Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πανελλήνια απήχηση λαμβάνει ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «ΛΕΒΑΔΟΣ»

Στην τελική ευθεία για τον 3ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου «ΛΕΒΑΔΟΣ» την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, την πλήρη ικανοποίηση τους για την ανταπόκριση των δρομέων εξέφρασαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής σε κοινή συνέντευξη τύπου. Μέχρι και την Τρίτη οι συμμετοχές έφθαναν στις 630, με δρομείς από όλες τις περιοχές της χώρας. 
Δήμος Λεβαδέων, Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,  ΕΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας και ΑΚΟΛ ενώνουν τις δυνάμεις, για τρίτη χρονιά, για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός που βρίσκει πανελλαδική απήχηση και συμβάλλει στην ανάδειξη της περιοχής. Στη συνέντευξη, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων Στέλιος Θεοδωρόπουλος μετέφερε χαιρετισμό της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, υπογράμμισε ότι ο Δήμος στηρίζει όλους τους αθλητικούς συλλόγους και τις εκδηλώσεις τους και κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στον αγώνα είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως θεατές. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους χορηγούς και κυρίως τους εθελοντές που στηρίζουν τον αγώνα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του. Τη στήριξή του προς τον ΑΚΟΛ εξέφρασε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννης Περγαντάς  και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα. Τόνισε τη σημασία του αγώνα για την πόλη της Λιβαδειάς, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους συμμετέχοντες και θεατές. Συνεχάρη το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λιβαδειάς για την πρωτοβουλία του να πραγματοποιήσει την ημέρα των αγώνων αιμοληψία και να προωθήσει την ιδέα του εθελοντισμού δοτών του μυελού των οστών.  Επίσης, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει την ίδια ημέρα των αγώνων περιπατητική διαδρομή, έτσι ώστε και αυτοί που δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος των αγώνων να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης.  Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Θανάσης Βλάχος,  συνεχάρη το Δήμο Λεβαδέων και ειδικά  τη Δήμαρχο για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την διοργάνωση του αγώνα, την Περιφέρεια, τον ΑΚΟΛ, την Ομάδα Διάσωσης Λιβαδειάς και τους εθελοντές για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή του Αγώνα  που προσελκύει αθλητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδική μνεία έκανε στον ΑΚΟΛ λέγοντας ότι αποτελεί καμάρι και πρωτοπόρο σύλλογο στην ΕΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στην τιμητική βράβευση των Πανελληνιονικών αθλητών και αθλητριών που θα πραγματοποιηθεί στο Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στην Λιβαδειά και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον αγώνα.
Ο πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Σωτήρης Καρβούνης αναφέρθηκε στη συνεχή αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στον αγώνα   που όπως είπε είναι αποτέλεσμα της σημαντικής εργασίας που καταβάλλουν οι άνθρωποι του ΑΚΟΛ. Υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Λεβαδέων, ο οποίος λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.
Από το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, η Χρυσοδήμητρα Γαλάτου , αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Νοσοκομείου να προωθήσει μέσω, του αγώνα την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να αυξηθούν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών και να ενημερωθούν ότι  πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.
Στη συνέχεια  ο πρόεδρος του ΑΚΟΛ, Τάσος Ακριδόπουλος,  σημείωσε ότι η διοργάνωση του αγώνα ορεινού δρόμου «ΛΕΒΑΔΟΣ” είναι μια συλλογική προσπάθεια όλης της πόλης και όλων των φορέων της, τονίζοντας ότι ο αγώνας αποτελεί αθλητικό και τουριστικό ορόσημο για όλη την Ελλάδα, ελπίζοντας ότι ο αγώνας αυτός να αποτελέσει εφαλτήριο, ώστε η πολιτεία να στηρίξει την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της πόλης μας.
Ζήτησε δε τη στήριξη της πολιτείας για την κατασκευή έργων αθλητικής υποδομής, που έχει ανάγκη η πόλη.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα παρουσίασε ο γενικός αρχηγός του ΑΚΟΛ Χρήστος  Πολατσίδης, σημείωσε ότι η επιτυχία του αγώνα οφείλεται στην αγάπη και το μεράκι όλων όσων εργάζονται για αυτόν και ότι οι αθλητές και οι επισκέπτες που συμμετέχουν στον αγώνα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την Λιβαδειά.
Τη στήριξη τους στη διοργάνωση εξέφρασαν ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς  Μάριος Σάκκος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πελοποννησίων Παναγιώτης Γάτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: