Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Απάτη με αγορά οχημάτων εξιχνίασε η Ασφάλεια Λιβαδειάς

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν (1) απάτη και (4) απόπειρες απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν το Μάρτιο του 2017, κυρίως σε βάρος πωλητών οχημάτων.
Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτες με υπολογιστή, κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία.
Ειδικότερα οι δράστες, εντόπιζαν διαδικτυακές αγγελίες και επικοινωνούσαν με τους πωλητές αυτών, επιχειρώντας ακολούθως με τη μέθοδο της εικονικής ηλεκτρονικής συναλλαγής, μέσω internet banking, να τους εξαπατήσουν, ώστε τα προς πώληση τροχοφόρα οχήματα να περιέλθουν στην κατοχή τους.
Συγκεκριμένα με την ανωτέρω μέθοδο, κατάφεραν να εξαπατήσουν κάτοικο Βοιωτίας, ο οποίος την 17-03-2017, σε περιοχή της Αττικής, παρέδωσε στον 45χρονο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, αφού προηγουμένως άγνωστος συνεργός του έπεισε τον παθόντα ότι είχε δήθεν κατατεθεί χρηματικό ποσό σε τραπεζικό του λογαριασμό.
Επίσης οι δράστες, προσπάθησαν να εξαπατήσουν τέσσερις ακόμη κατοίκους Αθηνών, με σκοπό να περιέλθουν στην κατοχή τους αντίστοιχα (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δίκυκλη μοτοσικλέτα και κινητό τηλέφωνο.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: