Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή στο Κοινοβούλιο στέλνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας για το Μακεδονικό

ΘΕΜΑ: Αποστολή εγγράφου προς κ.κ. Βουλευτές

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, απόλυτα ταυτιζόμενη με την από 07/01/2018 ανακοίνωση του Ε.Κ.Α. Θεσσαλονίκης σχετικά με τις εξελίξεις για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη της, στον όρκο τον οποίο έχουμε δώσει ως Έλληνες Αστυνομικοί (‘’Ορκίζοµαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα..’’), στους υπέρ της ελευθερίας της Μακεδονίας πεσόντες και απέναντι στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους, εισηγείται όπως: 
Αποσταλεί, από τα κατά τόπους Πρωτοβάθμια Σωματεία, έγγραφο-ερώτηση προς τους κ.κ. Βουλευτές περιφερείας τους, παρακαλώντας όπως μας ενημερώσουν σχετικά με το εάν αποδέχονται ή όχι τη χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, για το κράτος των Σκοπίων. Κατόπιν τούτου οι όποιες απαντήσεις θα κοινοποιηθούν προς τα μέλη μας, διότι αυτοί διά της ψήφου τους εκλέγουν τους ως άνω Βουλευτές, οι οποίοι και θα κριθούν αναλόγως την ώρα της κάλπης.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των Ελλήνων Αστυνομικών έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν αγωνίζεται αξιώνοντας μόνο οικονομικά αιτήματα αλλά έχει πολύπλευρη δράση. Οφείλουμε ως συνδικαλιστικός φορέας ενεργών πολίτων-αστυνομικών να αφουγκραστούμε τις αγωνίες των συναδέλφων μας. Η ιστορία του Σώματος το οποίο υπηρετούμε διδάσκει ότι Αξ/κοί και οπλίτες της Χωροφυλακής εντάχθηκαν εξαρχής και κατά δεκάδες στα αντάρτικα σώματα που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Απέναντι σε αυτούς έχουμε χρέος να κάνουμε πράξη τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη :
«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε...»
Ίων Δραγούμης, («Μαρτύρων και Ηρώων αίμα», 1907)


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας                          ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: