Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Το Ίδρυμα Μπότση τίμησε την προσφορά του Ορχομένιου δημοσιογράφου κ. Λάμπρου Ρόδη στον Περιφερειακό Τύπο



Αποτελεί τον ανώτερο δημοσιογραφικό έπαινο, υπό την σκέπη του Εξοχοτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας  και μια ετήσια συνάντηση  όπου δημοσιογράφοι απ` όλη την Ελλάδα και ΜΜΕ τυγχάνουν μιας πανελλήνιας αναγνώρισης για το ήθος και τη δημιουργικότητα τους, για την απήχηση της δουλειάς τους, κ.ο.κ. Για τη Βοιωτία φέτος η διάκριση ήρθε στο πρόσωπο του  κ. Λάμπρου Ρόδη – ως Δ/ντης της μεγαλύτερης έντυπης περιφερειακής εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» με εκδότη τον κ. Βαγγέλη Μυταρά- η οποία (φευ) συμπληρώνει 17 έτη συνεχούς κυκλοφορίας, όσα – κατά σύμπτωση- και τα επαγγελματικά χρόνια του Ορχομένιου δημοσιογράφου που συνέβαλε τα μέγιστα για την αναγνώρισή της.




Την 34η τελετή άνοιξε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση κ. Πάνος Καραγιάννης 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου απονεμήθηκαν την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου και φέτος τα 34α Δημοσιογραφικά Βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογράφιας Αθανασίου Βασ. Μπότση, στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.  Στην τελετή παραβρέθηκαν  Αντιπρόεδροι της Βουλής, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των Δημοσιογραφικών Ενώσεων, ανώτατοι δικαστές  και πλήθος κόσμου.
Στο βήμα ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς στον χαιρετισμό του ευχήθηκε την ολοκλήρωση σε μια στέρεη βάση, της διάσωσης των ασφαλιστικών φορέων του Τύπου, την ευόδωση της προσπάθειας διάσωσης του έντυπου Τύπου, αλλά και μιας λύσης για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, που θα διασώσει τις θέσεις εργασίας των 420 εργαζομένων του καναλιού.
Στο βήμα η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου
Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου στον χαιρετισμό της, λέγοντας ότι «σήμερα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο MEGA». Η κα Αντωνιάδου ανέφερε ότι η κρίση στην ενημέρωση οδήγησε στην ασφυξία παραδοσιακά συγκροτήματα του Τύπου με μόνα θύματα τους εργαζόμενους οι οποίοι, είτε με χαμηλούς μισθούς, είτε με ‘'μαύρα'', είτε απλήρωτοι, συνεχίζουν να επιτελούν το δύσκολο έργο τους.


Αναλυτικά τα φετινά βραβεία έχουν ως εξής:
-Ευγένιος Δαδαλιάρας για την ανάδειξη της αξίας και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δωρεά οργάνων μέσα από μια σειρά ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Τα τελευταία δυο χρόνια εργάζεσαι στην τηλεοπτική πλατφόρμα NOVA.
- Ανδριάνα Παρασκευόπουλου παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για το ντοκιμαντέρ «CERN, τα μυστικά του Σύμπαντος».
- Λένα Παρασκευά για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφία και την ανάδειξη θεμάτων από την Περιφέρεια μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλαδος.
- Κωνσταντίνος Φαφούτης για την επιτυχημένη δημοσιογραφική του καριέρα ως διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Η Καθημερινή».
Βραβεία κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ
- Σε όλο το δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής για την κάλυψη του νομοθετικού έργου και κοινοβουλευτικού έργου.
- Στον Χρήστο Μπόκα για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχημένη προβολή- ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στα ενημερωτικά μέσα του ομίλου «Πρώτου Θέματος». Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και από εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα μέσα από τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος tv». Στο «Πρώτο Θέμα» εργάζεται από το 2004.
Από το 2010 καλύπτει το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ τόσο στην εφημερίδα όσο και για την ενημερωτική ιστοσελίδα protothema.gr αλλά και για το ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6 fm». Παράλληλα έχει συνεργαστεί και με το περιοδικό «Επιθεώρηση για τη Βουλή και Ευρωβουλή».
Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ
- Γιώργος Κούρος για την αντικειμενική ενημερωση της κοινής γνώμες σε θεματα του οικονομικού ρεπορταζ μεσα απο τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εφημερίδα «Ναυτεμπορική».
- Χρήστος Κολωνας για την κάλυψη του οικονομικού ρεπορτάζ.
Βραβεία τοπικής αυτοδιοίκησης
-Νίκος Μάνεσης για την ανάδειξη της ελληνικής περιφέρειας μέσα άπω τη τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά Ελλάδα» του Alpha.`
- Μαρία Νικολαου για την ανάδειξη θεμάτων και προσώπων της ελληνικής ακριτικής και δυσπρόσιτης Ελλάδας μεσα απο τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ.
Βραβείο ξένου τύπου και ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης»
- Μαρία Δεναξα για την 29χρονη πορεία της ως ανταποκρίτρια στο Παρίσι για τα ελληνικά και κορυφαία ΜΜΕ.
Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατιδης»
- Ευάγγελο Παπαλιου για την 34χρονη επιτυχημένη εκδοτική του πορεία.
Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης».
- Ζωη Κατσιγιαννη για την προαγωγή intographics στα ΜΜΕ.
- Πάνος Κωνσταντοπουλος για την προαγωγή intigraphics στα ΜΜΕ.
Τιμητικές διακρίσεις
- Θωμάς Σιδερης για το ντοκιμαντέρ μεγάλης διαρκείας «ILMIK - η θηλιά», μια διεθνή συμπαραγωγή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.
- Φαίη Χρυσοχου του ΑΝΤ1 για το αντικειμενικό και ψύχραιμο τρόπο που κάλυψε το δικαστικό ρεπορτάζ στο Εφετείο της Αθήνας όταν τον Μάιο του 2017 ένας συγγενής διάδικου άρχισε να πυροβολεί μπροστά στους δημοσιογράφους και στα τηλεοπτικά συνεργεία.
- Γιώργος Ευθυμίου για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ στην ΕΡΤ.
- Χρήστος Μαζανίτης του ΑΝΤ1 για το ρεπορτάζ του στη Χειμάρρα και τις Δρυμάδες, σχετικά με την απόπειρα δήμευσης περιουσιών Ελλήνων με τις κατεδαφίσεις των σπιτιών τους από την αλβανική κυβέρνηση.
Το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος αποφάσισε την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους:
- Σταμάτη Μαλέλη για την 37χρονη προσφορά του στην τηλεόραση και την ενημέρωση, η οποία διακρίθηκε για τις καινοτομίες και τις αλλαγές που έφερε στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.
- Δημοτική Ραδιοφωνία: Σε όλους τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας για τη συμπλήρωση 30 χρόνων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.
Την τιμητική διάκριση απέδωσε στον κ. Λάμπρο Ρόδη,
ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση κ. Κώστας Κατής 

Η στιγμή του Περιφερειακού Τύπου.
Με τον Πρόεδρο κ. Πάνο Καραγιάννη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κώστα Κατή 
- Στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» για τα 17 χρόνια κυκλοφορίας της με εκδότη τον  Βαγγέλη Μυταρά και Δ/ντη τον δημοσιογράφο  Λάμπρο Ρόδη.
- Στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Αττικής «Έβδομη» που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας.
Απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση στον Μίκη Θεοδωράκη για το παγκόσμιο αναγνωρισμένο μουσικό και πολιτιστικό του έργο και την πολύπλευρη εθνική του συμβολή στη χώρα και τη δημοκρατία.
Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν κατάφερε να παραστεί και το βραβείο δόθηκε σε συνεργάτη του για να του το παραδώσει.

Αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους δημοσιογράφους που φέτος απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις  από το Ίδρυμα Προαγωγής  Δημοσιογράφιας Αθανασίου Βασ. Μπότση. 
Τη φετινή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Ορχομένιος ανώτατος δικαστικός, τ. Πρόεδρος του Ανωτάτου Αναθεωρητικού Δικαστηρίου κ. Νίκος Μακρής.


Τις βραβεύσεις έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκοπής Παυλόπουλος.

«Η δική μας τιμή, είναι τιμή για τον Περιφερειακό Τύπο»

Εκ μέρους του Εκδότη κ. Β. Μυταρά,
παρούσα ήταν η κόρη του κα Ευτυχία Μυταρά,
η οποία συγχαίρει
τον Δντη της "ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ" κ. Ρόδη
μετά το τέλος της τελετής 
Σχολιάζοντας την φετινή τιμητική διάκριση που απέσπασε η εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» για την προσφορά της στον Περιφερειακό Τύπο, ο δημοσιογράφος και Δ/ντης της κ. Λάμπρος Ρόδης δήλωσε: «Όλες οι διακρίσεις έχουν την δική τους ξεχωριστή αξία, αλλά η τιμή στο πρόσωπό σου - για την προσφορά σου στον περιφερειακό Τύπο μέσα από την διεύθυνση μιας αναγνωρισμένης εφημερίδας- είναι κάτι μοναδικό!
Ευχαριστώ το αναγνωστικό κοινό της Περιφέρειάς μας για την υποστήριξή τους στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ, με την οποία μεγαλώνω μαζί της, αφού η 34η Απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων Μπότση συμπίπτει με την συμπλήρωση 17 ετών ως δημοσιογράφος, όσα και τα χρόνια κυκλοφορίας της μεγαλύτερης έντυπης εβδομαδιαίας εφημερίδας της Στερεάς Ελλάδας. 
Ευχαριστώ θερμά το ΔΣ του Ιδρύματος για την ξεχωριστή αυτή διάκριση, που μου έκανε την τιμή να μου αποδώσει απόψε, σ` αυτή την τόσο συγκινητική για τον κλάδο μας τελετή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ευχαριστώ ακόμη θερμότερα τον εκδότη κ. Βαγγέλη Μυταρά. Τέλος, ευχαριστώ κι` όλους όσους αγαπούν την εφημερίδα μας και θέλουν να είναι αναγνώστες της για πολλά πολλά χρόνια ακόμη. «Η δική μας τιμή, είναι τιμή για τον Περιφερειακό Τύπο».  
Ο  κ. Λάμπρος Ρόδης πλαισιώνεται  από την Δ/νουσα Σύμβουλο της ΑΡΧΕ- ΤΥΠΟ κα Ευτυχία Μυταρά, τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ κ. Νίκο Κουμπιά, την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά
και τον δημοσιογράφο  κ. Λουκά Δημάκα στη λήξη της 34ης τελετής των Βραβείων Μπότση. 
Ως μέλος και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ο κ. Ρόδης δέχεται τα συγχαρητήρια του Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος κ. Θανάση Παπανδρόπουλου 




Ο Ορχομένιος δημοσιογράφος με την οικογένειά του
μετά την ολοκλήρωση της 34ης τελετής απονομής των ετήσιων Βραβείων Μπότση. 

Ο  κ. Λάμπρος Ρόδης δέχεται τα συγχαρητήρια του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας  και Γεν. Γραμματέα της ΚΕΕ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και του Διστομίτη συναδέλφου του κ. Λουκά Δημάκα. 
Συγχαρητήρια και από την οικογένεια του κ. Γιώργου Βασιληά.

Οι κκ. Ρόδης και Αγνιάδης με τη Στερεοελλαδίτισσα δημοσιογράφο κα Λένα Παρασκευά - που τιμήθηκε από τον κ. Π. Παυλόπουλο για την  αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφία και την ανάδειξη θεμάτων από την Περιφέρεια  μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδος  - και την Βοιωτή Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κα Άρια Αγάτσα 




Δεν υπάρχουν σχόλια: