωσε  λέγοντας τα εξής…


Ακολούθως, η Πρόεδρος ζήτησε από τον κκ. Ιερώνυμο να στείλει τον δικό του χαιρετισμό. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας χαρακτήρισε την Εστία Μητέρας Λιβαδειάς ως «όαση» και αναφέρθηκε στην προσωπική γνωριμία που έχει με τα πρόσωπα που τιμήθηκαν από το ΔΣ, τους οποίους προέτρεψε να είναι αληθινοί και αντικειμενικοί, όπως θα δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας…




Η όμορφή αυτή βραδιά έκλεισε μ` ένα μουσικό πρόγραμμα από γνωστά κι αγαπημένα ακούσματα, που ερμήνευσε η κα Νόνα Βουδούμη με τους συνεργάτες της.














ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε! ΛΑΜΠΡΟ και ΡΟΔΗΝΟ το 2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια: